Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

nyttig chokladsmoothie mot sötsuget

img_4390

Om smoothie kan vara så här gott så kan jag tänka mig att sluta med godis helt och hållet!

Hej onsdag!

Jag har varit på yoga i morse och det är ju sportlov i Stockholm så det var bara jag och min yogalärare Thea på passet så det blev precis som en privatklass. Lyxigt för mig och vi stretchade mycket höft och tränade på hunden och huvudstående. Jag gillar ju att jag fortfarande efter två år med regelbunden yoga kan göra ändringar för att bli ännu bättre. Yoga slutar aldrig att utmana mig och jag älskar det!

Här kommer förresten receptet på en av mina favoritsmoothies, jag brukar unna mig den på kvällen istället för sötsaker som jag gjorde förut och det var någon läsare som kommenterade att banan innehåller mycket socker. Det stämmer men min hälsocoach förklarade också att frukt innehåller fibrer vilket gör att sockret inte tas upp lika snabbt av kroppen och alltså inte leder till så plötsliga blodsockerfall vilket är det jag först och främst vill undvika.

Nu när jag blir sugen på något unnar jag mig istället smoothies eller snacks som innehåller banan och dadlar istället för köpa en påse med lösgodis och det duger fint för mig. Jag vill inte leva efter några stränga förbud och det kommer hända att jag även äter socker ibland. Jag vill tänka långsiktigt och att den förändring jag lyckas uppnå med min hälsocoach Elin gärna får bli livslång!

 Recept chokladsmoothie

1,5 msk kakao

2 msk jordnötssmör

1 fryst banan

1 urkärnad färsk dadel

1,5 dl mandelmjölk 

Släng ner alla ingredienserna i mixern, mixa och toppa med t.ex. hackade hasselnötter. Så gott!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Kan man ersätta mandelmjölk med vanlig mjölk?

  Ninva 2017-03-13 11:56:28
  Svara
  • Svar på Ninvas kommentar.

   Det kan man säkert, men vanlig mjölk innehåller en hel del socker i form av laktos och är egentligen inte naturligt för oss människor att dricka så smoothien blir inte lika hälsosam tyvärr.

   Linn Herbertsson 2017-03-18 10:59:24
   Svara
 • Låter gott! 🙂 gjorde dock en tråkig upptäckt när jag kollade innehållsförteckningen på mandelmjölk som jag hade hemma i kylen, det visade sig att den är sötad med socker…nu finns det säkerligen osötade också, men hade inte en tanke på att behöva kolla det just vad gäller mandelmjölk, men då vet jag det till nästa gång :-p

  Anna 2017-03-04 09:34:20
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Åh jag vet, jag köper alltid den ostörde, jag blev också lite chockad första gången jag såg att det fanns två olika.

   Linn Herbertsson 2017-03-08 22:07:49
   Svara
 • Det låter riktigt gott! Det måste jag prova 🙂

  Linn 2017-03-01 20:52:04
  Svara
 • Hej, det var jag som skrev om banan=socker och var bara menat som tips & råd, då jag har för mig att du skrev om att du ville bli kvitt sockerbegäret. Kanske uttryckte mig otydligt och banan har massor med nyttigt i sig och som sagt fibrer (OCH är gott:) det är bara det att en såpass söt frukt kan trigga sötbegäret och det gör det i långa loppet svårare att bli kvitt det. Jag kämpar även jag med sockermonstret och tycker det blir mkt lättare om jag undviker dessa ”triggers”, men som du säger, förbud är jobbiga och det gäller att tänka långsiktigt. Jag tillåter mig oxå godis ibland men hellre det, ibland, än söta frukter varje dag , men vi är alla olika och reagerar olika i kroppen, på mig kör banan igång blodsockret, helt klart oavsett fibrer.

  Lan 2017-03-01 18:36:20
  Svara
  • Svar på Lans kommentar.

   Hej där! Åh ja jag menade inte att det var ett dåligt tips, jag ville bara förklara hur jag tänker mig min kost långsiktigt. Det stämmer att banan kan trigga sötsuget och jag höll mig borta från det första veckorna när jag skulle få bukt med mitt sötsug. Sedan ett par veckor tillbaka har det däremot fungerat väldigt bra för mig att äta banan och jag hoppas det håller i sig för det är ju världens lyx när man har slutat äta godis och socker i övrigt.

   Linn Herbertsson 2017-03-08 21:49:50
   Svara
 • Bra tips

  köksblandare nivito 2017-03-01 16:03:00 http://www.nivito.se
  Svara
 • Kul och inspirerande med recept och alternativ!???

  Jenny 2017-03-01 10:38:06
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry