Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

min helg i bilder: födelsedagsmiddag med kock och mina bästa vänner på besök

Jag vet som sagt inte hur jag ska beskriva helgen för er i ord, det kommer antagligen bli alldeles för många superlativ och utropstecken, haha, men jag ska göra mitt bästa.

Sofia och Rex hann före oss ut till landet i fredags och var redan där när vi kom ut och hade hämtat Maria och Max på flygplatsen. Fredagskvällen blev väldigt lugn, vi åt en mysig middag med en massa tapas och vin men la oss hyfsat tidigt…

…och när vi vaknade på lördagen dukade vi upp en stor, härlig frukostbuffé.

Charlie undrade varför det var så mycket folk och stökigt överallt, haha, hon är ganska bestämd av sig den här lilla damen och tror så klart att hon har ensamrätt till både huset och tomten, men icke.

Finns det något bättre än att få sitta med sina bästa vänner och äta frukost i bara pyjamas? Jag saknar dem redan så att det gör ont i mig!

Vi hann knappt bli klara med frukosten innan det var dags för lunch, vi tog en liten tur med fyrhjulingarna men skogsvägen var avstängd vilket innebär att det är jakt i området så vi fick åka tillbaka och ta bilarna till Bullandö istället.

Världens bästa Sofia! Jag flyttade ju från Skanör Falsterbo till Limhamn när jag var 12 år gammal och tappad med tiden kontakten med de flesta av mina barndomsvänner så för mig är Maria och Sofia mina äldsta och närmsta vänner, galet att vi har känt varandra i snart 17 år nu.

På Bullandö Krog åt vi de här magiska köttbullarna….

Marias man Maxime (Max) är från Frankrike och driver en restaurang (Blanchette) i Soho i London så han är inte den lättaste att imponera på men t.o.m. han älskade köttbullarna. Det är bra betyg det!

När vi kom tillbaka till huset började jag förbereda inför kvällens middag…

Vi väntade ytterligare två gäster och kocken skulle komma några timmar tidigare och förbereda…

…så medan mina älsklingar satt ute i solen och njöt…

…och Charlie låg och snoozade i soffan…

…så dukade jag bordet och fixade med blommorna!

Vi hade verkligen tur för det regnade hela morgonen och under lunchen men lagom till eftermiddagen sprack himlen upp och det blev riktigt varmt ute.

Så här fint blev det!

Och när Christo kom började han med att röka anden över en bädd av äppelkvistar medan några drack öl och hängde i jacuzzin.

Den här fina buketten hade Sofia med sig på tåget ända från Malmö. Jag fick ett jättefint kort av henne och Maria och en resa till London i juli där det väntar en överraskning, gissa om jag är nyfiken på vad det är vi ska göra!

Christo förberedde vår sjurättersmeny i köket och Sofia tände alla ljusen!

Sedan trillade Martin och Sandra in så att vi var fulltaliga, hur härligt vårfin var inte Martin?

Två av rätterna här ovan, den första var en helt magisk tonfisk med influenser från Peru och den andra rökt and med primörer.

Sofia, Mikaela, Maria, Sandra och jag! Jag var precis lika lycklig hela helgen som jag var på den här bilden. Mina älsklingar!

Jag älskar att Martin har blivit inspirerad av pappa och köpt en likadan hatt som han alltid har, hur gulligt? Jag och Martin var ju tillsammans när jag var 19-20 och har varit bästa vänner sedan dess.

I de här kopparna serverade Christo en helt underbar räksoppa…

…och här har ni en Asien-inspirerad lax med vårrulle! Vi var alldeles tagna, allt var så gott!

Vi satte oss till bordet och började äta lagom till solnedgången och hela vardagsrummet färgades alldeles rosa av himlen…

…jag fick nästan nypa mig själv i armen för att förstå att alla mina fantastiska vänner hade tagit sig hit för att fira min 30-årsdag.

Maria som är sommelier i London seda flera år tillbaka hade massor att prata med kocken Christo om…

…och det var så underbart att ha en kock som lagade middagen. Vi kunde ha fullt fokus på att umgås och middagen spårade ur ganska tidigt, haha. Vi satt och spelade gamla låtar, allt från Craig David (hur längesen?) till Backstreet Boys och sjöng och dansade med. Vi skickade runt Sonos så att alla fick spela sina favoritlåtar och det satte stämningen för resten av kvällen. Efter att de hade överraskat mig med tårta och presenter så festade vi långt in på småtimmarna innan vi gick och la oss.

När jag vaknade i söndags hade Maria, Sofia, Sandra och Max redan varit uppe och städat undan gårkvällen, gissa om jag var glad? Så vi dukade fram en stor frukost med allt från frukt och bär till resterna från gårdagskvällens tårta och dessert. Mumma!

Så här nyttigt startade min morgon, men sedan kunde jag inte hålla mig och åt en hel skål med kladdkaka till efterrätt.

Jag håller fast vid min regel om att vi alltid ska servera frukostbuffé när vi har gäster som sover över, vi får se hur det går i sommar när vi kommer ha besök flera gånger i veckan. Jag ska i alla fall göra mitt bästa!

Vi satt och åt frukost och pratade i ett par timmar innan vi tog en lång promenad i solen med Charlie. Vi gick ner till vattnet och sedan stora varvet runt halvön och tillbaka till huset. Den rundan är exakt 5 km så den är helt perfekt för Charlie och även för ett i övrigt ganska slitet gäng, hehe!

När vi kom tillbaka blev det lite soffhäng, vi åt en massa goda rester till lunch, städade lite och sedan packade vi bilen och körde Maria och Max till Arlanda. Den här helgen var verkligen ett enda långt lyckorus och går till historien som en av de bästa helgerna i mitt liv hittills. Fan vad jag älskar mina fantastiska vänner och pojkvän! Tack för ett minne för livet och för att ni finns!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Tack ! Bra att jag äntligen fick bildbevis på att Martin stulit min hatt !!

  Pappa 2017-04-05 21:35:03 http://peter.herbertsson@comhem.se
  Svara
 • Men vilken bra helg du har haft och vilket fantastiskt firande! Så himla härligt att solen börjar lysa och det börjar bli lite värme i luften nu med! <3

  Sjuksyrror - en blogg om studier till att bli sjuksköterska 2017-04-04 21:39:32 http://nouw.com/sjuksyrror
  Svara
 • Åh vilken härlig helg! Bästa sättet att fira födelsedagen:-) QT med bästa vännerna i en fantastisk miljö! Dör så fint ni har det!

  Sophie 2017-04-04 20:19:41 http://nouw.com/legefrue
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind