Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

fiskbensparkett och renovering av lägenheten

Alltså vilket lyft av lägenheten det blev nu när fiskbensparketten tittar fram!

När vi behandlade golvet för 4-5 år sedan var tanken att de skulle bli vita men att parketten skulle synas genom, tyvärr blev det något fel och färgen blev heltäckande. Den här gången kommer vi inte göra om samma misstag och jag har läst på massor om golvlack och oljor på nätet. Det slutade med att vi valde en olja från Osmo i nyansen granitgrå och idag har de målat första lagret så jag ska inom lägenheten i morgon och kika. Så spännande!

Vi har även tagit bort en hylla som fungerade lite som en förlängning av väggen mellan matsalen och vardagsrummet och två platsbyggda hyllor i vardagsrummet. Tanken var att vi skulle ersätta en av dem med en platsbyggd bokhylla men nu när vi har fått se vilken rymd det blev och hur mycket större vardagsrummet känns så får vi se om vi platsbygger eller struntar i det.

Den stora tavlan i matsalen (sista bilden på väggen till höger) ska bort och vi ska måla köket, matsalen och hallen i en ljusgrå färg tänker jag men jag har inte riktigt bestämt mig än. Vi har ju vitt kök och det kommer vi inte ändra på så jag måste hitta en färg som blir fin att rama in köket med och som även passar till vårt nya golv. Har ni några tips så lämna gärna en kommentar.

Det var ju ni läsare som tipsade om St. Pauls Blue och Deco Blue som vi kommer måla vardagsrummet i, jag ska förbi färgbutiken på Birger Jarlsgatan i morgon och hämta prover och testmåla innan jag bestämmer mig men jag tror det kommer bli riktigt fint med blått till vår öppna spis i puts.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Lovikagrå från Beckers är en väldigt fin grå färg om du är ute efter en lite ljusare grå ton! 🙂

  Hanna 2017-09-19 19:28:25
  Svara
 • Varför lägger ni ner så mycket pengar på renovering? Du har flera ggr nämnt att ni (du) inte trivs i lgh, varför säljer ni inte ist och köper nytt? Känns som en smartare affär.

  Jessica 2017-09-19 10:29:41
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Vi ska inte lägga så mycket pengar den här gången och den behöver ändå rustas upp lite om vi skulle vilja sälja den då den har blivit lite sliten här och där. Det tog mig dessutom ett par år att trivas i vårt område och nu älskar jag vår gata och alla butiker, människor man hälsar på och annat runtomkring så jag vill absolut inte flytta än. Nästa gång vi flyttar blir det när vi i så fall vill köpa en betydligt större lägenhet men det är vi inte i behov av just nu.

   Linn Herbertsson 2017-10-03 13:34:27
   Svara
 • Ska bli spännande att se!

  jennie 2017-09-18 23:01:09 http://www.missjennie.se
  Svara
 • Känns som det var igår jag minns att ni målade om hela golven vita haha. Men mycket fint blev det nu iallafall! kram

  moa 2017-09-18 19:48:30
  Svara
 • Tror det kommer bli superfint med golvet! Ska snart flytta till min första tvåa här i Malmö och önskar nästan varje dag att jag hade dig som inredningshjälp, haha! Tycker du alltid får till det så snyggt!

  Kram <3

  Anna 2017-09-18 19:20:22
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Åh, gulliga du! Jag försöker lägga upp så mycket inspiration som möjligt här i bloggen. Så kul nu när golvet är klart så kommer det bli mer inredning från lägenheten snart också. Massa kramar!

   Linn Herbertsson 2017-10-03 13:27:07
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry