Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

säg hej till min nya dator

Här har ni lite bilder på min nya bästa kompis!

Jag berättade ju att jag och Matilda upptäckte att min dator visade fel färger och ljusstyrka för några veckor sedan. Dagen efter gick jag med bestämda steg till Digital Inn och köpte en ny Mac Book Pro. Jag vet inte varför jag har dragit ut på det så länge men min gamla vapendragare hade varit mig trogen i över fem år och jag kände helt enkelt att så länge den var lojal mot mig så kunde den också lita på att jag var lojal tillbaka.

Men jag arbetar dagligen med bilder och mycket av min tid vid datorn läggs på att just fixa bilder till bloggen så det gick bara inte längre. Den största skillnaden från min gamla Mac Book Air är väl touch-delen längst upp på tangentbordet som anpassar och ändrar symboler och kommandon efter vilket program jag är inne i. Magiskt! När jag skriver nu kan jag t.ex. trycka på en ikon där och kommer direkt till mina emojis. Nu använder ju inte jag smileys i bloggen men det är väldigt användbart när jag skickar meddelanden från datorn.

Trots att det här är en Mac Book Pro och inte Air så är den lite lättare än min gamla och även lite mindre trots att den är 13″. De har tagit bort lite av utrymmet runt skärmen och det är jag så glad för, nu får jag nämligen även ner datorn i min YSL-väska, haha. Retina är tydligen standard på Apple’s datorer idag och äntligen har jag laddat ner mitt ”lagliga” Photoshop som jag har betalat för i över ett år men inte använt, haha. Så nu arbetar jag med alla mina bilder i Raw-format, helt sjukt att jag inte har gjort det tidigare för det går att göra så mycket bättre ändringar då kameran sparar mer information från bilderna i Raw-filer.

Som ni vet så var jag så orolig för att jag skulle få ett måndagsexemplar då det känns som att jag har så många kompisar som får problem med sina nya Mac Books men än så länge, peppar peppar ta i trä, så älskar jag min nya dator och den fungerar helt utan anmärkningar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Linn! Finns din gamla dator ute till försäljning? Behöver en dator akut och har inte råd att pröjsa för en helt ny. Är bra för miljön också att sälja vidare 🙂

  Kram, Fey

  Fey Larsson 2017-06-18 09:55:05
  Svara
  • Svar på Fey Larssons kommentar.

   Åh, jag önskar så att jag kunde hjälpa dig Fey men jag behöver min gamla dator som backup. Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig. Massa kramar!

   Linn Herbertsson 2017-06-21 13:30:55
   Svara
 • Hej Linn, så kul med ny dator!! Jag undrar dock vad anledningen är att du gick över från Lightroom till Photoshop för visst använde du Lightroom innan? Jag använder det förstnämnda och tycker det är väldigt smidigt dock upplever jag att programmet blir segt när man har många bilder uppladdade och vet inte riktig teur man ska gå tillväga för att ”parkera” de bilderna man är klar med så att säga, jag vill ju fortfarande ha de kvar om jag vill göra någon ytterligare ändring tex.

  Kram

  Thessan 2017-06-15 12:22:55 http://thessan.se
  Svara
  • Svar på Thessans kommentar.

   Hej där! Nej jag har faktiskt aldrig använt Lightroom, jag har testat det en gång för många säger att det är lite enklare att använda men jag älskar Photoshop och fortsätter med det. Kram

   Linn Herbertsson 2017-06-21 13:33:59
   Svara
 • gud vad bra att den är lite mindre, det är har jag irriterat mig på. Handlat om inte många mm för att den ska gå ner. Blev sugen på en ny, fast min inte gammal så får ha den bra tag till!

  Jennie 2017-06-14 12:43:43 http://www.missjennie.se
  Svara
 • åh blir lite avis

  Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom! 2017-06-14 12:20:07 http://www.joannahalvardsson.se
  Svara

senaste från Mode

Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind