Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

min bucket list, del 2

Hej på er! Här kommer del två av min bucket list, den har ju blivit ganska lång under åren som jag har fyllt på den efter hand så jag fick dela upp den i två inlägg. Vad kul att ni gillade förra inlägget, längst ner hittar ni en länk till både del ett av min bucket list och inlägget jag skrev om hur man går tillväga om man vill skriva en bucket list, enjoy!

Hoppa fallskärm

Jag är väldigt höjdrädd men skrev tidigt i mitt liv ner på min bucket list att jag någon gång ville hoppa fallskärm, jag tror nämligen på att man ska utmana sina rädslor. Mitt ex fick det i födelsedagspresent när han fyllde 25 och tog med mig. Jag skulle nästan vilja påstå att jag blev mer höjdrädd efteråt, haha. Det var ett tunt lager med moln den dagen vi hoppade så i början av fallet visste jag knappt vad som var upp eller ner. Just själva fallet tyckte jag inte så mycket om, det var svårt att andas och att uppfatta vad som egentligen hände men när skärmen fälldes ut och det blev mer som att sitta i en stor gunga så tyckte jag att det var riktigt nice.

– Flyga segelflyg

Min pappa tog en kurs i segelflyg när jag var liten och ett tag var han så betuttad i segelflyg så han funderade på att utbilda sig och själv bli instruktör. Så ni kan ju tänka er att jag har fått höra mycket om hur fantastiskt det är med segelflyg under åren och jag hade faktiskt velat testa det, det måste vara så häftig att flyga i ett plan som inte har någon motor. Och ja, det hade ju fungerat väl för att utmana min höjdrädsla också. Är det någon av er läsare som kanske har gjort det? Vad tyckte ni i så fall?

– Personlig utveckling

Det här är en lite luddig punkt men jag har alltid trott på personlig utveckling och att man alltid kan bli en bättre människa. Jag älskar psykologi och har studerat och läst en hel del av det och som de flesta av er vet så gick jag i terapi över ett år efter att min mamma och min bror hade gått bort. Jag hade definitivt kunnat tänka mig att göra något liknande längre fram igen men lite annorlunda, kanske en kurs, resa eller annat där man utforskar sig själv med hjälp av andra utan att det för den delen blir för flummigt för min smak. Ja, som ni hör, lite luddigt men jag ska suga mer på den här karamellen och återkommer när jag har någonting mer konkret.

– Bli yogaproffs

Jag är ju hyfsat avancerad i min yogapraktik redan men någon gång önskar jag kunna gå all in med yogan i flera månader för att utvecklas ännu mer, kanske åka iväg på en längre yogaresa eller liknande. Jag har fått frågan ibland om jag inte skulle vilja utbilda mig till yogalärare, det är ju ganska vanligt när man blir frälst av yoga att man kanske går vidare och undervisar men det är absolut inget mål jag har idag. För mig är det så viktigt att yogan inte blir ett jobb utan någonting jag gör för mig själv för att må bra.

– Besöka Rio De Janeiro

Japp, en hel del resemål på min bucket list, hehe. Rio är ett ställe som jag måste uppleva, jag älskar att det är strand, vatten, berg och stad på ett och samma ställe. Jesusstatyn på berget ser så mäktig ut, hade jag fått bestämma hade vi åkt dit nu i början av januari men Mattias är inte lika sugen tyvärr.

Simma med vithajar

Halvcheck på den! När jag och Mattias var i Sydafrika över min 25årsdag så åkte vi iväg på vithajsafari. Först satt vi i en buss i säkert 2,5 timme från Kapstaden och sedan åkte vi i en båt långt ut på havet. Där började besättningen hälla i fiskkadaver i vattnet och det tog inte lång tid innan vithajarna kom upp till ytan. Då var vi båda dock så genomfrusna så att hoppa i det iskalla vattnet kändes inte som ett alternativ, jag blir lätt förkyld och det här var ungefär i mitten av vår resa så jag ville inte riskera att bli sjuk. De som hoppade ner i buren sa att man knappt såg någonting därifrån så jag ångrar än idag inte mitt beslut. Jag hade nog haft mer problem med det djupa och nattsvarta vattnet under mig än hajarna om jag ska vara helt ärlig, jag har lite vatten/havsskräck som ni vet vilket var en stor anledning till att jag ville ta dykcert, för att utmana den rädslan.

– Bestiga ett berg

Och det går bra med ett hyfsat litet, men hur häftigt hade inte det varit? Det hade blivit som en riktigt ordentlig hike samtidigt som man får känna på hur det är att andas och sätta press på kroppen högt upp där syret är mycket tunnare. Det skrämmer mig faktiskt lite den känslan, men som sagt, man borde utmana sina rädslor.

Åka på safari

Det här checkade vi så klart av från listan under vår Sydafrika-resa. Vi bodde på ett hotell ute i safari-markerna och åkte ut varje dag i gryningen och skymningen under 2-3 dagar. Vi såg elefanter, giraffer, noshörningar, flodhästar, zebror och det häftigaste av allt, en giraff som antagligen stod och åt på ett träd när blixten slog ned för hela trädet och kroppen var halvt uppbränd. Typ det häftigaste jag har sett, men stackars giraff. Tyvärr såg vi varken lejon eller leopard och avsett så kan jag definitivt tänka mig att åka på safari någon gång snart igen, det var helt fantastiskt!

Åka till Hongkong

Det känns underbart att jag har kryssat av Hong Kong på min bucket list i år, vilken stad och vilken resa alltså, jag rekommenderar alla att resa dit minst en gång om man har möjlighet.

Om ni besöker Hong Kong måste ni köra en hike över fantastiska Dragon’s Back, läs hela min Hong Kong-guide här.

– En weekend i Moskva

Ryssland har alltid fascinerat mig! När jag var yngre ville jag lära mig tala ryska, när alla andra tjejerna tyckte att franska var världens vackraste språk så stod jag fast vid att så absolut inte var fallet utan ryska var det vackraste och häftigaste språk jag hade hört, haha. Idag känns det långt bort att lära sig tala ryska flytande, jag tror jag satsar mina kort på spanska men jag vill fortfarande hemskt gärna besöka Ryssland och framförallt Moskva. Vi har några vänner som bor där så egentligen borde vi bara få tummen ur och boka en helg där i vår.

Formel 1

Check! Minns ni när jag, Mattias, Kristian och Stina skulle åka till Dubai och Abu Dhabi tillsammans och Mattias slarvade bort sitt pass? Förenade Arabemiraten är ju ett av väldigt få länder som inte accepterar provisoriska pass så det slutade med att Mattias inte kunde ta sig till oss under hela veckan. Jag blev med andra ord tredje hjulet men vilken resa vi hade, när chocken hade lagt sig efter att Mattias faktiskt inte skulle kunna delta i semestern vi hade planerat så länge så hade vi faktiskt sjukt trevligt. Stina och Kristian tog hand om mig som jag var deras lilla extra familjemedlem och eftersom månggifte inte är något ovanligt i Förenade Arabemiraten så fick Kristian en hel del blickar och t.o.m. en high five, antagligen hade de aldrig sett en västerländska man med vad de antog var hans två västerländska fruar. Efter vår Dubai-vistelse åkte vi i alla fall vidare till Abu Dhabi och gick på finalen i Formel1 och vilken upplevelse det var. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig vilket ståhej det skulle va i hela Abu Dhabi och själva Formel 1-området var enormt. En massa nattklubbar från New York gästspelade på olika ställen under kvällen och området huserade även flera olika restauranger. Så häftigt!

– Starta ett andra bolag 

Som ni vet så var jag delägare i ett bolag förra året! Det är andra gången jag har varit minoritetsdelägare i ett bolag och den här gången lärde jag mig verkligen en läxa. Jag kommer nog aldrig vara med och starta ett bolag igen om jag inte är en av majoritetsdelägarna eller t.o.m. äger mer än hälften av aktierna själv. Jag älskar att jobba och gör det gärna mer eller mindre hela tiden, jag är driven och otroligt självdisciplinerad men har också höga krav på kvalitet. Nästan lite för höga ibland vilket kan vara en nackdel men jag vet i alla fall att nästa gång jag startar ett bolag så vill jag vara den främsta drivkraften och även ha en helt annan beslutsrätt än vad man har som minoritetsdelägare. Jag har redan en liten idé som jag sitter och skissar på som jag eventuellt kommer göra verklighet av nästa år, jag måste bara frigöra lite mer tid innan jag sätter igång på allvar.

Berghain i Berlin

Haha, det här kanske är en konstig sak att ha på sin bucket list men Berghain är väl från början en gayklubb som ligger i en stor gammal industrilokal i Berlin. För några år sedan hade jag många kompisar som åkte dit och festade, jag fick höra om galna nätter, en klubb som aldrig stänger och rum där folk går runt nakna och har sex med varandra och Berghain hamnade snabbt på min bucket list över ställen som jag måste ha upplevt minst en gång. Jag romantiserade Berghain och fantiserade ihop precis hur det skulle vara och när vi åkte till Berlin på Susannes möhippa förra året så åkte jag, Tessi och Ida dit när de andra hade slängt in handduken och åkt hem till lägenheten. Och vet ni vad, Berghain var precis allt jag hade hoppats på och lite till. Det var en helt enorm fabrikslokal och jag har aldrig sett en nattklubb med så högt i tak, så många intressant klädda människor och toaletter utan dörrar för att folk tar så mycket droger. Ja, det var precis så konstigt och magiskt som jag hade föreställt mig och vi festade hela natten, åkte hem i lagom tid morgonen efter för att packa våra väskor och åkte raka vägen till flygplatsen alldeles höga på livet! Till Berghain ska jag definitivt igen…

– Gå Inkaleden

Jag skrev ner Inkaleden på min bucket list någon gång i tonåren. Då drömde jag om att resa till Peru och vandra den långa leden upp till Machu Picchu, men under åren har jag fått höra både bra och dåliga saker om upplevelsen så jag har inte känt att jag måste stressa dit men någon gång skulle jag vilja gå Inkaleden, helt klart. Det räcker med att jag börjar googla bilder på Machu Picchu så blir jag helt säker på att inte ska ta bort den här punkten från min bucket list.

– Bli duktig på golf igen

Jag tog mitt golfkort under en sommar i Marbella för säkert 7-8 år sedan och fastnade verkligen för golf men för några år sedan fick jag välja mellan golf och en annan hobby som är mycket tidskrävande den också och då rök golfen. I somras kände jag däremot nytt sug efter golf och nu har jag fått ett helt set med klubbor av Mattias mamma som står ute i garaget på landet så det är inte helt omöjligt att jag signar upp mig hos någon golfklubb i vår igen.

– Body flight

Haha, det här gav jag Johan i födelsedagspresent för två år sedan, ni vet när man går in i en cylinder där det blåser luft underifrån så att man kan flyga. Jag måste påminna Johan så att vi tar tag i det här igen och bokar in vår body flight, vem vill inte känna hur det känns att flyga egentligen? Ett måste!

– Köra Highway 1-resan

En läsare tipsade om att man kan göra en egen bucket list för resor och med tanke på att nästan hälften av mina punkter på min lista är just resor så borde jag verkligen göra det. Jag hade kunnat komma på tio resor till jag vill göra men jag var tvungen att bromsa någonstans. Highway 1 och att köra från San Fransisco till LA och vidare till Las Vegas bara måste jag göra någon gång. Vi pratade om att göra det med ett annat kompispar men Mattias har redan gjort den resan två gånger så jag funderar på om jag ska göra den med några tjejkompisar istället, vi får se, det vore i alla fall en dröm!

Vill du läsa mer?

Min bucket list, del 1

Hur man skriver en bucketlist!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Rio är fantastiskt men jag skulle gärna åka dit med ett större gäng kompisar, helt enkelt tryggare så. Vi besökte en kåkstad och det gjorde verkligen så ont i hjärtat att se hur barnen där får växa upp och hur svårt det är för dem att göra ett kliv uppåt i samhället. Har själv också bott i Sydamerika och tyckte att det var rätt jobbigt att så gott som alltid vara lite på sin vakt särskilt i de större städerna( aldrig ha för mycket pengar på sig men ändå såpass mycket att man har något att ge om man blir rånad etc). Man ska inte direkta vifta runt med sina iPhones, klockor etc. Men Rio är verkligen en stad värd att se!

  l 2017-11-30 13:50:38
  Svara
  • Svar på ls kommentar.

   Åh, jag kan verkligen tänka mig att det är påfrestande att bo runtom i Sydamerika då det är så olikt hur vi lever och har det här. Jag tror som du att Rio dock är så värt att se och ibland tror jag det är ganska nyttigt att få uppleva en annan verklighet än den man lever i själv. Spännande med Sydamerika, var bodde du någonstans? Kram!

   Linn Herbertsson 2017-12-05 10:22:15
   Svara
 • Håller med Rio är underbart. Var där med ett kompisgäng för ett par år sedan men som tur var hade en av mina tjejkompisar bott där så hon kan Portugisiska vilket underlättar enormt. Jag har rest väldigt mycket och Rio är ett av få ställen jag skulle turista på utan att vara ”guidad” av någon. Tom att gå på klubbar / barer var lite creepy. Man fick alltid regga sig med passet för att öht komma in. Men så fantastisk fin stad! Tråkigt att det är så osäkert.

  pilla 2017-11-30 10:53:54 http://utochspring.com
  Svara
  • Svar på pillas kommentar.

   Tack för din input, så bra att veta och vad jobbigt att behöva ha med sig passet överallt, tänk så tappar man det. Då blir det jobbigt att ta sig hem, haha.  Ja, men samtidigt tycker jag inte att man ska avstå från ett resmål för att det inte är lika säkert som hemma, man får istället anpassa sig och läsa på ordentligt så att man kan uppleva platsen på ett hyfsat säkert sätt ändå, så som ni gjorde. Kram och tack för att du delade med dig av din erfarenhet av Rio. 

   Linn Herbertsson 2017-12-05 10:18:29
   Svara
 • Rio är fantastiskt! Men ska man åka dit får man inte vara naiv och man Måste ha stenkoll på vart man kan gå och hur man ska betee sig. Och vara ödmjuk inför hur bra vissa människor har det medan andra människor inte har något, inte ens en trygg famn.

  Jenny 2017-11-30 08:23:01
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Jag har förstått det, det är därför jag tänker att det inte är en resa man gör spontant utan att det krävs lite planering. Tack för att du delar med dig av din erfarenhet, jag kanske hör av mig och ber om tips om vi bestämmer oss för att åka dit snart. 

   Linn Herbertsson 2017-12-05 10:08:57
   Svara
 • Det är glädjande att ta del av din längtan efter att göra roliga saker i livet, det inspirerar! Och jag hoppas innerligt att alla dina önskningar uppfylls för det är du SÅ värd ❤️❤️❤️❤️

  Susan 2017-11-30 00:04:42
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry