Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

min helg i bilder…

img_6031

Det var som sagt underbart att spendera helgen ute på landet, jag åkte ut redan runt lunch i fredags och jobbade i soffan och vid matbordet resten av eftermiddagen.

img_6043

Jag har en liten tvångstanke som gör att jag inte klarar av att ”slösa bort” snittblommors korta livstid. Så om vi har färska blommor i lägenheten packar jag alltid ner dem i väskan så att de får följa med ut på landet….

img_6052

…den tvångstanken har suttit i sedan mamma gick bort, hon älskade och tog så väl hand om blommor så att fixa och pilla med blommor har blivit lite som terapi och en stund för mig själv då jag tänker på och minns henne. Håller blommorna även över helgen så får de så klart följa med hem till stan igen på söndagen.

img_6473

När jag vaknade i lördags så bestämde jag mig för att göra bananpannkakor till frukost…

img_6460

…två ägg och en banan, det är nästa löjligt enkelt att tillaga och så gott!

img_6488

Efter fem veckor med smoothies till frukost varje morgon så kände jag att jag var värd det här, så värd det så att det även blev bananpannakor till frukost i söndags, haha. Då gjorde jag dock även en smoothie fullproppad med spenat och andra nyttigheter.

img_6498

Jag toppar alltid med grädde och bär men den här gången bytte jag ut hallonen till mango och det blev så gott!

img_6502

Jag måste erkänna att den rivna chokladen mest var för syns (och de här bildernas) skull och det smakade inte ett dugg choklad så det skippar jag i fortsättningen.

img_6507

Det var strålande sol ute så på eftermiddagen gick jag en promenad med den här lilla skruttan och hon var alldeles slut efteråt. Kvällen spenderade vi i soffan framför Let’s Dance och hejade på min vän Ellen som är med i år. Så jäkla duktig, jag tror hon kommer gå till final! Eller nej, jag skojade bara, Lets Dance var ju i fredags. I lördags kväll såg vi på Melodifestivalen, haha. Ganska olikt oss att se på så mycket underhållningsprogram men jag måste ge produktionen bakom Melodifestivalen en stor eloge i år, riktigt härliga programledare, jag älskade parodin på Skam, och så många kvalitativa låtbidrag. Fortsätter Melodifestivalen att hålla så här hög standard så kan jag tänka mig att se den varje år.

img_6302

I söndags när vi hade ätit frukost och gjort oss i ordning så gick vi ut i det härliga vädret, våren känns verkligen i luften nu och vi spenderade några timmar i trädgården. Vi ska plantera en massa buskar så fort temperaturen tillåter så vi gick runt och mätte avstånd med lasermätare för att kunna beräkna hur många buskar vi behöver.

img_6522

Annars blev söndagen en riktig städdag, jag fyller ju år den 28e mars och under helgen den veckan så kommer både Sofia och Maria med respektive (och lite andra vänner) till Stockholm. Vi ska hänga på landet och på lördagen har vi bokat en kock som kommer ut och lagar 6-rättersmiddag. Jag och Mattias tänkte ha en gemensam födelsedagsfest i början av hösten men jag vill fira en hel del nu i mars ändå. Jag älskar födelsedagar!

img_6530

I städvevan passade jag på att laga mat till Charlie. Hennes mage klarar inte av vissa proteiner så hon äter en blandning mellan fisk, kyckling och ris som jag lagar åt henne och fryser in två gånger i månaden. Till det får hon lite riven morot, gurka, rapsolja och vitamintillskott också så att hon inte ska sakna något i sin kost. När vi började laga hennes mat själva för några år sedan så trodde jag det skulle vara så jobbigt men det går hyfsat smärtfritt ändå och det är skönt att jag kan köpa ekologiskt till henne och veta att hon inte får i sig en massa onödiga tillsatser och skit.

img_6463

Som vanligt satt Charlie på lammfällen i gästrummet bredvid köket och höll stenkoll på matlagningen. Hon är lite fisförnäm när det gäller var hon sitter och ligger någonstans, något jag har försökt vänja av henne vid men utan särskilt gott resultat. Charlie vill helst sitta på mjukt underlag och de få gånger hon sätter sig ner utomhus har jag nästan fått en chock av glädje för att hon beter sig som en riktig hund, den där lilla saken gillar inte att skita ner sig i onödan men det har blivit bättre sedan vi skaffade lantställe måste jag säga.

Jag hoppas att ni också hade en riktigt härlig helg i det fina vädret!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Nu blev jag jätte nyfiken på den maten som du själv gör till Charlie. Har flera gånger funderat på att börja göra mat själv till mina hundar då jag tycker sådär om det färdiga torrfodret.
  Du kokar alltså bara upp fisk, kyckling och ris? Och sedan tillsätter du det andra när du ger henne givan? Eller hur går du tillväga?

  N 2017-03-15 07:47:46
  Svara
 • Håller faktiskt med dig om Melodifestivalen. Läst/hört så mycket kritik och negativt om den, men för en gångs skull kändes det seriöst men underhållande och bidragen nästan helt befriade från trams. Bra!

  (Jag känner likadant för snittblommor)

  Tinna 2017-03-14 09:05:14
  Svara
 • Låter som en mysig helg, speciellt att få komma ifrån stan och ”andas” ut.
  Hela processen med erat hus på landet är så roligt att få följa, sååå fint inrett så det blir intressant med växterna ni ska plantera. Allt du gör/ni verkar ni göra med omsorg och det märks. Kanske därför din blogg skiljer sig från andra bloggar, just för att du lägger ned sådan tanke och omsorg? Det slog mig att jag kan föreställa mig att är det ett hem en växt trivs hos/i så är det hos Dig. Stor kram.

  Sussi 2017-03-14 00:46:22
  Svara
  • Svar på Sussis kommentar.

   Wow, tack snälla Sussi för din underbar kommentar! Ja, vi brinner väldigt mycket för landet och allt vi gör där och jag hoppas det märks här i bloggen. Massa kramar och kärlek till dig, ha en fin helg!

   Linn Herbertsson 2017-03-18 11:40:30
   Svara
 • Hej!
  Tack för en bra blogg!

  Måste fråga var dina fina skor är ifrån? 🙂

  Helena 2017-03-13 21:59:39
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   Tack själv för din kommentar, skorna kommer från ett märke som heter Even&Odd och de finns hos Zalando här http://rstyle.me/~9HvDu (affilatelänk).

   Kram

   Linn Herbertsson 2017-03-18 11:15:55
   Svara
 • Hej Linn!
  Låter som om ni haft en fantastisk helg på landet! Funderat på en sak, är din pojkvän lika intresserad smidig vad gäller inredning, renovering och ”fix” eller får du tjata? Tänker nu med buskarna till trädgården?
  Kanske är en mognadsprocess hos killar, jag vet inte, en känns alltid som en ”uppförsbacke” när det kommer till sådana saker. Åka till soptippen med skräp, köpa ny byrå till hallen, måla om i sovrummet… ja du vet! Fix och trix som ett hem kräver. Min sambo är bäst på alla sett och vis. På helgen är det mycket fokus på vila och avkoppling vilket jag behöver för annars hade jag aldrig tagit det lugnt. Men kan bli lite frustrerad ibland eftersom de är då vi har tid att fixa och dona och jag vill inte tvinga homom men vill ha honom involverad. + jag vet att han vill vara delaktig… inte världens problem egentligen hehe och ändå blev det en hel roman här, mest nyfiken hur det är hos er ? tack för en bra blogg! Kram

  M 2017-03-13 20:21:19
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Haha, jag förstår precis, bra fråga! Jag skulle nog säga att jag är mer av en ”fixare” av oss två. Jag tycker det är så kul att pilla med saker i hemmet, trådgården och att få saker gjort, Mattias väljer gärna att göra annat kanske. Däremot kom vi överens om att om vi skulle skaffa lantställe så var han tvungen att ta lika mycket ansvar som jag och det har fungerat hur bra som helst. Vi har alltid drömt om ett lantställe och redan när vi började planera renoveringen av huset och tomten så delade vi upp ansvaret. Jag ägnade mig mest åt hur huset designades på insidan, inredningen och allt som hör till och Mattias har ansvaret för utsidan och det mesta av kontakten med byggarbetarna för att undvika för många missförstånd eller dubbla budskap. Sedan hjälps vi så klart åt med saker som t.ex. när vi planerar tomten så vill jag tycka till om plattor, växter och annat och jag frågar ju alltid Mattias vad han tycker innan vi köper nya möbler eller gör någon förändring inne i huset. Jag vet tyvärr inte hur du ska lyckas få din kille involverad men jag brukar börja fixa saker själv och när killar märker hur härligt och fint det blir när det ”jobbiga” är gjort så blir de förhoppningsvis mer engagerade. Jag avskyr att tjata och gör hellre saker på egen hand i så fall, haha! Tack för din kommentar och lycka till. Kram!

   Linn Herbertsson 2017-03-18 11:12:08
   Svara
 • Hej Linn! Så fint ni har det på landet! En undran, nu när du inte äter socker, har du även tagit bort bröd och sånt? Tänkte på det eftersom du skrev att du äter smoothie till frukost, lät så lite att bli mätt på 😉 kram

  Ida 2017-03-13 19:30:04
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Tack! Jag håller med, det kan låta lite lite, men mina smoothies innehåller alltid avokado, banan eller bär och ganska mycket av det. Lägger man upp ingredienserna bredvid varandra så ser det inte så lite ut och jag håller mig mätt fram till lunch så det har fungerat riktigt bra.

   Linn Herbertsson 2017-03-18 11:02:29
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Home
Jannike Ebbing
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Imane Asry
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand