Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

svar på lite läsarfrågor

Hej fredag! 

Igår satt jag och gick tillbaka i min blogg och svarade på alla era kommentarer som jag inte har hunnit med den senaste vecka. Jag försöker att ha som målsättning att alltid svara på alla kommentarer, oavsett om det är frågor eller ej men ibland hinner jag inte riktigt med att svara direkt. Frågorna som ni väntar svar på har jag även lagt in här nedan så att ni slipper klicka tillbaka i bloggen och leta efter era svar. Puss på er!

Hej Linn! Jag är riktigt sugen på att unna mig en fin väska och en av de jag funderar på är Chloe Faye bag. Jag tycker den är så himla fin verkligen men eftersom det ändå handlar om en ganska stor summa att lägga på en väska så vill jag inte göra fel val. Är du nöjd med din? Tror du att det är en väska som man kommer tröttna på om ett par år?

Jag älskar min Chloe Faye och använder den hela tiden! Jag trodde inte att jag skulle använda den så mycket eftersom jag varken får plats med min kamera eller dator i den men jag använder den ändå för att den passar till allt så istället tar jag kameran på axeln och bär datorn i mitt datorfodral. Jag var rädd att den hade ”trendat” lite väl mycket förra året men jag gillar den skarpt fortfarande och just nu känns det som en väska jag kommer ha kvar i väldigt många år. Om du köper en så var rädd om den så kan du ju sälja den om du tröttnar.

img_0059

Hej! Istället för The Missing borde ni se den ursprungliga serien som kommer från Danmark och heter Brottet. Mycket bättre producerat, mycket bättre skådisar, bättre klippt, allt är bättre med Brottet.

Vi har sett alla säsonger av Brottet, är det verkligen samma som the Missing? Jag känner inte igen det alls, haha. Jag gillade i alla fall säsong av The Missing riktigt mycket. Säsong 1 var inte lika bra om ni frågar mig.

Älskar kappan! Vilken storlek har du i din?

Jag har storlek 34 i min kappa från Nakd (affiliatelänk), den är stor i storleken så ta en storlek mindre än vad du brukar ha.

img_4236

Ett tips som gör att den blir ännu nyttigare är att använda 100 procentig choklad, tror du det kan funka? 70 procentig choklad är det 30% socker i…. så man luras lite även om den är bättre än vanlig mjölkchoklad! Måste testa! Tack för tips!!

Åh jag vet inte, jag har inte testat, finns det 100% choklad att köpa? Det har jag nog aldrig sett. För mig känns det ok då tårtan är väldigt mättande så man tar bara en liten bit åt gången och den håller i kylen i några dagar. Perfekt snack på helgen!

img_3702

Tack för ditt svar! Har bokat tid nu och längtar tills det är överstökat och hoppas att allt går bra. Tänkte också sitta där över dagen och försöka plugga lite. Har också fått ett proffsigt intryck av Albano, enda nackdelen är att det är lite dyrare än på andra kliniker. Men just nu känner jag att det får kosta vad det vill bara han blir bra, men måste ändå planera ekonomin litegrann. Bara ultraljud på hjärtat kostar 4000 kr. Vad kostade tandsaneringen med narkos?

Åh ja men det är så värt pengarna för att känna sig trygg när man lämnar ifrån sig sin lilla hund känner jag. Priset för tandsanering varierar beroende på om de hittar några tänder som måste dras ut. Jag har för mig att vår senaste tandsanering gick på runt 4-5000 kr och då drog de ut en liten tand. Massa lycka till, kram!

Men mysiga kvällar ju! Låter härligt. Jag brukar alltid fastna framför Netflix, så även om jag går och lägger mig vid 22 så somnar jag långt senare! Jag tänkte bara fråga hur sjutton du får till tandborstningen på Charlie, jag försöker på mina Chihuahuor men de vill absolut inte ha lilla tandborsten i munnen! Ha en fin kväll! Kram

Hehe, tro det eller ej men den här kaxiga lilla mexikanskan är väldigt väluppfostrad. Mamma gjorde det största jobbet när hon hade Charlie som valp och jag har bara fortsatt och kanske t.o.m. varit ännu lite hårdare och mer konsekvent. Dock värt att tillägga att jag är den enda som har lyckats borsta tänderna på den här lilla skruttan hittills. Jag tror som sagt att man måste vara väldigt bestämd med sina hundar samt att få in en bra rutin. Borsta varje dag och visa dem att du inte ger dig även om de gör motstånd. Charlie försöker fortfarande att trotsa mig ibland när vi ska borsta tänderna men jag kör på och visar henne att det är jag som bestämmer. Om du har chihuahuor så vet du hur envisa och kaxiga de kan vara, haha! Lycka till!

dscf1331

Hej, det var jag som skrev om banan=socker och var bara menat som tips & råd, då jag har för mig att du skrev om att du ville bli kvitt sockerbegäret. Kanske uttryckte mig otydligt och banan har massor med nyttigt i sig och som sagt fibrer (OCH är gott:) det är bara det att en såpass söt frukt kan trigga sötbegäret och det gör det i långa loppet svårare att bli kvitt det. Jag kämpar även jag med sockermonstret och tycker det blir mkt lättare om jag undviker dessa ”triggers”, men som du säger, förbud är jobbiga och det gäller att tänka långsiktigt. Jag tillåter mig oxå godis ibland men hellre det, ibland, än söta frukter varje dag , men vi är alla olika och reagerar olika i kroppen, på mig kör banan igång blodsockret, helt klart oavsett fibrer.

Hej där! Åh ja jag menade inte att det var ett dåligt tips, jag ville bara förklara hur jag tänker mig min kost långsiktigt. Det stämmer att banan kan trigga sötsuget och jag höll mig borta från det första veckorna när jag skulle få bukt med mitt sötsug. Sedan ett par veckor tillbaka har det däremot fungerat väldigt bra för mig att äta banan och jag hoppas det håller i sig för det är ju världens lyx när man har slutat äta godis och socker i övrigt. Tack för att du delade med dig av dina tips och erfarenheter!

Vilken strl har du i jeansen?

Jag har storlek 26×34 i mina jeans från Zalando.

img_4769

Snygg klänning måste jag säga. Han fotografen har plåtat massa stora grejer jag kollade in hans hemsida, bilderna kommer säkert bli sååå bra. Vad ska bilderna vara till?

Tack, ja, Bo är jätteduktig och jag är så glad att jag fick jobba tillsammans med honom. Bilden vi tog ska bli omslag till magasinet Woman som kommer ut i april.

Jag undrar lite hur du/ni resonerade när ni köpte ert landställe.. Jag och sambon kikar lite också men vi älskar att resa, jag drömmer även om stuga i exempelvis Åre eller lägenhet utomlands. Svårt att bestämma oss helt enkelt vad vi ska satsa på. Känner du att ni ”gett upp” något genom att köpa ert landställe eller reser ni lika mycket och umgås lika mycket med vänner på helgerna? Hur tänker ni kring underhåll av huset?

Bra fråga! För vår del kändes det som att vi var väldigt rastlösa och sökande innan vi hade ett lantställe. Så fort det var högtider eller röda dagar så reste vi iväg och ville aldrig hänga kvar i stan så länge vi inte var tvungna. Både jag och Mattias har alltid känt att ett krav för ett lantställe är att det ligger max två timmar från Stockholm för att vi ska känna att det är värt att åka dit så ofta som möjligt. Själv är jag inte det minsta sugen på t.ex. en stuga i Fjällen eller en lägenhet vid varmare breddgrader. Det är ju lite krävande att ha ett semesterboende och jag uppskattar att vi bara har 45 minuter ut till vårt om det är något som måste fixas eller göras. Skulle vårt lantställe ligga för långt bort tror jag att jag hade upplevt det som lite mer stressande, ungefär som när jag fortfarande hade mammas stuga kvar. Jag älskade att komma dit men kände alltid att jag borde spendera mer tid där. Sådant är däremot väldigt personligt, jag vet många som vill ha sitt semesterboende så långt bort som möjligt för att känna att de verkligen kommer bort från vardagen när de åker dit. Med tanke på att vårt lantställe ligger nära stan och att vi har vänner som har lantställen i närheten så får vi väldigt ofta besök där ute vilket gör att det inte har påverkat vårt sociala liv så mycket som det hade kunnat göra. När vi väl reser nu så känns det som att vi väljer våra resor med mer omsorg och att våra resor håller en högre kvalitet. Förr reste vi mest för att komma bort, nu reser vi till ett ställe för att vi verkligen vill dit, om du förstår hur jag menar? Hoppas du fick svar på dina funderingar!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Japp 100% choklad finns tex på NK. Såååå gott!!

  Marie 2017-03-11 16:46:51
  Svara
  • Svar på Maries kommentar.

   Tack för tipset! 🙂 Ska gå dit nästa vecka!

   Linn Herbertsson 2017-03-18 10:49:38
   Svara
  • Svar på Maries kommentar.

   Förutom NK finns det också hos Betsy Sandberg i Östermalmshallen samt på Java tebutik på Humlegårdsgatan! Och i Djursholm på Djursholms Delikatesser! :o)

   Marie 2017-03-11 16:49:10
   Svara
 • Hej Linn
  Du gjorde ett sånt häftigt kort på dig och 2 tjejkompisar när ni skulle till Barcelona. Tror de fick en resa av dig där du klippt in ett plan, er och annat i ett korr. Gjorde du detta i ngn app eller var det mer avancerat? Minns du?

  Tins 2017-03-11 14:20:16
  Svara
  • Svar på Tinss kommentar.

   Haha, ja, åh jag minns precis! Det blev världens bästa resa också för Marias dåvarande sambo kom ner till Barcelona när vi var där och friade till henne. Hur magiskt? Men åter till din fråga, tyvärr har jag dålig koll på appar och andra program där man enkelt kan göra detta. Jag gjorde det i Photoshop tyvärr!

   Linn Herbertsson 2017-03-18 10:49:09
   Svara
 • Hej Linn! Vart har ni sett Brottet? Vart hittar man alla säsonger? Började titta o blev helt fast! Sedan fanns det inte fler avsnitt på den sidan 🙁

  Malin 2017-03-10 21:30:11
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Som en annan läsare kommenterade så köpte vi också säsongerna på box då vi missade avsnitten när de gick på tv. Buylando på Valhallavägen har dock lagt ner sin butik men du borde kunna hitta boxen på nätet. Ha det fint! Kram

   Linn Herbertsson 2017-03-18 10:19:53
   Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Tror tyvärr inte den går att streama någonstans! Vi letade jättelänge eftersom vi älskade The Killing så ville vi se Brottet. Slutade med att vi fick köpa den på dvd, en Box med alla säsonger! På Buylando på Valhallavägen!

   Marie 2017-03-11 16:45:59
   Svara
 • Hej linn! har du fortfarande kvar din chloe drew? 🙂 kram

  LOUISE 2017-03-10 16:39:47
  Svara
  • Svar på LOUISEs kommentar.

   Ja, det har jag faktiskt, tjejen som skulle köpa den var tvungen att dra sig ur och sedan dess har jag inte ens hunnit tänka på att jag fortfarande vill sälja den. Jag har mailat dig så hör av dig om du är intresserad. Kram!

   Linn Herbertsson 2017-03-18 10:18:02
   Svara
 • Tror person nr. 2 fått det lite om bakfoten, det är The Killing som är remake på danska Brottet, inte The Missing… Men namnen är ju lika så ett oskyldigt misstag!

  Elin 2017-03-10 16:12:12
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Ah ok, ja jag har inte sett the Killing. Men the Missing var i alla fall så bra 😀

   Linn Herbertsson 2017-03-18 10:13:00
   Svara
 • Den väskan är så snygg!

  Sophie 2017-03-10 11:07:07 http://nouw.com/legefrue
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand