Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

3 saker ni inte visste om mig – flygplanstoaletter, tvångstankar och min kärlek för golv

Man skulle nästan kunna tro att ni vet allting om mig nu, efter snart tio år med bloggen, men jag hinner tyvärr inte dela allt med er även om jag gärna hade gjort det, bara tiden räckte till. Så här nedan har jag skrivit ner lite saker som ni inte redan vet om mig och om ni vill kan ni läsa tidigare inlägg, det första här och det andra här. Jag känner mig alltid som ett ufo när jag skriver de här inläggen, haha, men som tur är brukar igenkänningsfaktorn vara hög så dela gärna med er i en kommentar så att jag slipper känna mig så wierd

→ Jag gick runt med en träpinne i fickan i flera år

Jag har haft en del tvångstankar version light genom livet. Det var värst i tonåren och då hade jag en tvångstanke som var att om jag eller någon annan pratade om eller tänkte på något dåligt som kunde hända så var jag tvungen att säga ”peppar peppar ta i trä” och även ta i trä, haha. När jag och Maria skulle åka till Sydostasien och backpacka så var den här tvångstanke ganska påtaglig och jag fick panik när jag tänkte på att jag skulle befinna mig på t.ex. flygplan och andra ställen utan någon möjlighet att hitta något att ”ta i trä” så under hela vår resa och säkert ett år efter så gick jag runt samma träpinne i min ficka. Jag minns inte exakt när det tvångstankarna blev bättre men ”peppar peppar” har följt med mig genom livet och idag kan jag fortfarande tänka att jag måste tänka på hemska saker som eventuellt kan hända och sedan säga ”Peppar peppar” och ta i trä för att på så sätt hindra det från att hända. Nu när jag skriver det så hör jag ju hur knäppt det låter, är jag lite knäpp kanske?

→ Jag håller för öronen när jag spolar på flygplans- och tågtoaletter

Jag vet att jag har ganska känslig hörsel men det måste ju vara någon mer som gör det här? Det låter ju så fruktansvärt högt när man spolar i toaletten på flyg och det låter nästan som att man ska sugas med ut. Haha, jag tycker det är ett av de mest obehagliga ljud som finns!

→ Jag älskar att sitta på golvet

Även om det bara är jag och Mattias hemma och det finns en massa plats över i soffan så sätter jag mig gärna på golvet. Jag älskar t.ex. att sitta på mattan om vi äter i vardagsrummet och jobbar jag med datorn i vardagsrummet så sitter eller ligger jag nästan alltid på golvet. Är det mycket folk hemma hos någon och jag blir erbjuden en stol eller sittplats så erbjuder jag ofta någon annan att ta den och sätter mig på golvet istället. Någon som känner igen sig kanske? Jag har ingen aning om varför men det kanske är en trygghets- eller trivselgrej sedan barndomen?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hahaha jag känner samma sak med ”ta i trä” och jag gjorde likadant på flyg- och tågtoaletter men numera trycker jag på knappen och springer snabbt ut så jag slipper höra ljudet inne på toaletten och behöver då heller inte sugas ut ur planet 😜😂

  Linn 2018-02-09 09:12:48
  Svara
 • Hahaha jag skrattade högt – gör likadant på flygplans -och tågtoaletter! Jag tycker att ljudet är läskigt på något konstigt sätt. Trodde bara det var jag som hade detta för mig, haha! Kram

  Lovisa 2018-02-08 20:04:41
  Svara
 • Åh vad roligt att höra om toaletterna😂 jag gör och har alltid gjort samma sak! Får nästan en panik av ljudet och en otäck känsla i kroppen så jag håller alltid för öronen!
  Tack för en fantastisk blogg ❤️

  Angelica 2018-02-07 20:52:47
  Svara
 • Jag har massor av tvångstankar. Peppar, peppar och gärna ta på trä exakt då men jag är lite flexibel och kan ta på trä i efterhand när jag ser trä som jag kan ta på. Jag måste även räkna alla steg i en trappa och är det mellan 7 och 12 trappsteg så börjar jag med höger fot men är det 13 eller fler måste jag börja med vänster fot eftersom högerfoten inte får hamna på trappsteg nummer 13. Sedan måste jag ta på något rött om jag hör ljudet av en ambulans, polis eller brandbil så att det inte är någon man känner som råkat ut för något. Det är ju rätt korkat eftersom om de har råkat ut för något så här något redan inträffat när jag hör blåljusen eller hur? Men det är lätt att hitta röda grejer att ta på eftersom man alltid kan ta på sina läppar och jag bär relativt ofta rosa kläder och rosa är detsamma som ljusrött 😉 jag har fler men detta är de tre som är mest vänliga liksom.

  Li 2018-02-07 20:34:49
  Svara
 • Haha, jag ar exakt likadan med flygplanstoaletter! Jag far typ angest varje gang innan jag ska spola och haller for oronen och blundar haha!!

  Josefine 2018-02-07 19:30:51
  Svara
 • Jag väljer ofta att sitta på golvet om vi har gäster hemma eller om jag är hemma hos nån annan på fika eller nåt. Så skönt ju!

  Therese 2018-02-07 19:09:53
  Svara
 • Har exakt samma tankar angående ”peppar peppar”, har dock aldrig gått runt med en pinne, men himla smart måste jag säga 😁

  Julia 2018-02-07 14:18:32
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry