Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

min personlighetsfärg är tydligen svart

Varning för personligt inlägg!

Har ni gjort personlighetstestet (klick!) som jag tipsade er om i Veckans tips för ett tag sedan? Jag gjorde som sagt det här testet för några månader sedan och fick ett ganska oväntat resultat. Ni som har gjort testet vet att man kan bli orange, röd, gul, lila, blå eller grön. Testet går fort att göra och man tittar på olika bilder och väljer vilken som tilltalar en mest. Och jag blev minst sagt chockad när jag fick mitt svar, alla mina bekanta som hade gjort testet och delat det på Facebook fick någon av ovannämnda färger men inte jag inte, utan jag fick färgen svart!

Så här stod det:

”Du tillhör den svarta färgfamiljen! Färgpsykologitestet säger oss att du undermedvetet relaterar mest till svart, och det är ganska unikt. Svart representerar makt, individualitet, enkelhet, mystik och en intensiv andlighet. Du måste ha kontroll hela tiden och du går mycket långt för att dölja dina osäkerheter. Du har en kraftfull närvaro och du tenderar att vara en naturlig ledare. Du har ett starkt intellekt, otrolig självdisciplin och ibland något kritisk syn på världen. Du står alltid på dig och när du vet att du har rätt, ja då har du rätt, och det går inte att stoppa dig. Ditt driv kommer att ta dig långt.”

Det var nästan lite obehagligt att läsa den här texten, jag vet att man ska ta personlighetstester likt detta med en nypa salt men jag bad bl.a. Jossan att göra testet när vi var på väg till Thailand och hennes svar stämde också otroligt bra in på hennes personlighet.

Ska jag göra en snabb analys av mig själv utifrån svaret jag fick skulle det låta ungefär så här och som sagt, varning för personligt inlägg!

Jag vet inte om det är något ovanligt eller om fler känner så men jag träffar sällan människor som jag tycker liknar mig som person, det har nog aldrig hänt att jag träffar någon som jag kan relatera till på riktigt och jag känner mig ofta ganska annorlunda men jag har en bra anpassningsförmåga i sociala sammanhang som räddar mig från att att känna mig alldeles för ensam. Att jag aldrig har känt mig riktigt förstådd av någon annan människa kan definitivt bero på att ”jag går långt för att dölja mina osäkerheter”. Nu när jag fick det svart på vitt så känner jag ändå inte att det är någonting jag kommer ändra på för jag har och har alltid haft en grundkänsla av att ingen person någonsin skulle acceptera mig till 100% för den jag är men det är inte heller något som stör mig. Jag är definitivt en kontrollmänniska och jag har en otrolig självdisciplin när jag bestämmer mig för något.

Det låter kanske konstigt att säga det men jag anser verkligen mig själv ha ett starkt intellekt och det är det viktigaste jag har i kombination med mina erfarenheter för att ta mig fram och klara mig här i livet. Jag har en otrolig tillit till mig själv och min egna styrka och min känsla av individualitet är väldigt stark. Skulle jag förlora allt och alla omkring mig så är jag trots det ganska säker på att jag hade klarat mig bra ändå även om detta så klart är något jag vill undvika. Min syn på världen kan absolut vara kritisk och jag är väldigt analytisk av mig men som tur är räddar min optimistiska syn på livet mig från att bli mörk och bitter trots att jag är mycket väl medveten om hur hemsk världen och ”verkligheten” egentligen ser ut. Att jag har en kraftfull närvaro är svårt för mig att uttala mig om, jag önskar att jag alltid hade det men jag tror att jag främst har det när jag verkligen går in för något och bestämmer mig för att jag vill ha eller åstadkomma något.

När jag var yngre kunde jag definitivt vara på gränsen till en besserwisser men jag har landat i att jag inte måste få andra människor i min omgivning att förstå och se på saker på samma sätt som jag, det viktiga är att jag vet att jag har rätt för mig och jag anser mig ofta ha lite bättre koll än andra framförallt när det kommer till att skapa ett helhetsperspektiv. Jag vet inte om jag är särskilt mystisk av mig men jag tror att människor ofta kan få en känsla av att de inte riktigt förstår sig på mig eller får grepp om vem jag egentligen är samtidigt som jag är en väldigt okomplicerad person i vardagslivet och absolut inte gillar onödiga konflikter eller drama. Det enda jag egentligen inte riktigt kan relatera till i mitt testsvar är att jag skulle besitta en intensiv andlighet, jag säger inte att jag är motsatsen till spirituell, något sådant finns absolut inom mig men jag har sällan bejakat den sidan av mig själv och vet därför inte vad det skulle innebära om jag började göra det. Jag är framförallt realist och tror på vetenskapliga bevis vilket har gjort att jag aldrig har utforskat andra mer spirituella sidor av mig själv.

Does it make any sense?

Gjorde ni personlighetstestet så får ni gärna dela med er av ert resultat om ni känner att ni vill, jag tycker sådant här är så intressant och nu blev det här ett personlighetstest på djupet för min del. Jag har ju även läst boken Omgiven av idioter så jag tänkte skriva mer om vilka färger jag stämmer bäst överens med i boken i ett annat inlägg, ni som har läst boken kanske kan gissa vilken färg jag kan relatera mest till? Hehe! Då kommer ni får läsa mer om mina lättsamma sidor som så klart också är en stor del av den jag är och nog de sidorna som ni får se mest av här i bloggen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Anser inte att man har ett starkt intellekt om man tar personlighetstester på Facebook på allvar.

  Lina 2018-02-06 22:44:58
  Svara
 • Skulle inte lita på testet du tagit eftersom det inte verkar vara utformat med någon hänsyn till vetenskap. Om du vill göra ett relativt bra test, som är statistiskt trovärdigt kan du prova detta; https://personalityfactors.com/en (testet har ett Cronbach-alfa värde på ca 0,8).

  Man ska alltid vara medveten om att det finns grader av vetenskaplig trovärdighet i alla sorters personlighetstester, och det är väldigt lätt att godta ett resultat som giltigt och/eller ”sant” bara för att det uppvisar eftersträvansvärda egenskaper/personlighetsdrag.

  Bella 2018-02-04 15:29:59
  Svara
 • Men så fånigt, tar du verkligen ett sådant test på allvar!

  Sofie 2018-02-03 12:03:18
  Svara
 • Jag är skeptisk mot och intresserad av test som detta på samma gång eftersom de inte innehåller någon vetenskaplig relevans men ändå kan vara underhållande. Plus att jag tänker att alla sätt som får en att lära sig nya saker om sig själv ändå är bra 😉🙂

  Blev också svart och känner igen mig i både färgens och din beskrivning. Men jag har tränat bort stora delar av mitt kontrollbehov, är i grunden en väldigt optimistisk människa och jag tror nog att det är mina (dåliga) erfarenheter som gett mig min styrka och inte att jag haft det medfött. Känslan av att vara lite annorlunda har jag alltid haft och det var inte förrän jag insåg att jag är HSP (http://www.bossbloggen.se/om-hsp-och-att-vara-stark-men-kanslig-pa-samma-gang/) som jag insåg att det verkligen stämde och varför. Skrev om det på bloggen (http://www.bossbloggen.se/kanna-sig-lite-annorlunda/) fick ett jättestort gensvar från många andra som också kände sig annorlunda, superfint!

  Ska bli spännande att se vart du landat i för personlighetsfärg, kan tänka mig att du har en del röda drag 😄👌

  Clara, Bossbloggen 2018-02-03 09:33:05 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Tyckte detta test inte stämde alls. Tycker ”16 personalities”-testet stämmer mycket bättre. Då får du fyra bokstäver i kombination. Har du testat det?

  Anna 2018-02-02 23:34:10
  Svara
 • Kärlekens färg, så klart! ;p

  Olivetti 2018-02-02 17:23:04
  Svara
 • Jag gjorde med testet o jag blev silver. Har gjort ett annat test där jag blev infj. Båda testen säger att jag är speciell. Vet inte om det är bra eller dåligt. De flesta vill oftast vara min vän eller så blir de kära i mig. Jag som egentligen bara vill vara ifred 😉

  Sandra 2018-02-02 15:07:35
  Svara
 • Jag tillhör enligt testet silverfamiljen, stämde dock inte speciellt bra in på mig 🙂 eller så har jag bara inte utforskat den sidan än! (Meditativ/djup/religiös/Yohio/andlighet osv)

  Petra 2018-02-02 14:30:59
  Svara
 • Jag tror att alla människor känner sig ensamma och missförstådda ibland. Ingen är den andra lik. Intellektet, ja vem är bäst på att svara på det? En själv? Tror tester är att ta med en stor nypa salt;)

  maria 2018-02-02 10:36:08
  Svara
 • Jag gjorde testet och tillhör den gröna familjen: Du tillhör den gröna familjen! Färgpsykologitestet säger oss att du undermedvetet relaterar mest till det lysande gröna, och vi klandrar dig inte. Liksom grönt, är du full av liv och kärlek. Du älskar naturen, du är en naturlig optimist och du är full av vandringslust. På en djupare nivå, däremot, har du ett djupt behov att älska och bli älskad. Det finns inget mer smärtsamt för dig än att känna dig utanför. Du är den bästa sortens vän eller älskare någon kunde önska sig, och du förtjänar verkligen inget annat än det allra bästa. Du är känslig, utan att vara alltför känslosam, och du är kärleksfull, utan att vara alltför dramatisk. Du är en frisk fläkt!

  Jag får lov att säga att det faktiskt stämmer in bra på mig, intressant vad ens färgval kan berätta om en.

  Helen 2018-02-02 09:39:53
  Svara
 • Tips på ett annat test:

  https://se.41q.com

  Tycker att den är intressant.

  /Jenny

  Jenny Eriksson 2018-02-02 08:56:02
  Svara
 • Hej!
  Jag har också gjort det testet och jag fick färgen svart, precis som du. Jag känner igen mig delvis, är en driven person, har kontrollbehov och känner mig ibland inte förstådd av andra människor. Ibland när jag är bland människor känner jag mig också ensam, då jag känner att ingen är som jag eller förstår mig. Tror att man får vända det till en styrka. Precis som du känner jag inte igen min andlighet men det är kanske något som man ska utforska. Kul att få en inblick i vilken färg man är, även om jag inte håller med till 100%.

  Hoppas du får en fin dag! Kram

  Emilia 2018-02-02 08:45:03
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry