Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

egendesignat och specialbyggt utekök

Jag har fått lite frågor angående vårt utekök som har skymtat på några bilder här i bloggen! Det är designat av mig och Mattias, vi har ritat det tillsammans precis som vi vill ha det och sedan är det specialbyggt av en snickare. Ni känner säkert igen grillen, den har vi haft sedan förra året så vi bad snickaren bygga in grillen så att det blir ett enhetligt utekök.

Det viktigaste av allt var att uteköket skulle smälta ihop med huset så vi har satt samma panel på uteköket som vi har på huset och laserat det i samma ljusgrå nyans. Vi var inte helt hundra på var vi skulle ha uteköket så vi bestämde oss för att bygga det på hjul. Även om det ser omöjligt ut att flytta det här schabraket så rullar det lätt som en plätt om vi vill ha det någon annan stans, det är bara att koppla ur vattnet och sedan rulla iväg.

Men det här känns faktiskt som den bästa placeringen nu när vi har fått testa på det ett tag, fönstret på husväggen går rakt in till vardagsrummet och köket så där är det enkelt att skicka ut mat, tallrikar och annat som vi behöver när vi grillar. Det är dessutom placerat precis framför matplatsen så att det blir en härlig sociala yta framför och så har man fortfarande kontakt med gästerna som sitter runt matbordet när man grillar. Det fungerar lite som en köksö i en lägenhet med öppen planläsning, jag älskar det och ska se om vi hittar några fina barstolar att ställa framför nästa säsong.

Under grillen finns ett skåp för lite förvaring, bänkskivan är gjuten för att andas samma känsla som utemöblerna och vår putsade öppna spis inne i huset. Till bänkskivan beställde vi även en vask och en isränna från Fredells Byggvaruhus som vi häller is i och huserar flaskor när vi har gäster och grillen är som ni ser av märket Broil King, den fick Mattias beställa utan att jag la mig i, hehe, vad är egentligen grejen med män och att grilla? Jag grillar ibland också men jag tycker ju inte att det är sådär fasansfullt kul som Mattias verkar göra.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Ah vad fint! Jag och min man har precis kopt varat forsta hem tillsammans och inflyttning ar i December. Du har helt fantastiskt kansla nar det kommer till inredning – det vore jattekul om du gjorde ett inlagg, eller kanske en serie av inlagg, med inredning per rum i hemmet (t.ex. ett inlagg om vardagsrum, ett om kok etc.) och tipsar om mobler, detaljer etc. i en lite billigare / budget prisklass? Kram

  Sandra 2017-08-09 10:17:24
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Tack Sandra! Jag har gjort en del liknande inlägg som du hittar under tagen lantställe här: http://linnherbertsson.metromode.se/tag/lantstalle/ Bläddrar du tillbaka så hittar du alla inlägg där och nya kommer efter hand 🙂 Lycka till med ert första gemensamma hem, så kul ju! Kram

   Linn Herbertsson 2017-08-24 16:15:09
   Svara
 • Tjusigt! ? Hos oss är det faktiskt jag och inte sambon som står för grillandet. När jag separerade från mitt förra förhållande kunde jag varken grilla eller laga mat och gav mig fan på att jag skulle kunna det förstnämnda själv i alla fall ??

  Clara, Bossbloggen 2017-08-08 20:36:58 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand