Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

48h i Malmö

Det var härligt att sätta fötterna på skånsk mark när vi landade på Sturup igår torsdags!

Vi tog en taxi från flygplatsen direkt till Savoy, pappa är nämligen magsjuk så vi vågade inte bo hemma hos honom och bokade hotell i sista sekunden.

Medan vi väntade på att checka in så tog vi en promenad genom stan och till Johan P. Det är lite roligt för min fösta pojkvän, Markus, hans pappa hade ett tryckeri som huserade i den här byggnaden när vi var tillsammans för snart 15 år sedan. Det enda som är sig likt är dock golvet, haha.

Jag åt en helt magisk, helstekt rödtunga med svamp!

Efter lunchen var vi en sväng på H&M där jag köpte min rosa hoodie för jag frös, det var molnigt och småregnade lite. Sedan gick vi vidare till mitt favoritcafé i Malmö(sedan Rosies stängde igen), Lilla Kafferosteriet.

Jag och mamma brukade alltid fika här, jag brukar ta ett bord bakom bordet där vi alltid satt vid fönstret så att jag kan sitta och titta på bordet och föreställa mig hur vi fortfarande sitter där och dricker kaffe och pratar tillsammans.

Efter vår fika gick vi vidare, kikade i lite butiker…

…bl.a. Bolia som Jannike tipsade mig om och jag blev alldeles förälskad i en soffa som jag tror att vi kommer köpa till lägenheten.

På vägen tillbaka till hotellet så gick jag in i en liten blomsterbutik precis vid Stortorget och band en riktigt fin bukett…

…sedan åkte jag med Yvonne ner till Annas Bageri i Ljunghusen och fikade. När vi hade suttit och pratat gamla minnen och livet i ett par timmar så släppte hon av mig vid Skanörs Kyrka så att jag kunde säga hej till mamma och Matti.

Så här fin var buketten, jag rensade lite ogräs och där är så fint sedan Yvonne planterade blommor runt hela gravstenen. Jag vet inte varför men när jag är vid graven så har jag så svårt att prata med dem, det kanske blir så verkligt så att det blir overkligt att de skulle ligga där under. När jag inte är vid graven så pratar jag med dem hela tiden.

Pappa fick ett ryck och sålde båda sina bilar under loppet av en månad och har istället blivit cykel-fantast, haha, så typiskt honom och jag har alltså ingen bil när jag är i Skåne längre så jag tog en promenad genom Skanör och hoppade på 100-bussen in till Malmö. Så mycket minnen, jag glömmer aldrig första gången jag och Matti fick åka själva in till Malmö eller alla gånger vi satt och förfestade på bussen på väg in till stan när vi blev lite äldre.

När jag kom tillbaka till hotellet så bytte jag snabbt om och så gick vi över kanalen och bort till Malmö Live och Kitchen and Table där vi mötte upp Sofia och Rex.

Hur god ser inte den här ramen med nordiska influenser ut? Jag älskar ramen men mitt val föll faktiskt på regnbågslaxen med fänkål, kronärtskocka och saffran. Alla var överens om att maten var 10 poäng!

För att inte tala om utsikten, den var också helt ok, hehe!

Min älskling, vår härliga servitör och Rex.

Sofia är min enda nära vän som bor kvar i Malmö och jag saknar henne hela tiden, men som tur är så ses vi ofta i Stockholm och reser en hel del tillsammans. Det var så mysigt att få klämma in lite kvalitetstid med henne och Rex. Nästa gång vi ses är om några veckor när vi ska fira nationaldagen på vårt lantställe. Jag längtar redan!

Savoy där vi bodde är kanske inte vad det en gång har varit, jag minns hur mamma alltid berättade att det var Malmös finaste hotell när hon var liten. Idag är det lite slitet i kanterna men personalen var helt underbar och frukostbuffén i restaurangen var grym.

Buffén innehöll allt jag ville ha och lite till, bl.a. våfflor med sylt, grädde och nutella. Tur att vi bara hade en morgon där, haha! Efter vår frukost mötte vi upp mina släktingar i Södra Sallerups Kyrka. Begravningen var känslosam och väldigt fin och sedan åt vi en mysig lunch på Kajutan i Limhamns Småbåtshamn innan jag och Mattias tog en taxi direkt ut till Sturup för att hinna med vårt kvällsflyg hem.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Så fina dagar ni fick i Skåne ändå, läste idag att sorg är den finaste gåvan glädje kan få. Passande för din helg på något sätt, kanske? Så fint att du ”ser” din mamma och dig på Lilla kafferosteriet, ta hand om dig ❤

  Li 2017-05-14 10:55:56
  Svara
  • Svar på Lis kommentar.

   Jag håller med, det blev en sorglig men ändå hanterbar och väldigt fin helg. Vilket fint citat, Kram på dig

   Linn Herbertsson 2017-05-17 09:15:22
   Svara
 • Älskar Malmö. Bor där sedan tre år tillbaka, på Gamla Väster. Så mysigt! Och Malmö är verkligen en drömför oss restaurangälskare 💎

  Maria 2017-05-13 23:02:17 http://mariabusck.com
  Svara
 • Tänk jag känner precis likadant när jag kommer till graven. Samtalar med dem hela tiden hemma men där blir jag så tyst.
  Du skriver så fint om sorg och saknad. Ser fram emot att läsa dig varje dag. Stora kramen till dig från Elisabeth

  Elisabeth Malm 2017-05-13 15:55:56
  Svara
  • Svar på Elisabeth Malms kommentar.

   Tack fina Elisabeth, kommentarer och stöd från er läsare betyder väldigt mycket i min sorg och bearbetning, så tack för peppen och jag beklagar verkligen!

   Linn Herbertsson 2017-05-17 11:45:28
   Svara
 • Ser ut som ni haft fina men aningens jobbiga dagar i Malmö!

  pilla 2017-05-13 13:56:09 http://utochspring.com
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind