Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

svar på lite läsarfrågor

Hej Linn! Jeg har et spørgsmål, som jeg håber, du vil svare på, og ikke tager ilde op. Har du oplevet en forskel på sorgen efter din brors død – og efter din mors? Du har selvfølgelig skrevet meget om din mor, fordi hun var syg i en længere periode, og der er jo stor forskel på at miste en forælder og på at miste en bror. Er det noget, du har reflekteret over? Venlige hilser Louise

Hej Louise! Tack för din kommentar och jag tar absolut inte illa upp, jag förstår hur du menar. Jag har precis som du skriver, skrivit mer om mamma här i bloggen eftersom hon var sjuk under en längre tid, min bror gick bort väldigt hastigt. Jag och mamma stod varandra dessutom otroligt nära, hon var mitt allt, min bästa vän och hon var den trygga grund som hela min verklighetsuppfattning kretsade kring. När hon gick bort var det som att marken under mina fötter försvann. Min bror å andra sidan ”försvann” ur mitt liv långt tidigare. När jag var 11-12 år gammal valde han att flytta till min pappa i Malmö och det var i samma veva som hans missbruk sakta men säkert eskalerade.

Trots det fortsatte vi att umgås och var bästa vänner fram till att jag var runt 15-16 år gammal. Vi festade och hittade på en massa hyss tillsammans, hade stökiga hemmafester och förstörde pappas lägenhet tillsammans, haha, stackars pappa. Men jag hade en spärr som inte Matti hade, även om jag festade mycket så ville jag sköta skolan och jag hade framtidsplaner, jag antar att den stora skillnaden var att jag aldrig tog några droger. Åren efter det så blev Mattis missbruk värre, jag såg hur det bröt ner min mamma, han ljög för oss och försvann i långa perioder då vi inte visste om han levde eller var död. Jag valde att stänga av och uteslöt honom nästa helt ur mitt liv efter att jag hade tagit studenten.

Efter studenten reste jag mycket, jag jobbade i Köpenhamn och flyttade så småningom till Stockholm, vi sågs ibland när han hade bra perioder, någon jul valde han att fira med oss men annars sågs vi bara ibland hemma hos mamma när han hade blivit av med ytterligare en lägenhet och var tvungen att flytta hem igen. Och det värsta med missbruk om ni frågar mig är att många slutar att utvecklas mentalt, när jag var 25 och han var 27-28 år gammal och vi pratade så kändes det precis som att prata med honom när vi fortfarande var tonåringar. På så sätt gled vi ifrån varandra ytterligare och när mamma gick bort så kort efter honom så blev det helt enkelt så att sorgen för henne tog över på ett annat sätt eftersom vi stod varandra så otroligt nära. Jag skulle vilja säga att jag har sörjt min mamma konstant sedan hon försvann medan jag har sörjt min bror väldigt intensivt i vissa perioder. Min mamma fanns alltid i mitt liv och min bror kom och gick i perioder de sista 10 åren vi hade tillsammans, så det kanske är därför, jag vet inte. Jag hoppas du fick svar på din fråga annars får du gärna lämna en kommentar igen. Ta hand om dig, kram!

Din vän i svart t-shirt, var han med i gårdagens avsnitt av toppmäklarna?

Haha, ja det stämmer. Johan är nära vän till Malou som är med i toppmäklarna så de har filmat en del hemma hos honom.

Vart har du köpt täckena? Letar överallt efter sådana med en svart ram eller rand på!

Visst är de fina? Mina favoriter och de kommer från Ikea och du hittar dem här(klick)!

Hej! Jag tar studenten nu i vår och jag är lite kluven i fråga om ”look” för balen och själva utspringet. Jag undrar om du har tips på smink-look och även håruppsättningar eller hår-stil (om du förstår?). Jag har ungefär lika långt hår som dig och samma ”stil” dvs. ganska nedtonat men modern och klassisk. Min största ”fear” är att se ”trashig” ut hehe så hade uppskattat en liten inspiration/guide till fina festliga make-up looker samt hår-looks som passar till sommaren. Kram, ha en bra vecka!

Hej Wilma! Åh så kul med studenten. Jag gjorde ju en inspelning med Lyko i veckan med en fin sminkning och två håruppsättningar som jag älskade. Filmen kommer om två-tre veckor och då lägger jag upp den här i bloggen så hoppas jag att du får massa inspiration och tips. Kram och ha en fin helg!

Hej! Jag menar verkligen inte att vara negativ och säga att ni inte jobbar mycket, för det gör ni säkert, men att säga att en bloggare skulle jobba mer än någon annan ger verkligen fel livsperspektiv. Du måste ha i åtanke alla de människor som jobbar med fysiskt och psykiskt tunga arbete med långa dagar; sjukvårdspersonal, poliser, brandmän för att bara nämna några exempel. Bloggare kanske visst jobbar långa dagar och lägger ner mycket tid på bilder och liknande men tänk på att det är ett roligt jobb när ni kan välja vad ni åtar er, det kan inte nämnda yrken ovan. Så det finns det som jobbar hårdare än bloggare.

Jag kan inte hjälpa det men blir otroligt provocerad av er bloggare när ni målar upp en bild av bloggandet som hårt 24/7 jobb. Jag säger inte att ni inte jobbar men för mig som jobbar inom psykiatrin och får ut knappt 18 tusen i månaden så är det provocerande. Jag får dessutom inte saker hemskickat som kostar flera tusen, jag blir inte bjuden på resor och har inga samarbete med hotell i paris eller Miami där jag kan åka och bo gratis. Jag tror inte att detta inlägg eller liknande inlägg som dina bloggkollegor gör är menat att provocera, jag vet att du bara vill försvara ditt yrke men det blir faktiskt väldigt provocerande.

Hej på er! Jag förstår hur ni menar och jag skulle aldrig jämföra bloggyrket med ett yrke där man utsätter sitt liv för fara för att rädda andra eller där man arbetar väldigt hårt fysiskt. Min utgångspunkt var främst antal jobbade timmar per arbetsvecka. Faktum är att bloggare ofta jobbar sju dagar i veckan, många av oss lämnar aldrig jobbet kvar på kontoret eller när vi reser bort på semester, vi jobbar då också. Men självklart är det sannolikt inte ens i närheten av lika påfrestande rent psykiskt som att jobba på ett sjukhus eller som polis. Och jag menade inte med inlägget här(klick!) att vi bloggare skulle jobba hårdare än någon annan, mer att det förvånar mig när vissa verkar tro att vi knappt jobbar alls och enligt min erfarenhet så jobbar många bloggare fler timmar än många av de vänner jag har som har mer ”traditionella” yrken. Jag har dessutom otroligt många bloggkolleger som har blivit utbrända i långa perioder genom åren, det är inget skämt och jag tycker att psykisk ohälsa inom alla yrkesgrupper borde tas på högsta allvar, oavsett om man har ett ”roligt” jobb eller ej. Jag är ledsen om det uppfattas som provocerande men i slutändan tycker jag ändå att vi alla har gjort ett aktivt val när vi har bestämt oss för vilket yrke vi vill ägna oss åt och det är tråkigt att man då ska jämföra sig själv på det sättet med de som valde att gå en annan väg.

Hej Linn, jag har älskat den här klänningen sen jag såg den på dig första gången, bland det snyggaste jag sett och letade som en galning för att komma över den. (Är lika lång och har väldigt lik kroppsform som dig) Tyvärr var den slut precis överallt. Jag har verkligen inte kunnat släppa den (du vet när man får något på huvudet och bara måste ha det). Jag undrar nu när du har sytt upp en ny om din skräddare möjligtvis gjorde ett mönster som man kan få köpa? Förstår ju att detta låter helt galet men tänkte att det kunde vara värt att fråga iaf haha! Många kramar till dig och tack för all inspiration, du har verkligen bra smak! /Amanda

Hej Amanda! Åh vad gullig du är, självklart löser vi det på något sätt. Elias är så duktig så det skulle inte förvåna mig om han minns modellen men annars kan jag alltid lösa så att jag lämnar in min klänning där så att han kan sy efter den. Kontaktinfo till Elias hittar du här (klick!) så kan antingen du eller Elias bara höra av er till mig om ni behöver låna klänningen. Jag ska ändå dit och hämta en annan klänning jag har lämnat in snart, kram!

Jättefint, men…. ”ska” inte glasen stå till höger och kniven ligga med eggen in mot tallriken…? Fick som liten lära mig att om man sätter ihop pekfinger med tumme så bildas på vänster hand ett litet b =bröd och på höger hand ett litet d=dricka…

Haha, så kul att du säger det för jag stod och tänkte på det när jag dukade, om eggen skulle vara mot eller från tallriken. Jag har googlat det en gång tidigare men sedan glömt det igen och nu fick jag för mig att eggen skulle ligga från tallriken så det inte känns hotfullt mot gästen, haha, hur knäppt? Det där med glasen hade jag ingen koll på men det ska jag också tänka på nästa gång. Tack och kram!

Varifrån kommer de fina arken?

Hej där, min veckoplanerare kommer från Jo and Judy och du hittar deras hemsida här(klick)!

Låter gott! Har du färsk eller fryst ananas och mango i?

Jag kör alltid frysta tillbehör till mina smoothies, jag hinner inte handla färskt, det blir så snabbt gammalt och så tar det mycket längre tid att skära upp men drömmen vore ju att köra alla ingredienser färska. Mumma!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej!

  Jag håller med om att man lätt kan bli provocerad när bloggare berättar hur mycket dem jobbar osv men det jag mer funderar på är VAD jobbet som bloggare går ut på och VARFÖR man som bloggare blir utbränd.

  Tänk om man istället hade lagt dem där bloggtimmarna på ett jobb som på ett direkt eller indirekt sätt hjälper andra människor. Istället för att aktivt välja att jobba med saker som bara gynnar en själv hade man i detta fallet tex kunnat engagera sig i beroendevården?

  Utbrändheten bland bloggare skulle man kunna förklara med att jobbet som bloggare ffa är fokuserat på ytliga grejor som tar mycket energi och skapar stor ångest över bl.a. vad andra ska tänka och tycka om dem.

  Innan man aktivt väljer vad man ska jobba med i sitt liv kan det vara värt att tänka ”gynnar det någon annan än mig själv”.

  Vi lever trots allt på samma jord.

  Arigato 2017-04-25 14:20:03
  Svara
 • Tusind tak for et ærligt og åbent svar 🙂
  Kh Louise

  Louise 2017-04-23 18:38:03
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind