Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

recept på nyttig chokladtårta

img_3671

Hej söndag!

Här kommer receptet på min nyttiga tårta som jag bakade förra veckan för att stilla mitt sötsug. Jag har varit sockerfri i tre veckor nu bortsett från en tryffel på Alla Hjärtans Dag och en Oreo Milkshake, pannkakor och lite godis förra lördagen. Det är stort för mig för innan dess har jag ätit socker varje dag i säkert tre-fyra år. Tanken är inte att bli helt sockerfri, jag kommer unna mig ibland men jag kände att jag behövde en kickstart för att bli av med mitt sockerberoende och det är därför jag endast tillåter mig själv att fuska max en gång i veckan, annars är jag rädd att jag ska falla tillbaka.

img_3664

Här har ni det ursprungliga receptet(klick!) men jag har tagit bort florsocker och lagt till jordnötssmör och banan, så gott!

img_3702

Recept på nyttig chokladtårta med jordnötssmör

2 msk vatten

70 g mörk choklad

150 g mandelmjökl

40 g mjukt smör

Topping

2 skedar jordnötssmör

1/2 banan

3 dl vispgrädde

hallon och blåbär

Gör så här:

Klä en pajform med löstagbar botten med smörpapper. Koka upp vattnet och dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills den har smält. Blanda mandelmjölet med socker och smör och rör sist ner den smälta chokladen. Fördela smeten i botten på pajformen och låt stelna 1 timme i frysen. Toppa med jordnötssmör, skivad banan, grädde bär! Enjoy!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Som föregående kommentar säger, massor med socker även i mörk choklad oxå, faktiskt lika mkt som tex en marabou mjölkchoklad kaka, dock lite mer ”nyttigt” m mörk. Tyvärr innehåller nästan allt socker som finns på hyllorna I affären. Banan är sötaste frukten du kan äta. Ett tips från mig (är oxå sockerjunkie) är att, när du blir sötsugen, vispa grädde och värm lite frusna hallon att blanda ner I grädde. Stillar sötsug och är inget blodsocker höjande alls.

  Lan 2017-02-26 20:12:46
  Svara
 • Ett tips som gör att den blir ännu nyttigare är att använda 100 procentig choklad, tror du det kan funka? 70 procentig choklad är det 30% socker i…. så man luras lite även om den är bättre än vanlig mjölkchoklad! Måste testa ? Tack för tips!!

  Marie 2017-02-26 18:05:56
  Svara
  • Svar på Maries kommentar.

   Åh jag vet inte, jag har inte testat, finns det 100% choklad att köpa? Det har jag nog aldrig sett. För mig känns det ok då tårtan är väldigt mättande så man tar bara en liten bit åt gången och den håller i kylen i några dagar. Perfekt snack på helgen!

   Linn Herbertsson 2017-03-08 11:08:28
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry