Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

moodboard till vår lägenhetsrenovering

Jag är så glad, vi lyckades nämligen få igång lägenhetsrenoveringen innan vi åkte iväg till Hong Kong så igår satt jag och gjorde en mood board så ni kan få ta del av mina planer. Idag börjar byggarna att ta bort någon bokhylla och flyttar alla möbler, sen ska de slipa golvet. Det är ingen omfattande renovering, det är mer ytskiktet som ska fixas till, lägenheten har ganska många år på nacken nu och den börjar bli sliten i kanterna. Jag tänkte förklara bilderna en efter en och vi börjar längst upp till vänster och jobbar sedan vidare mot höger.

Färg
Vi är som sagt väldigt sugna på färg sedan jag målade sovrummet mörkgrått. Den här blå färgen är min drömfärg, tyvärr är bilden från Pinterest så om ni tycker er känna igen färgen, någon kanske har den hemma? I så fall måste ni lämna en kommentar. Annars ska jag ta med den till en färgbutik när vi kommer hem så får de försöka trolla fram en liknande. Som det ser ut nu kommer den här färgen pryda vårt vardagsrum och jag tror den kommer passa perfekt till vår öppna spis som är i grå puts och går ända från golvet och upp i taket. I matsalen och köket kommer det antagligen blir en ljusgrå men jag har inte hittat den perfekta ännu.

Väggskåp

Jag är så sugen på ett par fina väggskåp i matsalen som man även kan använda som avställningsyta när man har middag. Jag gillar verkligen det här men vi ska definitivt ha utan ben och första skåpen direkt i väggen som jag har gjort med dem vi har i sovrummet.

Grönt
Mattias är lite sugen på en grön soffan, jag tycker en soffa är ett för stort köp för att köpa i en trendfärg så det blir nog en grå soffa i sammet, den ska vara extra djup, det är det ända jag vet och jag såg ju en jättefin när vi var nere i Malmö så jag ska se var man kan få tag i den. Däremot kan jag tänka mig någon annan grön detalj, kanske en puff bredvid soffan eller en riktigt mörkgrön matta under matsalsbordet. Vi får se.

Inspiration

Ok, den här bilden åkte med bara för att jag älskar helheten i den, vi kommer antagligen inte ha någon möbel i gul sammet, hehe, men wow vad snyggt det är. För att inte tala om väggpanelen, vilken dröm!

Fiskbensparkett

Den perfekta fiskbensparketten har ni enligt mig på bilden med tavlan på en häst. Vi har ju fiskbensparkett i vår lägenhet men den här är gjord med mycket större träbitar och olika sorters träslag ser det ut som. Men vi ska som sagt slipa fram parketten (idag är den heltäckande vit) och sedan behandla den som på bilden längst ner i mitten. Där har man använt en olja med grått i för att få en lite kallare brun ton men där träet syns genom. Eftersom träslaget är gult i sig självt så är det svårt att få till en grå färg på golvet om man vill att ådrorna ska synas genom men jag tror det här blir hur fint som helst och mörkbrunt golv känns tidlöst så det tröttnar man nog inte lika fort på som ett grått golv.

Lister

På ena väggen i matsalen ska jag sätta lister likt bilden längst till höger på andra raden. Hur fint? Jag har en idé om att det ska sitta en rund spegel som vi redan har i en av ramarna, en lampa i en precis som på bilden och eventuellt en tavla eller hylla. Det blir alltså tre ramar men med lite mer space mellan som målas in i samma färg som väggen och det är under dem som jag tänker att det ska sitta ett långt väggskåp men jag har inte riktigt bestämt mig än, det kanske blir på väggen mitt emot.

Runt bord

Här har ni mitt drömbord, hur fint är inte det? Det kostar alldeles för mycket och passar inte riktigt till våra stolar så det blir nog det klassiska runda bordet i marmor med vitt underrede istället. Inte heller jättebilligt men jag tror det kommer bli så fint i vår matsal. Vi är jättetrötta på vårt stora, rektangulära matbord som ska säljas. Frågar ni mig så har det alltid varit lite för stort för vår matsal, hehe.

Två fåtöljer eller en dagbädd

En daybädd I skinn hade suttit fint men jag är också väldigt sugen på att ha två likadana fåtöljer vid sidan av soffan och tyvärr tror jag att det kommer bli lite för övermöblerat med både och så jag måste välja. Just nu lutar det mest åt fåtöljerna då det känns mer praktiskt men jag tror att jag väntar med att bestämma mig tills vi har hittat en ny soffa och så utgår jag från vad som blir snyggast till den.

Vad tycker ni om min moodboard så här långt? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Åh, vi är inne på lite samma färger! Har kollat in Deco Blue från Jotun, sök på den taggen på insta så kommer en del bilder upp. Även Nordsjös Dark Dijon är fin, finns också på insta. Jotuns färg Oslo är en mörkblå färg med gröna inslag, super!

  sophia 2017-09-15 13:45:09
  Svara
  • Svar på sophias kommentar.

   Åh tack för tips, jag testade Deco Blue som såg helt magisk ut men den blev så mörk hemma hos oss :S Kram

   Linn Herbertsson 2017-10-03 13:12:42
   Svara
 • Min drömfärg är den blå på bilden längst upp till höger (med den gröna sängen), så perfekt och vet ngn vilken förgkod el var man kan få tag på just den nyansen så hojta gärna till, tack!

  Lan 2017-09-13 22:37:47
  Svara
  • Svar på Lans kommentar.

   Åh jag vet tyvärr inte men kanske någon annan som vet, hoppas du får tag i den, ett tips är ändå att köpa några liknande tester för det blir så olika. Kram

   Linn Herbertsson 2017-10-03 13:02:30
   Svara
 • Tror att färgen du är ute efter heter St. Pauls blue från Jotun.
  Lycka till!

  Alexandra 2017-09-12 14:28:06
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Åh tack för tipset, jag provmålade den i vår lägenhet men den såg bara mörkgrå, nästan svart ut. :S Kram

   Linn Herbertsson 2017-10-03 11:23:51
   Svara
 • Väggfärgen på bilden längst upp till vänster liknar ”Denim Drift” från Nordsjö, men på bilden ser färgen lite ljusare ut. Hursomhelst – en helt fantastisk kulör!

  Fanny 2017-09-12 12:43:20
  Svara
 • En liten ljusare färg än den blå på bilden är färgen Säl från Alcro, vi målade den just i sovrummet och blev så nöjd. Upplevs lite olika beroende om det är dagsljus eller kväll, finns bilder på min instagram @planfem om du vill se den på bild!

  Carolina 2017-09-12 11:07:21
  Svara
  • Svar på Carolinas kommentar.

   Ja helt galet vad olika det blir i olika lägenheter också 😀 men tack för tipset. Det blir en som heter Nordiskt Hav från Jotun.

   Linn Herbertsson 2017-10-03 11:22:52
   Svara
 • Blå väggar är så snyggt!

  Josefine 2017-09-12 11:01:02 https://varmepumpeshopen.no/
  Svara
 • Välj en grön soffa så snyggt

  Hanna 2017-09-12 10:43:20
  Svara
 • Superfint!

  Det där matsalbordet som är ditt drömbord… vad är det för leverantör?! SÅ snyggt!

  Linda 2017-09-12 09:46:44
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Visst är det magiskt? Jag minns tyvärr inte vilken tillverkare det var, jag såg det i en butik med olika varumärken. Kram…

   Linn Herbertsson 2017-10-03 11:21:36
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Jannike Ebbing
Home
34 kvadrat
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Mitra Javadi
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson