Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

smoothie recept och hälsocoaching

smoothie med spenat god och nyttig smoothie bra smoothie mixer

En smoothie om dagen – det är den uppgiften jag har fått av min hälsocoach Elin hittills! 

God morgon!

Jag tänkte berätta lite mer för er om upplägget som jag och Elin kom fram till och som jag satte igång med för lite mer än en vecka sedan nu. För att hitta riktlinjer som passar just mig så fick jag fylla i en blankett med en massa frågor och svar och vi hade även en timmes långt samtal där vi pratade om mig, hur jag lever idag och vad jag har för önskemål kring att bli mer hälsosam.

Som ni vet så vill jag bli av med mitt sockersug som helt har urartat och det är väl det enda jag egentligen verkligen vill ändra på i min kost. Jag är inte intresserad av några extrema dieter eller förbud och de åtgärder vi inför får absolut inte leda till viktnedgång. Mitt mål är att få i mig mer vitaminer, mineraler och livsnödvändiga ämnen och mindre socker och halv-/helfabrikat!

Den första uppgiften jag fick av Elin var således att byta ut min frukost som tidigare har innehållit ägg eller yoghurt och bär, till smoothies fullproppade med frukt, grönsaker och näring. Vissa dieter utesluter ju helt fruktsocker men Elin förklarade för mig att frukt även innehåller mycket fibrer vilket för att fruktsocker tar längre tid att bryta ner och leder inte till de extrema blodsockertoppar och -dalar som vanligt socker gör. En smoothie till frukost ska alltså kunna förebygga och förhindra att jag får sockersug senare under dagen.

Det har fungerat riktigt bra hittills men mer om det senare, nu ska ni få receptet på en av mina favoritsmoothies som jag har druckit den senaste veckan och även idag till frukost. Jag dricker ju sällan gröna smoothies och juicer då det inte smakar lika gott men den här är både god (tack vare mangon och kokosmjölken) och fullproppad med spenat.

Smoothie recept: mango och spenat

2 nävar spenat
1 dl fryst mango
2 msk chiafrön
1/2 avokado
1,5 dl kokosmjölk 

Ner i mixern och sedan är det klart! Jag älskar ju min lilla mixer och har både en hemma och på landet. Den är enkel att använda och så snabb att rengöra. Tänk även på att leta efter osötad kokosmjölk! Den från Alpro är nämligen inte osötad men GoGreen har en som är super. Hoppas det smakar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej! Äter du bara smoothien till frukost? Inget ägg?

  Lena 2017-11-30 08:50:11
  Svara
  • Svar på Lenas kommentar.

   Ja, men en smoothie fullproppad med frukt och bär. Min hälsocoach har anpassat min frukost efter att jag inte ska bli sötsugen senare på dagen men du kan säkert lägga till ägg också om du vill. Själv föråt jag mig lite på ägg, jag åt två ägg till frukost varje dag i 3-4 år, haha.

   Linn Herbertsson 2017-12-05 10:11:09
   Svara
 • SÅ gott det är med smoothies! Tack för receptet!

  Jag passar på att önska dig en riktigt trevlig helg!

  Karin B 2017-02-17 20:11:46 http://www.junitjejen.se
  Svara
 • Hej Linn! Tack för receptet på smoothie. Jag undrar oxå vart mixern är ifrån? Min stavmixer gick sönder förra veckan och är på jakt efter en ny mixer el blender. Trevlig alla hjärtans dag!

  Daniella 2017-02-14 19:43:24
  Svara
  • Svar på Daniellas kommentar.

   Hmm, jag blir osäker och kan inte kolla eftersom den är ute på landet men jag har för mig att den är från Braun. Jag har även en hemma i stan som är lika bra och den är från Philips, de brukar ha flera olika märken hos Elgiganten, Media Markt osv så kika hos någon av dem. Tack och ha en fin vecka 🙂 Kram

   Linn Herbertsson 2017-02-20 17:37:55
   Svara
 • Hej! Vill bara tipsa om du vill käka kokosmjölk utan tillsatser så finns det bara två stycken du kan käka. Det är Garants eller Santa Maria extra smooty. Kan verkligen rekomdera Garants för den är så krämig. ?
  Jag brukar blanda Garants kokosmjölk och mandelmjölk i min chiapudding. Blir väldigt gott.

  Ah 2017-02-14 12:05:09
  Svara
 • Hej, var är mixern ifrån? 🙂

  Ebba 2017-02-14 09:11:35
  Svara
  • Svar på Ebbas kommentar.

   Hmm, jag blir osäker och kan inte kolla eftersom den är ute på landet men jag har för mig att den är från Braun. Jag har även en hemma i stan som är lika bra och den är från Philips, de brukar ha flera olika märken hos Elgiganten, Media Markt osv så kika hos någon av dem.

   Linn Herbertsson 2017-02-20 17:34:40
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry