Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

för- och nackdelar med att ligga hemma sjuk

Jag är sjuk!

Det var iof lite väntat för ända sedan vi var i Hong Kong så har jag haft två svullna körtlar på halsen och förra veckan när jag körde ett träningspass så mådde jag så dåligt efteråt så jag var tvungen att sova en timme. Jag började må riktigt dåligt redan i tisdags när jag kom hem från kontoret och igår vaknade jag med feber och svullen hals. Tråkigt! Jag är som ni vet en energisk själ och det är inte lätt för mig att ligga still men visst finns det några fördelar med att ligga hemma sjuk och jag har listat dem här nedan, även nackdelarna med att vara sjuk och den listan blev betydligt längre, haha!

Fördelar 

– Jag har levt på rostade mackor och glass, igår lyxade jag till det ordentligt med den här marängswishen, godaste jag ätit på länge. Och i morse körde jag Mattias in till kontoret så då stannade jag i matbutiken på väg hem och köpte Hällakakor (mitt favoritbröd) och saltlakritsglass så det lever jag på idag.

– Jag läste ut min senaste bok igår, Ett litet liv av Hanya Yanagihara och det är nog den deppigaste boken jag har läst på länge. Trots det var den omöjligt att lägga ifrån sig vilket är bra då den är runt 700 sidor lång. Den har blivit en snackis i media och jag kan definitivt rekommendera den, även om den enligt mig är lite väl överdriven och ej verklighetstrogen alla gånger.

– Japp, där var det slut på fördelar, så då tar vi nackdelarna. En fördel när man är sjuk är ju faktiskt att man till skillnad från annars får tycka lite synd om sig själv.

Nackdelar

– Jag saknar att få njuta av mitt morgonkaffe. Jag känner mig alldeles för uttorkad och tror inte det är någon bra idé med kaffe nu när jag har feber.

– När Mattias hoppar in i duschen och gör sig iordning på morgonen för att åka till kontoret så blir jag så avis. Jag vill också göra mig fin, vara på kontoret, äta någon god lunch i stan och känna pulsen. Jag saknar att kunna köpa en riktigt god cappuccino och igår låg jag hemma hela dagen utan en enda kanelbulle (det var ju Kanelbullens dag, min favorit).

– Jag är väldigt trött vilket är en av de värsta känslorna jag vet. Jag som i vanliga fall är väldigt positivt tänker mycket mer negativt när jag är trött. Jag hänger upp mig på saker och tänker att de är dåliga men som egentligen är väldigt bra, det tycker jag inte alls om.

– Jag sov absolut hela dagen igår, jag läste, sov, läste, sov, läste och sov lite till. Att sova är ju ett bra sätt att låta bli att vara vaken, trött och att tänka negativt, hehe.

– Jag kan inte gå skogspromenad med Charlie! Varje dag vi jobbar från landet eller är här på helgerna så går jag en timmes långpromenad med Charlie i skogen. Nu får den stackaren ligga i soffan och sova med mig och hon börjar bli så uttråkad.

– Jag jobbar lite, svarar på mail och annat men får ingenting vettigt gjort.

– Jag känner mig stressad för jag hörde på tv igår att det är den sista perioden nu som man kan plocka svamp i skogen häromkring. Jag som knappt har plockat någon svamp, det är det första jag ska göra när jag mår lite bättre.

– Jag har kollat genom min Mastercard-presentation och lagt till lite grejer men kan inte riktigt tänka så jag får sätta mig med den i helgen istället, jag som ville bli helt klar med den nu i veckan.

– Jag saknar mamma extra mycket! Varför är det så? Hur gammal jag än blir så när jag blir sjuk så saknar jag min mamma. Ibland när jag var hemma hos henne och hälsade på i Malmö och blev krasslig så gjorde hon alltid samma mackor åt mig som hon gjorde när jag var liten, hon brukade skölja en kökshandduk i kallt vatten och lägga på min panna och trots att jag var 25 år gammal och hade lite feber så oroade hon sig jättemycket för mig när jag var sjuk. Det saknar jag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Krya på dig!

  JUNITJEJ 2017-10-07 22:00:14 http://www.junitjejen.se
  Svara
 • Hej Linn, det du skriver om saknaden av din mamma blir extra stor när du är sjuk, du är inte ensam. Min mamma dog i cancer för 1,5 år sedan och saknaden är så stor när jag är sjuk, jag saknar allt som mun mamma gjorde och hur hennes omtänkte fanns där när jag var sjuk även i vuxen ålder.

  Du är en sådan insperation och din styrka genomlyser i bloggen
  Kram

  Rebecka 2017-10-05 22:51:17
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Hej Rebecka! Tack snälla för de fina orden, jag beklagar innerligt och skickar en massa styrkekramar, ta hand om dig!

   Linn Herbertsson 2017-10-06 08:40:38
   Svara
 • Hej fina Linn, jag vill bara säga att du inspirerar mig med din styrka. Jag tror inte du förstår hur stark och vacker du är i mina ögon. Jag känner till din bakgrund och kan bara tänka mig hur mycket smärta du fått gå igenom. Jag har känt en del av din smärta genom egna erfarenheter och jag önskar att jag hade en tredjedel av din styrka. För mig är det så enkelt att känna bitterhet och självömkan. Men att få ta del av din blogg och livsglädje det ger mig verkligen så mycket glädje och perspektiv. Så tack! Och krya på dig! Många kramar från en läsare❤️❤️❤️❤️

  Susan 2017-10-05 15:00:17
  Svara
  • Svar på Susans kommentar.

   Oj Susan, tack snälla för din kommentar. Det där med att höra att man är stark är svårt att ta till sig, jag har ju varit väldigt svag också under perioder men jag är glad att du uppfattar mig så. Jag hoppas att min inställning till livet kan smitta av sig lite här i bloggen i alla fall och jag hoppas att du mår så bra som du kan göra. Massa kramar och tack igen!

   Linn Herbertsson 2017-10-05 16:52:23
   Svara
 • Krya på dig!

  Josefine 2017-10-05 14:20:03 http://www.hudifokus.se/
  Svara
 • Krya på dig!

  Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2 2017-10-05 12:33:53 http://www.joannahalvardsson.se
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry