Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

fem saker ni inte visste om mig

Jag älskar rnb och hiphop! Jag brukar skämta med Mattias och säga att ”jag är så g” (förkortning för gangster på engelska), jag är nog den som är minst av alla så han skrattar bara högt när jag säger så. Men jag älskar rnb och hiphop och när jag gör mig iordning i badrummet lyssnar jag alltid på min hiphop/rnb-lista i Spotify och min absoluta favorit genom tiderna är t.ex. Bodywork med Kaki-Mac, men lyssna inte på den, haha, jag skäms nästan när jag berättar det för er nu. Jag skruvar alltid upp musiken så att det dunkar i väggarna i badrummet och varje gång öppnar Mattias dörren och tittar på mig med en frågande blick som säger något i stil med ”Vem är du egentligen?”

Jag har aldrig varit hög! Jag har aldrig diskuterat droger med er här i bloggen förut, jag vet inte varför och även om jag aldrig har tagit droger så har jag inte heller känt något behov av att förklara för någon att jag inte gör det. Min bror föregick med dåligt exempel som jag brukar säga och började med droger tidigt i livet. En gång när hans killkompis erbjöd mig ett bloss marijuana i tonåren så blev min bror alldeles rasande och då förstod jag att han ville skydda mig från skiten han själv satt fast i och sedan dess har jag en inbyggd spärr. Förr kunde jag inte diskutera droger med de som tog det utan att bli arg själv, idag får alla göra som de vill för min del och jag dömer ingen. Jag antar att det gjorde mer ont när min bror levde, han gick bort i en överdos och nu har jag väl äntligen insett att jag aldrig kunde rädda honom och ingen annan heller för den delen.

Jag kissar väldigt ofta! Jag antar att jag har en väldigt liten urinblåsa. Och på tal om droger (ovan) så glömmer jag aldrig en av de första gångerna jag träffade mitt ex pappa. Vi satt på Noppes och drack drinkar, och ni med samma problem som jag vet att det är kört när man dricker alkohol eller mycket kaffe. Vi hade så trevligt och drack därefter, bara det att jag behövde springa på toaletten en gång i halvtimmen och kissa efter hand som drinkarna dracks upp. När jag vaknade dagen efter var jag så nöjd och glad, vi hade ju haft världens roligaste kväll tillsammans, men då berättade min dåvarande pojkvän för mig att hans pappa hade frågat om jag hade drogproblem när vi skildes åt kvällen innan. Någon annan förklaring till mina frekventa toalettbesök tycktes han inte, haha, men som tur var förklarade min kille att så inte var fallet.

Jag har alltid med mig ett par öronproppar i väskan! Nuförtiden gör jag det enkelt för mig och köper alltid hörlurar som stänger ute ljud istället. Jag hör väldigt bra och tycker alltid att det är alldeles för högt ljud när jag t.ex. är på bio. Det känns så tantigt att ta upp ett par öronproppar att sätta i öronen, haha, så nu sitter jag alltid med mina hörlurar istället. Min pappa har tinnitus vilket jag antar har påverkat mig och gör att jag är extra försiktig.

Jag är skåning och 176 cm lång! Ok, det här vet faktiskt många av er redan tror jag, men det vanligaste jag får höra när jag träffar läsare är ”Oj, vad lång du är!” och ”Jag trodde du pratade stockholmska”. Jag antar att jag kanske ser kort ut på bilder men jag är ganska lång för att vara tjej och går väldigt ofta i klackar så att jag blir ännu längre. Och jag talar ju så klart inte stockholmska. Jag kommer aldrig få för mig att ändra min dialekt från skånska heller, tvärtom skulle jag vilja säga, jag kämpar för fullt för att behålla så mycket som möjligt av den.

Vill du läsa mer?

Fem saker ni inte visste om mig, första delen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Öronproppar på konserter och uteställen är ett måste för mig. Får ont i öronen av den höga volymen och vill verkligen inte drabbas av tinnitus igen. Fick tinnitus efter en konsert utan öronproppar. Jag hade dock riktigt tur så efter 2 månader så upphörde pipet i mina öron. Dock blev jag ljudkänslig efter det. Har alltid öronproppar numera på konserter, uteställen, spinningpass, bio mm där volymen är för hög för mina öron. Inte alls tantvarning på att ha öronproppar utan snarare väldigt förståndig. Själv använder jag genomskinliga musikproppar. https://oronpropp.se/alpine-partyplug-transparant.html
  Syns inte ens att man har dem på sig om man har uppsatt hår. Tycker det är riktigt sköna och dämpar lagomt mycket. Brukar till och med har propparna på mig när jag är ute på promenad om det blåser mycket för att slippa draget i hörselgången.

  Magdalena 2017-04-20 20:20:55
  Svara
 • Så kul inlägg! Du verkar vara en riktigt härlig tjej:-)

  Sophie 2017-04-19 20:25:09 http://nouw.com/legefrue
  Svara
 • Haha vilken kul läsning! Mycket igenkänning… Idag har jag lite mildare inställning till folk som väljer att ta droger men förr kunde jag bli fly förbannad och hamna i hätska diskussioner. Har lämnat otaliga fester pga av gäster som använt, tål det verkligen inte och vill inte umgås i såna kretsar. I tonåren var jag tillsammans med en missbrukare och han fick tillslut psykos (inlåst på psyket och hela kittet), vilket påverkade mig starkt i flera år men nu för tiden väljer jag mina fighter bättre.
  Har också problem med min blåsa och kissar stup i kvarten. Skäms ofta i nya sammanhang men min sambo och mina vänner lyfter aldrig ett ögonbryn när jag kilar på toa för femte gången samma timme. Har vart hos läkaren och undersökt (rätt obehagligt, de förde upp en slang och fyllde blåsan med vatten som jag sen fick kissa ut sittandes i en gynstol…) men fick svaret att min blåsa är i prima skick. Det är bara att acceptera läget och leva med det.
  Sist men inte minst, trodde jag var ensam om att ha öronproppar med mig… Är otroligt ljudkänslig och rädd om öronen så har det alltid på bio, konserter och även stora folksamlingar ibland. Sen kan jag inte sova utan heller, så skönt att få det där dämpande tysta, som en signal till hjärnan att nu är det dags att sova.

  Stephanie 2017-04-19 19:41:05 http://stephaniehak.com
  Svara
  • Svar på Stephanies kommentar.

   Åh, så underbart med lite igenkänning, framförallt med blåsan 😛 Skönt att veta att jag inte är ensam. Mina nära vänner och familj har också vant sig så det blir mest knepigt när man rör sig i nya umgängen men det är ju bara att förklara som det är, haha. Massa kramar fina du

   Linn Herbertsson 2017-04-22 09:36:48
   Svara
 • Haha, så kul att läsa när du blir så personlig.
  Älskar också dialekter och kan önska att jag inte var från Stockholm ibland så jag också fick ha en härligt dialekt. Skånska och göteborgska är favoriterna.

  Lena 2017-04-19 07:28:06
  Svara
  • Svar på Lenas kommentar.

   Tack för din kommentar 🙂 Haha, ja många stockholmare säger ofta det till mig, att de gärna hade velat ha en dialekt som var lite annorlunda. Men jag tycker att stockholmska är jättevackert så var glad för den

   Linn Herbertsson 2017-04-22 09:37:47
   Svara
 • Ha, ha, du e för skön (appropå att du digger hip hop men att vi inte skall lyssna:) Det gör du rätt i, dvs att behålla skånskan! Personligen älskar jag olika dialekter, tycker det är charmigt när man kan höra var människor kommer ifrån.

  Lan 2017-04-18 21:58:47
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind