Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

svar på lite frågor från veckan som har gått

Jag läser din blogg ibland. Då och då ramlar jag in på den och påminner mig själv att jag måste börja gå in oftare men livet kommer imellan. Varför vill jag då gå in? Jag tycker du är stark, du känns som en otroligt ödmjuk person och jag känner varje gång tacksamhet till livet efter att ha läst lite som du skrivit av dig. Jag blir stark av att läsa hur du går vidare i livet då även jag förlorade min bror. Jag läser att det är dagar då det är tungt men du reser dig upp och går framåt. Jag kommenterar aldrig men jag var tvungen nu, du sprider en sån värme, en sån otrolig värme! Tack för att du är du!

Fina du! Det är sådana här kommentarer som gör att allt jobb med bloggen blir värt det flera gånger om. Tack för att du tog dig till att lämna ett litet avtryck här hos mig. Jag beklagar sorgen efter din bror och jag finns bara ett mail bort om det är något annat jag kan göra för dig. Massa kärlek till dig!

Så fin kostym, vad har du för strl på byxorna och hur tycker du att de är i strl? Vad har du på andra liknande byxor? Tack på förhand!

Tack! Jag älskade den, jag har storlek S i min Viktoria Chan kavaj och XS i byxorna och det är samma storlekar som jag brukar ha. Jag vill att byxorna sitter som en smäck i midjan men vill inte att en kavaj ska vara för tajt. Ibland tar jag t.o.m storlek medium i överdel så att det inte sitter åt för mycket men den här kavajen blir perfekt i small till mig.

img_4437duble3

Hej! Kan du inte också under utvärderingen skriva varför du inte äter ägg längre på morgonen? Det har väl inget med sötsug att göra? Ägg är ju något av det nyttigaste man kan äta och om inte annat så håller du dig mätt längre än om du bara dricker en smoothie. Jag menar alltså att man dricker en smoothie OCH äter ett ägg. Varför välja liksom?

Hej! Bra fråga, utvärderingen blev så lång så det fick inte riktigt plats men jag har frågat Elin då jag själv inte har så bra koll på ägg. Det var mest något jag åt till frukost förut för att jag sällan är särskilt hungrig på morgonen. Jag blir jättemätt och håller mig fram till lunch på mina smoothies så nu ser jag ingen vits med att äta ägg också men jag äter det ibland till lunch.

Elins svar:

”Först och främst riktigt bra fråga! Och som alltid är inget svart eller vitt. När det gäller din egen äggkonsumtion har du uppenbarligen inte haft något behov av det, eftersom du inte har ätit det, eller hur? Precis som med sockret: så fort vi ger oss tillåtelse att fokusera på det som ger oss energi, försvinner också behovet av det som vi egentligen inte vill ha (typ socker).

Min egen filosofi kring ägg är att det är väldigt näringsrikt, absolut. Men att det också finns andra dimensioner med det än just näringsvärdet: som att pH-värdet är surt vilket kan trigga en stressad (sur) person att bli mer stressad, av etiska skäl, att ägg innehåller tillväxthormoner vilket för alla personer inte är optimalt. Fokusera på vad som går i samklang med dig själv, äter du det för att du vill ge dig själv det, eller är det av rädsla för något annat?

Du behöver inte välja, men du behöver heller inte ha allt.”

Hej Linn! har du fortfarande kvar din chloe drew? kram

Ja, det har jag faktiskt, tjejen som skulle köpa den var tvungen att dra sig ur och sedan dess har jag inte ens hunnit tänka på att jag fortfarande vill sälja den. Jag har mailat dig så hör av dig om du är intresserad. Kram!

img_3458-copy img_3564-copy

Hej Linn! Vart har ni sett Brottet? Vart hittar man alla säsonger? Började titta o blev helt fast! Sedan fanns det inte fler avsnitt på den sidan.

Som en annan läsare kommenterade så köpte vi också säsongerna på dvd-box då vi missade avsnitten när de gick på tv. Buylando på Valhallavägen har dock lagt ner sin butik men du borde kunna hitta boxen på nätet.

Klokt och fint skrivet. Däremot tycker jag att innebörden av feminism (att vara feminist) inte har förändrats avsevärt, utan att – precis som du själv uppmärksammar – kvinnor och flickor fått mer utrymme att synas i o m t ex sociala medier. Och inte bara kvinnor och flickor – där får jag rätta mig själv – utan i princip alla. Även män som bloggar/instagrammar om skönhet och mode (annars stereotypiskt kvinnliga domän) och både män och kvinnor som inte vill vara begränsade av heteronormativa genus. Det följer nog rätt naturligt att när feminismens många ansikten och perspektiv uppmärksammas, att den på något sätt blir mer ”tillgänglig” och ”acceptabel”, och mindre negativ. Tipsar även den som vill omatt fördjupa sig i feministisk teori – det finns så många synsätt inom feminismen som skiljer sig åt och även om grundiden är den samma (jämlikhet) så har feminister ofta olika förslag på hur man ska komma i mål. Intressant läsning för den som är sugen.

Jag håller med, jag formulerade mig lite fel, feminism har ju i grund och botten alltid handlat om samma sak, jämställdhet som du skriver, men det har funnits mycket fördomar kring begreppet. Det är just därför jag älskar sociala medier så mycket, för att vi kan förändra könsroller och inte bara till fördel för oss kvinnor utan även för män. Visst är det i många avseenden en utmaning att vara kvinna men herregud, tänk på män. De har också otroligt många förväntningar på sig om hur de ska och inte ska vara. Tänk att alltid förväntas vara stark och inte visa känlsor, det måste vara fruktansvärt. Och som kvinna känner jag ofta att det förväntas av mig att jag ska vara känslosam och snäll, även i situationer där jag inte känner att det hör hemma. Om jag inte agerar som det förväntas av mig är det lätt att jag uppfattas som en känslokall bitch. Jättetråkigt om du frågar mig! Mer fokus borde ligga på att alla människor är olika, inte om man är man eller kvinna eller något annat för den delen. Och tack för tipset, här kommer ett annat tips från mig, jag har inte hunnit se videon själv än men ska kika på den nu i helgen. Den handlar om omedvetna fördomar som ovan, så intressant! Eller hur? Du hittar den här (klick!).

 

Hej Linn! Du gjorde ett sånt häftigt kort på dig och 2 tjejkompisar när ni skulle till Barcelona. Tror de fick en resa av dig där du klippt in ett plan, er och annat i ett korr. Gjorde du detta i ngn app eller var det mer avancerat? Minns du?

Haha, ja, åh jag minns precis! Det blev världens bästa resa också för Marias dåvarande sambo kom ner till Barcelona när vi var där och friade till henne. Hur magiskt? Men åter till din fråga, tyvärr har jag dålig koll på appar och andra program där man enkelt kan göra detta. Jag gjorde det i Photoshop tyvärr! Här är bilden jag skickade till Maria och Sofia på julafton när de fick resan, så många minnen, haha! Sedan dess har vi som regel att göra minst en resa tillsammans, bara vi tre, varje år.

barca

Kan man ersätta mandelmjölk med vanlig mjölk?

Det kan man säkert, men vanlig mjölk innehåller en hel del socker i form av laktos och är egentligen inte naturligt för oss människor att dricka så smoothien blir inte lika hälsosam tyvärr.

Hej Linn! Så fint ni har det på landet! En undran, nu när du inte äter socker, har du även tagit bort bröd och sånt? Tänkte på det eftersom du skrev att du äter smoothie till frukost, lät så lite att bli mätt på. Kram

Tack! Jag håller med, det kan låta lite lite, men mina smoothies innehåller alltid avokado, banan eller bär och ganska mycket av det. Lägger man upp ingredienserna bredvid varandra så ser det inte så lite ut och jag håller mig mätt fram till lunch så det har fungerat riktigt bra.

Hej Linn!
Låter som om ni haft en fantastisk helg på landet! Funderat på en sak, är din pojkvän lika intresserad smidig vad gäller inredning, renovering och ”fix” eller får du tjata? Tänker nu med buskarna till trädgården? Kanske är en mognadsprocess hos killar, jag vet inte, en känns alltid som en ”uppförsbacke” när det kommer till sådana saker. Åka till soptippen med skräp, köpa ny byrå till hallen, måla om i sovrummet… ja du vet! Fix och trix som ett hem kräver. Min sambo är bäst på alla sett och vis. På helgen är det mycket fokus på vila och avkoppling vilket jag behöver för annars hade jag aldrig tagit det lugnt. Men kan bli lite frustrerad ibland eftersom de är då vi har tid att fixa och dona och jag vill inte tvinga homom men vill ha honom involverad. + jag vet att han vill vara delaktig… inte världens problem egentligen hehe och ändå blev det en hel roman här, mest nyfiken hur det är hos er! tack för en bra blogg! Kram

Haha, jag förstår precis, bra fråga! Jag skulle nog säga att jag är mer av en ”fixare” av oss två. Jag tycker det är så kul att pilla med saker i hemmet, trådgården och att få saker gjort, Mattias väljer gärna att göra annat kanske. Däremot kom vi överens om att om vi skulle skaffa lantställe så var han tvungen att ta lika mycket ansvar som jag och det har fungerat hur bra som helst. Vi har alltid drömt om ett lantställe och redan när vi började planera renoveringen av huset och tomten så delade vi upp ansvaret. Jag ägnade mig mest åt hur huset designades på insidan, inredningen och allt som hör till och Mattias har ansvaret för utsidan och det mesta av kontakten med byggarbetarna för att undvika för många missförstånd eller dubbla budskap. Sedan hjälps vi så klart åt med saker som t.ex. när vi planerar tomten så vill jag tycka till om plattor, växter och annat och jag frågar ju alltid Mattias vad han tycker innan vi köper nya möbler eller gör någon förändring inne i huset. Jag vet tyvärr inte hur du ska lyckas få din kille involverad men jag brukar börja fixa saker själv och när killar märker hur härligt och fint det blir när det ”jobbiga” är gjort så blir de förhoppningsvis mer engagerade. Jag avskyr att tjata och gör hellre saker på egen hand i så fall, haha! Tack för din kommentar och lycka till. Kram!

Hej! Tack för en bra blogg! Måste fråga var dina fina skor är ifrån? 

Tack själv, för din kommentar, skorna kommer från ett märke som heter Even&Odd och de finns hos Zalando här(affiliatelänk). Kram!

img_6379double

Låter som en mysig helg, speciellt att få komma ifrån stan och ”andas” ut. Hela processen med erat hus på landet är så roligt att få följa, sååå fint inrett så det blir intressant med växterna ni ska plantera. Allt du gör/ni verkar ni göra med omsorg och det märks. Kanske därför din blogg skiljer sig från andra bloggar, just för att du lägger ned sådan tanke och omsorg? Det slog mig att jag kan föreställa mig att är det ett hem en växt trivs hos/i så är det hos Dig. Stor kram.

Wow, tack snälla Sussi för din underbar kommentar! Ja, vi brinner väldigt mycket för landet och allt vi gör där och jag hoppas det märks här i bloggen. Massa kramar och kärlek till dig, ha en fin helg!

Nu blev jag jätte nyfiken på den maten som du själv gör till Charlie. Har flera gånger funderat på att börja göra mat själv till mina hundar då jag tycker sådär om det färdiga torrfodret. Du kokar alltså bara upp fisk, kyckling och ris? Och sedan tillsätter du det andra när du ger henne givan? Eller hur går du tillväga?

Ja, jag kör sej eller torsk, kyckling och ris. Lite riven morot, rapsolja och lite vitamin- och mineraltillskott. Jag tog fram receptet med hjälp av en djurdietist så att det är anpassat efter Charlie, hennes vikt och behov. Det kostade 2500 kronor men jag tycker det var värt varenda krona. Man ska nämligen inte endast ge fisk, kyckling och ris i för långa perioder utan kosttillskott. Dietisten nås på fraga@sallanderconsulting.com om du är sugen på att testa.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Ett tips på ämnet feminism är P3-dokumentären Grupp 8. Superintressant och ger en lite historiskt perspektiv på feminismen i Sverige. Jag blev inspirerad att kämpa mot orättvisor efter jag hade lyssnat på den. Och även om det är bättre nu än tidigare så tycker jag att det är helt sjukt att både usa och kina har fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet än sverige. Det är ju inte riktigt två länder man tänker på som jämställda. Ett annat tips är boken Lean in som facebooks COO Sheryl Sandberg har skrivit!

    Anna 2017-03-19 09:59:01
    Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand