Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

en morgonlista

img_3977

När somnade du igår?

Jag låg vaken ganska länge och lyssnade på Värvet, en podcast som Cecilie tipsade mig om när vi åt lunch på Bardot igår. Jag är ju inte så bra på att lyssna på poddar men Värvet var riktigt bra och jag gillar framförallt avsnittet med Nour el Refai. Hon pratar bl.a. om hur det är att döda ett djur, hon jagar nämligen och är alltid med efteråt och flår och styckar djuren, intressant eftersom jag alltid har fått för mig att hon skulle vara vegetarian. Jag blev riktigt överraskad när jag förstod att vi dessutom är lika gamla, jag har alltid trott att hon är äldre än mig, antagligen för att jag har sett henne på tv i så många år. Cool kvinna det där!

När vaknade du i morse?

Jag vaknade första gången runt sex, då var det lilla Charlies mage som kurrade och Mattias gick upp och gav henne mat. Jag somnade om och vaknade för andra gången när klockan ringde tjugo i sju. Jag ställer alltid klockan på tjugo i sju när jag ska på yoga men i morse gick det bara inte. Igår morse var jag nämligen på ett riktigt mördarpass med Thea, vi körde Ashtanga-yoga och jag tror aldrig att jag har kört så många Vinyasa någonsin på ett yogapass tidigare. Jag kan knappt röra mina axlar idag, haha. Så istället ställde jag om klockan på åtta!

Första samtalet?

Jag vaknade dock lite tidigare för då ringde Charlies dagmatte och var så förkyld så jag kände knappt igen rösten. Vi kom överens om att Charlie får följa med mig till kontoret idag istället och dagmatte får vila upp sig och krya på sig till nästa vecka. Stackarn, och vi sågs ju igår så nu håller jag tummarna för att jag inte har blivit smittad, det lät riktigt illa.

Första smset?

Pappas godmorgon-sms som han skickar varje morgon  innehöll bl.a. meningen ”halva Paris gråter idag” så det första jag gjorde efter samtalet från dagmatte var att gå in i min Omni-app, jag trodde att det hade skett ett terrordåd men ingenting rapporterades så jag smsade pappa och frågade varför de grät. Sedan fick jag en låååång utläggning om PSG mot Barcelona-matchen som spelades igår. Haha, pappa alltså! Tydligen trodde alla att Paris var klara att gå vidare till kvartsfinal men då gjorde Barcelona det omöjliga och slog PSG med 6-1 vilket var ett måste från senaste matchen då PSG vann med 4-0. Tack för fotbollsuppdateringen pappa, verkligen, haha!

Vad åt du till frukost?

En smoothie, det har varit min frukost varje morgon nu sedan 5-6 veckor tillbaka. Jag vet att ni är många som är nyfikna på en utvärdering kring mitt hälsocoach-upplägg. Jag ska sätta mig ner i eftermiddag och lovar er en uppdatering angående detta senast i helgen!

Vad ska du göra nu?

Det började precis ösregna ute, jag som hade tänkte gå en promenad med Charlie och sedan till kontoret. Den där lilla hunden hatar däremot regn så jag tror att vi får vänta en stund till. Jag har inget inbokat innan lunch så inte mig emot att sitta kvar i soffan framför Nyhetsmorgon och jobba en liten stund till. Ha en fin förmiddag hjärtan!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej! Kan du inte också under utvärderingen skriva varför du inte äter ägg längre på morgonen? Det har väl inget med sötsug att göra? Ägg är ju något av det nyttigaste man kan äta och om inte annat så håller du dig mätt längre än om du bara dricker en smoothie. Jag menar alltså att man dricker en smoothie OCH äter ett ägg:) Varför välja liksom?

  Micaela 2017-03-09 23:02:34
  Svara
  • Svar på Micaelas kommentar.

   Hej! Bra fråga, utvärderingen blev så lång så det fick inte riktigt plats men jag har frågat Elin då jag själv inte har så bra koll på ägg. Det var mest något jag åt till frukost förut för att jag sällan är särskilt hungrig på morgonen. Jag blir jättemätt och håller mig fram till lunch på mina smoothies så nu ser jag ingen vits med att äta ägg också men jag äter det ibland till lunch.

   Elins svar:

   ”Först och främst riktigt bra fråga! Och som alltid är inget svart eller vitt. När det gäller din egen äggkonsumtion har du uppenbarligen inte haft något behov av det, eftersom du inte har ätit det, eller hur? Precis som med sockret: så fort vi ger oss tillåtelse att fokusera på det som ger oss energi, försvinner också behovet av det som vi egentligen inte vill ha (typ socker).

   Min egen filosofi kring ägg är att det är väldigt näringsrikt, absolut. Men att det också finns andra dimensioner med det än just näringsvärdet: som att pH-värdet är surt vilket kan trigga en stressad (sur) person att bli mer stressad, av etiska skäl, att ägg innehåller tillväxthormoner vilket för alla personer inte är optimalt. Fokusera på vad som går i samklang med dig själv, äter du det för att du vill ge dig själv det, eller är det av rädsla för något annat?

   Du behöver inte välja, men du behöver heller inte ha allt.”

   Linn Herbertsson 2017-03-18 10:12:07
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Evelina Andersson
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand