Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

pepparkaksbak och ett litet tips för att lyckas med kristyren

Hej tisdag!

Hur mår ni idag? Jag mår bara fint och det blev en tidig morgon på kontoret idag igen, först hade jag tänkt att gå på ett yogapass i morse men jag sträckte en sena vid innerlåret igår när jag stretchade så jag tror jag måste låta benet vila en dag eller två. Det blir en långpromenad med Charlie på lunchen istället så jag får se hur det känns då!

Minns ni förresten mitt pepparkakshus förra året? Det finns på bild i det här inlägget (klick!) med en massa bilder från förra årets julafton. Man ser knappt hur stort det är på de bilderna men det var verkligen gigantiskt, haha. Det tog mig en halvdag bara att göra ritningen, ytterligare en halvdag att göra alla delarna med pepparkaksdeg och sedan hjälpte pappa mig att sätta ihop det när han kom upp.

Jag kommer definitivt göra det där pepparkakshuset någon gång igen och kanske även göra om designen lite, nu har jag i alla fall ritningarna till grunden vilket underlättar väldigt mycket men i år blir det inget pepparkakshus, istället la jag lite mer krut på pepparkakorna och dekorationen av dessa. Alltså jag tycker det är så roligt, jag hade kunnat jobba med att dekorera pepparkakor inför jul, haha. Jag tröttnar aldrig!

Förra året klippte jag hål i en plastpåse när jag skulle dekorera det stora pepparkakshuset och det var riktigt kämpigt men i år hittade jag det här Gingerbread Piping KitetPanduro Hobby som underlättade ordentligt. Det innehåller tre olika pipor i olika storlekar och former och dessutom de här jättefina formerna så att man kan göra pepparkakor med hål i, ett litet tips! Jag köpte mitt kit i butiken på Kungsgatan här i Stockholm men det finns även på hemsidan här!

Jag samlade på så mycket saker när jag var liten, frimärken, kulor, Barbie-dockor, ishockeykort, ja, you name it. Idag samlar jag inte på något förutom mina älskade pepparkaksformar, haha, och tur är väl det. Jag har nog över 50 stycken nu och allt från Frihetsgudinnan till min favorit som är en krokodil. Så fort jag ser en pepparkaksform som jag inte har och tycker om så köper jag den och de här stjärnorna från Panduro blir ett fint tillskott i samlingen.

När jag gör kristyr så blandar jag ett paket florsocker, två-tre matskedar vatten, 4-5 droppar ättikssprit och en äggvita, tricket är att kristyren ska vara mer som en trög smet och inte alls flytande. Då blir det lättare att dekorera och den här kristyren stelnar ordentligt! Skulle det bli alldeles för trögt så tillsätt lite mer vatten.

Puss på er!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Så himla fina !! älskar att få ta del av din pyssliga-sida allt i från dukning till mat och bak.
  jag som själv är väldigt intresserad av just matlagning och att fixa samt trixa inför besök uppskattar dessa inlägg enormt !

  God jul och Gott nytt fina du 🙂

  elin 2017-12-19 10:40:05
  Svara
 • Åhh, vilka otroligt fina pepparkakor….

  Lena 2017-12-19 09:54:03
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind