Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DIY IKEA Ivar

diy ikea skåp diy väggskåpimg_2479smart förvaring

Hej på er!

Här är lite bilder på mitt lilla projekt som jag satte igång när jag målade om sovrummet. Jag åkte till IKEA en kväll efter jobbet och köpte de här skåpen som heter IVAR. De är i gediget trä och alltså inte spånskivor som mycket av IKEAs möbler annars kan vara och de känns väldigt robusta och väger en hel del. När jag hade skruvat ihop skåpen målade jag dem i samma färg som våra väggar, alltså Beckers i nyansen Gnejs 762.

Jag googlade ”Ivar IKEA skåp” precis och fick upp en hel del bilder på målade varianter men de flesta har inte målat insidan. Det är ett måste tycker jag! Annars känns det så ofärdigt och jag vill att skåpet ska vara snyggt inuti också! Jag ska även spackla för några skruvhål på insidan av luckorna och så ska jag måttbeställa en skiva som jag målar och lägger på så att ovansidan blir helt slät för de här skåpen är egentligen gjorda för att sättas in i en ställning!

Anledningen till att jag gjorde mig så mycket besvär för ett par skåp är för att när jag får för mig att jag vill ha något så måste det bli exakt så. Det är asjobbigt, haha, framförallt när jag inte hittar exakt det jag vill ha och kan jag så skapar jag det då gärna på egen hand. Jag googlade och letade jättelänge efter liknande skåp men alla skåp med släta luckor var antingen för djupa eller för smala eller i fel färg och som inte gick att måla över.

Så det fick bli så här och jag är jättenöjd med resultatet, allra mest nöjd är jag över att skåpet är perfekt att förvara skor i! Jag gillar att ha bra sikt över mina skor men jag vill inte ha öppna hyllor utan luckor i vårt sovrum. Det får bli i nästa lägenhet där jag har bestämt att vi ska bygga en gigantisk walk in closet där det finns plats för oss båda två, haha!

Vad tycker ni?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej! Har själv köpt dessa skåp och ska måla dem.. MEN! Hur sjutton gjorde du med väggupphängningen? Jag har köpt liknande sånna som är till köksskåp men vet inte alls om det är bästa alternativet?

  Louise 2017-04-07 13:50:19
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Hej där! Åh jag ringde till Ryska postens Allt-i-allo-tjänst så kom två killar och borrade och satte upp dem. Det blev lite för svårt för mig 😛 Hoppas du hittar en bra lösning! Kram

   Linn Herbertsson 2017-04-22 11:40:56
   Svara
 • Jättefint 😉 Stort gilla!

  Deniz 2017-02-12 14:07:49
  Svara
 • Så fint, och riktigt snyggt att måla i samma färg som väggarna. Väldigt härlig färg dessutom! 🙂 Ska också göra så fast i mitt ”pluggrum” som går i grå/grönt 🙂

  Annika 2017-02-09 22:44:54
  Svara
 • Så fint! Färgmässigt är det en färg jag själv skulle vilja ha i mitt sovrum. Kul att du bryter denna vita trenden som alla verkar dragits med.. Sen till dina skills att inreda! Man liksom lägger blicken på byrån och avundsjukt tittar på dina fina saker som Du placerat omsorgsfullt med en tanke bakom allt. Du borde sadla om och bli inredare Linn ??

  Sussi 2017-02-09 18:06:14
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry