Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

jag testar Samsung Pay

 inlägget innehåller reklam för Samsung

img_3578

Förra veckan var jag nere på stan och testade Samsung Pay…

img_3763

…det blev ett stopp hos floristen nere på Hamngatan där jag brukar köpa med mig blommor hem…

img_3891

…den här gången var jag sugen på en bukett som andades lagom mycket vår så jag valde att blanda tistlar och liljor med ranunkel.

img_3936

När jag skulle betala swipade jag bara uppåt på min Samsung-telefon för att komma åt Samsung Pay och så höll jag mobilen mot terminalen så att kortet registrerades sedan tryckte jag in min pin-kod. Klart!

img_3964

Efter mitt besök hos floristen så gick jag upp till kontoret!

img_4180

Där har de en trådlös kortterminal och Samsung Pay fungerade utan problem där också…

img_4089

…så att jag kunde betala för min kaffe och sätta mig i lugn och ro och svara på lite mail i mobilen.

Nu har jag fått testa Samsung Pay och det var så sjukt roligt, framförallt att få se andras reaktioner när jag istället för att ta fram ett betalkort istället tog fram mitt kort i mobilen! Butiksbiträdet i blombutiken där jag alltid köper blommor med mig hem hade aldrig sett något liknande och var lika förvånad som jag när det gick så fort och smidigt.

Det var första gången jag testade Samsung Pay på riktigt och det gick så enkelt så jag trodde inte ens att det hade fungerat, jag höll fram mobilen flera gånger innan jag insåg att den redan hade registrerat mitt kort första gången, haha. Både jag och kvinnan bakom kassan skrattade till och kände oss lika dumma båda två när vi förstod att det hade fungerat hela tiden bara det att vi inte hade märkt det. Det bara älskar man ju, när teknik t.o.m. är ännu lättare att använda än vad man har förväntat sig.

Det finns vissa betalkort idag som man bara håller mot kortterminalen så att de registreras men fördelarna som jag upplever med Samsung Pay är först och främst att jag inte ens behöver ha med mitt kort, mobilen har jag ju alltid med mig. Och betalkorten som går att läsa av fungerar dessutom bara på 10 % av alla kortterminalerna medan Samsung Pay fungerar på i princip alla. Ny teknik är ju jätteroligt men då ska det gärna fungera överallt också!

Om ni är nyfikna, vill testa tjänsten och veta mer om hur ni kommer igång så kan ni läsa mer på Samsungs hemsida här (klick!).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • För ännu smidigare betalning med Samsung Pay så kan man även aktivera fingerprint authentication på telefonen, då behöver du inte trycka någon PIN-kod när du betalar 🙂

    Bella 2017-03-16 21:24:57
    Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand