Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

min helg i bilder: London, överraskning och babyshower för min bästa vän

Jag är ledsen att jag drog en vit lögn för er i fredags! Jag skulle nämligen till London och överraska min bästa vän Maria, hon läser bara min blogg ibland men jag ville inte ta några risker då hon är en liten detektiv av rang så jag skrev att jag skulle ut till landet här i bloggen. Istället tog vi oss till London och överraskade henne tillsammans med Sofia, Mikaela och några andra vänner på hennes mans restaurang Blanchette och hon blev så chockad!

På morgonen dukade vi upp stor frukost i deras nya lägenhet som de flyttade till bara några dagar tidigare. Maxime, Marias man hade stressat så mycket för att få lägenheten klar tills vi kom, bästa!

Efter frukosten skickade vi iväg Maria till Harrods, där hade vi bokat en blow dry till henne för att skämma bort henne lite och så att vi fick huset för oss själva en stund…

…och kunde styra upp och överraska henne en andra gång, med hennes babyshower! Vi sa att vi skulle möta henne på Harrods när hon var klar med behandlingen men istället fick hon ett sms där det stod att hon skulle ta sig hem igen.

Så här vacker är gatan där de bor nu och lägenheten är så mycket större med högt i tak och vackra stora fönster, den är så mycket lugnare än gatan där de bodde förut och kommer bli perfekt när de blir tre i januari.

Sofia, jag och Mikaela! Det märktes att vi var lite tankspridda och hade haft fullt upp för vi glömde helt bort att ta en bild tillsammans med Maria när hon väl kom, haha.

Vår vän Linn hade ordnat jättefina buketter som vi dekorerade hela vardagsrummet med…

…och jag hade hittat fina dekorationer på Lagerhaus, bl.a. de här Hurra-ballongerna. Nästan hälften av gästerna var icke-svenskar men vi tyckte det var kul med lite svenska detaljer och det var absolut förbud mot rosa. Det är så skönt för Maria hade aldrig velat ha en rosa babyshower och jag skulle aldrig vilja anordna en rosa babyshower, eller ljusblå för den delen, haha!

Här är cashmere-filten jag berättade för er om! Vi gav Maria ett par matchande cashmere-strumpor när vi sågs i Malmö i september och nu hade filten med brodyren kommit.

Maria och Maximes dotter ska heta Marilou och kallas för Lou. Jag älskar det namnet, så fint!

Ännu en av de vackra buketterna som Linn hade ordnat, vi fokuserade främst på blommor och ballonger som dekoration, lite vimplar och så fixade Maxime en helt magisk brunchbuffé (som jag inte hann ta bild av tyvärr) från hans restaurang Blanchette. Babyshowern blev så lyckad, Maria blev jätterörd och grät när hon kom, alla hade med sig så fina presenter och vi minglad i flera timmar, de sista gästerna smet hem runt åtta-snåret.

I söndags vaknade vi pigga och glada trots en sen lördagskväll med en hel del vin, vi åt middag på Som Saa (en thailändsk krog som jag verkligen kan rekommendera om ni är i London, asgod mat!) efter babyshowern och killarna var på sitt håll så jag, Mikaela, Sofia och Maria fick lite egentid. Jag minns inte senast jag skrattade så mycket, fan vad jag saknar världens bästa tjejer idag alltså!

När vi hade ätit amerikanska pannkakor till frukost så tog vi oss in till stan och Soho, vi åt lunch och gick runt på alla mysiga gator.

Carnaby Street hade de den finaste och gladaste julskyltning jag har sett som de kallar för Carnaby Christmas Carnival. Om ni ska till London innan jul så får ni inte missa det här! Vid fyra hoppade vi in i en Uber och åkte till flygplatsen, vi bestämde oss i sista sekunden för att ta taxi vilket var tur då Gatwick Express tydligen var inställd hela dagen. Sofia missade sitt flyg till Köpenhamn men kom som tur var med nästa och vi fastnade i trafiken på väg ut från London p.g.a. en cykelolycka. Cyklisten var oskadd och vi hann precis med vårt flyg så känslan när jag kom hem till lägenheten sent igår kväll var lite extra härlig eftersom vi trodde att vi skulle få sova över på flygplatshotell, alla flyg till Stockholm efter vårt var nämligen helt utsålda!

Jag hoppas att ni har haft en underbar helg ni också, nu laddar vi upp inför en ny vecka va?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Vilka härliga bilder! Och underbart att läsa att ni lyckas hänga ihop trots att ni bor på olika håll. Kan själv uppleva att det är svårt att få till träffar med vänner som bor på annan ort. Dels på grund av fullspäckade scheman och delvis på grund av ekonomi… hur lyckas ni få ihop det? Något bra tips? 🙂

  Mikaela 2017-11-20 21:54:30
  Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Hej där! Tack för din kommentar och jag förundras ibland själv över att vi faktiskt får till det att ses så ofta som vi gör, jag, Maria och Sofia. Men vi har gjort lite utav en pakt kan man väl säga, för det första har vi som regel att vi ska åka på minst en resa tillsammans varje år. Vi började för några år sedan i Barcelona, året efter var det Mallorca sedan roadtrip i Frankrike/Spanien förra sommaren. I år blev det landet och London då Maria är gravid så fick vi anpassa oss lite. Vi har en Paris-resa inplanerad, en spahelg på Österlen och vi har bestämt att vi ska åka till New York tillsammans så fort Marias dotter är stor nog så att hon kan lämna henne ifrån sig i några dagar. Så mitt tips är att alla verkligen måste anstränga sig för att ses och kanske prioritera att lägga tid och pengar på det än andra saker. Det går om man bara vill!

   Linn Herbertsson 2017-11-25 21:12:12
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry