Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

att ha is i magen och spara långsiktigt

Vad kul att ni gillade mitt inlägg om aktiespar-appen Spira lika mycket som jag! 

Jag har kommit igång med mitt sparande i Spira och satte som sagt in 10 000 kronor till att börja med och nu kommer jag ha ett kontinuerligt månadsspar på 500-1000 kronor i månaden. Jag sparar redan en del och jag får se om jag även flyttar över en del av det sparandet i aktier. Jag tror på att man ska sprida riskerna och gillar att använda mig av olika sparformer. Det roligaste tycker jag är att det händer så mycket från en dag till en annan när man sparar på det här sättet och jag loggar in varje dag för att följa utveckligen, så spännande!

Mitt sparande i aktier hos Spira tänker jag ska få stå och förhoppningsvis växa sig större i några år och sedan ska det användas till en resa. Jag har som sagt väldigt många drömresemål och platser jag vill se och Indien står högt upp på listan. Jag tänker att det är en resa man vill planera in i minsta detalj så det är bra om jag har lite tid på mig att kolla upp vart man vill åka och hur man ska gå till väga.

Det är viktigt att komma ihåg att se långsiktigt på sparande i aktier och börsen kommer alltid att gå upp och ner. När jag gick in och kikade på min portfölj precis så hade den gått ner 100 kronor men det gäller att ha is i magen. Det har gått alldeles för kort tid för att göra en ordentlig djupdykning i hur min portfölj har utvecklats men jag lovar att visa er hur det har gått om några månader igen.

I förra inlägget pratade vi ju om att banken tar väldigt höga avgifter på sparande och på Spiras hemsida (klick!) finns ett jättebra räkneexempel där ni kan skriva in hur mycket ni har tänkt spara så får ni se hur mycket mindre Spira tar i avgift. Jag älskar ju att det poppar upp allt fler utmanare till traditionellt sparande, det är det enda sättet att förbättra villkoren så att de blir så fördelaktigt som möjligt för oss konsumenter att placera och spara våra pengar.

Har ni testat Spira ännu?

Spira finns nu till både iPhone (klick) och Android (klick), jag vet att ni var några som efterfrågade detta och nu har appen alltså släppts även för er som har Android. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • När det står ”klick!” efter länken, är det för att uppmärksamma att det är en länk eller är det något speciellt med den?

    Therese 2017-11-26 15:07:51 http://www.theresewiksten.se/
    Svara

senaste från Mode

Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind