Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Hong Kong-guide och Hong Kong-hjälp

God morgon hjärtan!

Ok, nu har jag googlat varenda litet ställe vi har fått tips om men jag känner att jag behöver er hjälp. Det är så många ställen och vi har ju bara fem dagar på oss. Så innan jag skickar iväg våra önskemål om bokningar till vår concierge så tänkte jag att jag vill ha er input. Om ni har varit i Hong Kong så hoppas jag att ni kan hjälpa mig, t.ex. när en bra tid att äta middag är, hur man lättast tar sig fram, vilka kvällar är roligast att gå ut och om ni har några andra bra tips? De ställen i fet stil är de ställen som jag tycker ser riktigt bra ut och som jag tänkte boka inför vår vistelse. Om jag har missat något så lämna gärna en kommentar eller om ni har varit på något av de andra ställena som vi inte borde missa. Och just det, dim sum har jag hört är vanligt att man äter till brunch, någon som vet var den är bäst?

Roof tops och barer:

Sugar (north point), Wooloomooloo (wanchai), Sevva (central), Staunton wine bar and cafe (Soho), Soho corner (Soho), The Iron Fairies, Club feather boa bar, Ophelia, J. Boroski, Koko, Potato Head, Employees Only, Ramen, The Woods, Feather Boa, Fenix, Peninsula hotel, Armani/Privé, Rooftop bar at upper house, Foxglove, Ba Bu, Aberdeen street social, Djaboutii, Aquau, Ozon

Restauranger (lunch och/eller middag):

Yardbird (Yakitori), Chili fagara (Sichuan), Ho lee fook, Yung kee (Kantonesiskt), Tango (Argentinian Steak House), Sorabol (Koreanskt), Under the bridge spicy crab (krabba), Tim Ho Wan (World’s cheapest Guide Michelin restaruant), Soho spice i Soho (Vietnamesiskt), Din tai fung (dumplings), Shugetsu (handgjorda japanska nudlar), Ronin, Yardbird, Björn Franzen Kitchen, Dim Sum Library, Fishteria, Wagyu takumi, 22 ships, Zuma, Ronin, Yardbird, Björn Franzen Kitchen, Uma nota, Ted’s lookout, Ciao Chow, Dim Sum Library, Fishteria, Nobu, Motorino, Chum chom, Brick House, Caprice, Butcher Club, Cha cha wan, Little bao, Sushi Omakaze, Sushi kuu

Caféer

Omotesando Koffee, Jouer

Utflykter:

Tram (spårvagnarna, ett måste), Star ferry (absolut ett måste), The peak (+the peak look out restaurant), Sai Kung (+fiskrestauranger med akvarium), Shek O beach (+enklare thairestauranger)

Tram och Star Ferry är bara sätt att ta sig runt så det kommer ni göra oavsett, väl värt. The Peak är turistigt som tusan men av en bra anledning. Åk taxi eller buss upp så slipper ni köer vid bergbanan upp. Det finns flera stränder om vädret skulle vara bra. Det kan regna sjukt mycket och det är alltid tryckande varmt i Hong Kong förutom i december, januari och februari då det är svinkallt. De älskar AC så efter att man har svettats ymnigt i 99% luftfuktighet blir man avkyld a la grande när man är inomhus. All sight seeing i Hong Kong är bra även om det är turistigt så googla på.

Bra appar:

⁃ My observatory (”SMHI”)

⁃ Hong Kong Taxi Translator

⁃ Uber

Bortsett från vad ni kanske tror så kommer ni att få problem med språket. Tipset är att vara lugna speciellt i taxis. Använder ni taxi translator så besparar ni er en del bekymmer. Brusa inte upp, enligt kinesisk kultur är det extremt dåligt att ”tappa ansiktet”. Köp Octopus cash kort för att betala med i tunnelbana, bussar o s v, funkar även i kiosker och i affärer.

Shopping:

Pacific place, Harbour city, Causeway bay (området), Supreme Palace, D-Mop, K11

Hotel

Grand Hyatt, Upper House (best hotel in the world), W, Renaissance, Hotel Indigo, Mira Moon, The Kerry, Okra

Clubs

Bungalow, CÉ LA VI, Dragon I, Drop, Voolar, Studio, Play

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej
  Alla tips är bra men bästa restaurangen saknas, ichiran!! Ramen från himlen, kan vara lång kö men går oftast snabbt! Den i cwb är dessutom en upplevelse.
  Sedan finns det en restaurang som heter le garcon saigon som är trevlig och ligger dessutom i ett mysigt område.
  Sista tipset är elephant grounds, mysigt ställe med gott kaffe.
  Om ni går till Little bao kan ni gå in i married police quarters om ni vill kika i unika småbutiker.
  Ha så kul nu 🙂

  Soffs 2017-09-07 22:52:08
  Svara
 • Hej! Jag tycker Rizt Carlton är värt ett besök, både Ozone för utsikten och Tosca rest. i samma hus. Vi blev rekommenderade att åka till marknader lite utanför HK men tyckte inte de var bra, däremot vackert att se naturen och stränderna. Om du vill gå på marknad är Ladies market mitt i stan och går att hitta fina handskar, riktigt billiga och fina väskor (inte bara kopior) etc.
  Honkongön är trevligt och där bor även flest västerlänningar (kan ju bli trist också). Victoria Peak är faktiskt värt ett besök trots alla andra turister!!

  Isabel 2017-09-06 11:44:01
  Svara
 • Hej Linn!
  Jag bor i HK sa har kommer min lista pa bra stallen (och jag gillar bara det basta haha):
  Sevva rooftop pa Fredagar kl 6,7pm nagon gang. If you work in finance/banking you go there for AW on Fridays. Woolloomooloo pa Lordag eftermiddag/kvall. Iron Fairies ar cool, ta en cocktail dar.

  Hotel, Upper House of course. Men ocksa Mandarin Oriental Landmark (my fave). Causeway Bay ar hektiskt men ett maste att se 🙂 De stallena du listat ovan ar inte vart att ga till, trust me.

  Shopping gor du i IFC mall vid vattnet. Dar finns allt fran Gucci och Hermes, till Zara. At lunch pa Italienska Isola. Zuma ar bra for middag, Duddel’s ar ocksa bra.

  Stroll around SOHO. manga mysiga cafeer och butiker. Bar inte klackar eftersom det ar ganska krokiga gator. Aberdeen St social har bra cocktails och lunch. Salad nicoise ar min fave.

  Enjoy!!!!

  sanna 2017-09-06 07:41:37 http://instagram.com/swedishsyndrome
  Svara
 • Grattis! Du kommer bli kär i Hong Kong! 🙂 Har varit i HK vid 4 tillfällen. Som du skrev…Upper House är ett fantastiskt hotell. Enorma rum och helt otroligt badrum. Känns redan som du fått med allt på din lista..Sevva är jättebra för en drink…häftig utsikt! Zuma för brunch på söndagar…drick hur mkt champagne du kan..haha 🙂

  Trevlig resa!

  Martin 2017-09-06 06:33:10
  Svara
 • Mycket bättre header nu! Snyggare och en mer statementbild👌🏻

  Sp 2017-09-05 21:21:16
  Svara
 • Hej!
  Bodde i HK förra hösten. Personligen tyckte jag att den bästa dimsum fanns på San Hing, men väldigt mycket locals och ingen kan engelska. Stället har öppet från 03-15 (tror jag) men om ni vågar prova på något väldigt lokalt – gå dit! Dock är Din Tai Fung och Tim Ho Wan också bra om man vill ha mer som vanlig restaurang.
  Mak’s noodle har wonton-soppa med michelin, också kul att testa.
  Om ni har tid är hike att rekommendera, Dragon’s back är fint och går att hikea i värmen. + hiken avslutas på en strand.
  Gillade också Nan Lian Garden och Chi Lin Nunnery om man ska turista.
  Om ni ska upp i Ozone, gå dit vid solnedgång så ner man staden tändas upp på kvällen. Gå gärna en vardag tidigt i veckan för att slippa allt för mycket folk.

  Citymapper är en bra app i HK tycker jag..
  Ha en fantastisk resa 🙂

  Ellie 2017-09-05 20:45:32
  Svara
 • Åh jag kom på ett tips! Om ni ska åka taxi ”över vattnet”, ”ut på ön” eller vad man ska kalla det så ta den billiga tunneln! Vi blev blåsta på det när chauffören fråga om vi ville åka den snabbare vägen och taxichauffören körde i den dyra tunneln (vi hade ingen koll på att det fanns flera tunnlar). Taxametern stod på 99 HKD och helt plötsligt när vi är framme ville han ha 350 HKD för tull (dyra såklart då) och nattavgift. Så det finns alltså två tunnlar varav den ena är billig och den andra dyr!

  Mona 2017-09-05 16:31:23 http://www.monadoust.se
  Svara
 • Jag var i Hongkong och hälsade på en vän – det var magiskt!! ÄLSKADE det. Ozon har grym utsikt men där hänger mest rika gubbar haha 🙂 Kan va najs att se ändå. Det finns sjukt mycket bra takterasser så det är bara att välja och vraka.
  Angående mat så visste min vän om ett indiskt ställe, jätteanonymt, som låg någonstans i Kowloon. Man var tvungen att ringa på en ringklocka vid en dörr, gå upp en trappa och sen var man framme. Det såg ut om en skolmatsal där inne men alltså maten var den ABSOLUT godaste jag ätit i mitt liv. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på stället!!
  Man tar sig fram jättesmidigt med deras metro, modern och enkel, köp ett pendlarkort, kostar inte mycket 🙂
  HAVE FUN!!

  Linda 2017-09-05 12:44:31
  Svara
 • Hej Linn,

  Jag har varit i Hong Kong tre gånger. Men den senaste gången jag var där var 2011 så lite saker kan ha ändrat sig sedan dess. Man tar sig lättast fram med taxi. Jag skulle välja att bo ute på Hong Kong ön.

  Barer: Aqua Bar, Ozone (Ligger lite off så taxi rekommenderas. Men är en av världens högsta barer, så är värt ett besök.)Azure bar (Soho), Sevva. Det är fullt med barer och restauranger i Soho.

  Utflykter: The Peak, Star Ferry, Macao ( Heldag). Ta TurboJet eller varför inte helikopter. I Macau har vi varit på the Venetian samt City of Dreams.
  Det finns sandstränder på Hong Kong ön och jag har besökt Deep Water Bay och Repulse Bay.

  Hotel: Har endast bott på Four Seasons. Hotellet har direktaccess till IFC Mall för shopping. Två restauranger på hotellet har Michelinstjärnor.

  Trevlig resa!

  Madeleine 2017-09-05 12:29:15
  Svara
 • Woloomoolo är min absoluta favorit i HKG plus har varit på flera supernice klubbar som man inte hittar om man inte känner locals. De ligger ”underground” vid LKF. Något annat ni verkligen måste göra som är o-turistigt är att gå hiken The Dragons back ner till Big Wave beach. Magisk utsikt, har bloggat lite om det här: https://utochspring.com/2017/02/11/hong-kong-weekend/ . Ser fram mot att höra om ni hittar några HKG favoriter som jag kan spara till nästa besök. Ska ni shoppa bra märkes deals rekommenderar jag att se vad On the list som mina vänner Diego och Delphine har startat i HKG.

  pilla 2017-09-05 09:24:37 http://utochspring.com
  Svara

senaste från Mode

Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind