Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

mina mål 2016 och hur det gick

Jag har ju berättat för er tidigare att jag inte riktigt tror på nyårslöften. Sätter man upp för många och svåra löften så tror jag bara att man kommer göra sig själv besviken. Däremot gillar jag att ha mål i livet. Målen behöver inte vara särskilt komplicerade och det behöver inte alltid finnas ett bäst före-datum när man ska ha uppnått sitt mål. Det handlar mer om en strävan att ta sig framåt, att utvecklas och att alltid anstränga sig lite för att inte ta livet för givet. Oj, det rimmade, haha! Här nedan hittar ni i alla fall mina mål som jag skrev ner i min anteckningsbok vid årskiftet 2015/2016 och under har jag skrivit ner en liten uppföljning av dessa.

→ träna mig till bättre hållning

Jag tror det är ganska vanligt idag att man har framåtlutade axlar, det sa i alla fall min gamla PT till mig en gång. Vi tillbringar alldeles för mycket tid framför datorer och är duktiga på att träna framsidan av överkroppen men dåliga på att stretcha ut den och att träna baksidan. För ett år sedan fick jag alltid jätteont i nacken och skuldrorna men med yogan så har det gradvis försvunnit. I yogan tränar man mycket axlar, nacke och skuldror och så stretchar man ut bröstet ordentligt i bl.a. hunden. Det har gjort mig väldigt gott och min hållning är fortfarande inte perfekt men man ser tydligt att mina axlar är mycket mindre framåtlutade än vad de har varit.  Jag är alltså väldigt nöjd och jag är nästan där jag vill vara! Under 2017 kommer jag fortsätta att träna mig till en bättre hållning, jag tänker att jag ska styrketräna min rygg lite mer som komplement till yogan för att så småningom nå mitt mål och sedan blir målet att upprätthålla samma hållning långsiktigt.

→ äta hälsosamt och fortsätta med en grönsaksjuice om dagen

FAIL, FAIL, FAIL! Den första halvan åt jag mycket mer hälsosamt och höll hårt på en juice om dagen för att få i mig vitaminer men efter i somras så spårade det ur totalt. Det börjar ofta ganska bra med nyttig frukost och lunch men sedan äter jag bullar, godis och annat skräp när jag blir lite trött på eftermiddagen och när jag är hemma och myser på kvällen. Liv föreslog för ett tag sedan att jag borde filma en matdagbok med vad jag äter under en dag, då skrattade jag bara högt. Innan jul var det nämligen inte ovanligt att jag köpte med mig två lussekatter på 7eleven som jag åt till frukost på kontoret, om jag inte hade något lunchmöte så gick jag ner till Espresso House och köpte med en scones med alla tillbehör till lunch och till middag blev det frallor och en påse godis. Jag vet, det är hemskt! Jag vill verkligen finna någon balans, jag kommer aldrig bli något extremt hälsofreak för det fungerar inte för mig men jag måste dra ner på mitt sockerintag. Det blir bakläxa till år 2017 helt enkelt!

→ yoga 4-5 gånger i veckan

Jag har inte hunnit 4-5 gånger i veckan varje vecka men jag kör nästan alltid tre gånger i veckan (bortsett från när jag har varit sjuk) vilket jag är supernöjd med eftersom jag har jobbat väldigt mycket. Det är jättesvårt att prioritera träning framför sömn, jobb eller fritid men för min del är det ett måste för att jag ska må och prestera så bra som möjligt!

→ driva bolag

Första halvan av 2016 jobbade vi dygnet runt med att dra igång Fred Patrone. Det var otroligt spännande och jag har lärt mig så mycket, framförallt hur många vändor fram och tillbaka det tar för att få till en produkt, hur mycket som kan gå fel med produktionen, att det alltid blir lite dyrare än vad man har tänkt sig och så har jag fått konfirmerat det jag redan visste sedan tidigare, att det tar otroligt mycket tid att starta ett företag. Sedan starten av Fred Patrone har vi alla tre (jag, Anni och Henric) varit överens om att vi måste lyssna på kritik och anpassa oss efter denna, idag är det konsumenterna som styr marknaden och det är viktigt att vara flexibel och anpassningsbar. Förhoppningsvis har vi vår nya produkt klar i februari och tills dess så går vi på lite sparlåga men snart kommer företaget återigen kräva mer utav min tid vilket jag ser fram emot! Att driva bolag är något av det roligaste som finns, både i med- och motgångar om ni frågar mig!

Mitt andra bolag som jag rår om bloggen med går bättre än någonsin vilket är så kul! I höstas när jag inte hade lika mycket jobb med Fred Patrone bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på bloggen. Jag skulle nästan vilja påstå att jag aldrig tidigare har gjort det. När jag började blogga hade jag ett annat heltidsjobb och kort därefter började jag ju plugga till Civilekonom. Det var först i samband med att Liv började jobba hos mig som jag la upp en tydlig struktur för bloggen och satte upp vissa mål för mitt arbete med den. Det har varit så roligt och jag vet inte vad ni tycker men själv känner jag att bloggen bara blir bättre och bättre och jag tycker det är så roligt att jobba med den. Jag får in så många roliga samarbeten och jag väljer själv vilka företag och produkter som jag tycker om och vill arbeta med. Jag blir hela tiden bättre på att fotografera, jag blir bättre på att vara personlig och jag börjar hitta tillbaka till vilken känsla jag vill skapa och förmedla här i bloggen vilket känns underbart!

→ fixa de sista detaljerna i vår lägenhet

Haha, när jag skrev ner de här målen visste jag inte att vi skulle hitta vårt drömlantställe. Det har minst sagt gått lite före lägenheten i år men i vår ska jag ta tag i lägenheten igen, måla om, göra lite småförbättringar och fixa en hel del nya möbler.

→ rensa upp hemma i Skåne

Ok, vilken tråkig punkt för er att läsa om men det var ett viktigt mål för mig. Jag har kommit en bra bit på vägen, vi har tömt ett källarförråd med möbler och prylar jag hade kvar efter mamma och så sålde jag ju mammas gamla stuga i våras. Det känns som en lättnad även om det var otroligt svårt att lämna stugan när det väl var dags. Och jag har många kartonger, bilder och saker kvar på pappas vind hemma i Skåne som jag inte riktigt orkar ta tag i nu. Lite i taget!

→ resa mindre

Det målet har jag varit ganska bra på att hålla, i år har jag varit en natt i Köpenhamn, två nätter i Riga, en weekend i London, någon vecka i Frankrike och Spanien och så en kortis i Dubai. Så det har blivit precis lagom med resande och betydligt mindre än förra året. Det kanske låter som ett konstigt mål men det blev så mycket resor förra året, både i jobbet och privat så jag kände att jag till slut inte njöt av att resa längre. Det kändes mest stressigt och som att jag i långa perioder inte gjorde annat än att packa upp och packa ner mina saker i resväskor. Nu när vi var i Dubai i november var faktiskt första gången på över ett år som jag innerligt såg fram emot att komma bort ett tag och jag känner likadant inför Filippinerna nu.

Hade ni några mål eller nyårslöften inför år 2016 och hur har det gått? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Har du nya inför detta året?

  Tack för din dagliga inspiration! Både vad gäller karriär, livsstil och mode!

  Kram

  Erika 2016-12-29 16:03:25
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   Hej Erika, bra fråga, de ser ungefär likadana ut som de här faktiskt 🙂 Inget nytt som tillkommit på listan vad jag kommer på nu i alla fall 😀 Ska fundera lite och återkommer 🙂 kram

   Linn Herbertsson 2016-12-30 04:27:33
   Svara
 • Har följt dig sen urminnes tider och måste säga att din blogg är bättre än någonsin ???

  Malin 2016-12-28 09:55:50
  Svara
 • Livs idé var ju jätte bra! Det skule verkligen vara roligt att se om ni skulle filma en eller två matdagböcker! Du verkar veta många bra matställen i Stockholm så det vore kul att se! Du kunde ju till exempel filma en bra matdag och en sämre? Det skulle vara givande för dej själv också tror jag 🙂

  Emilia 2016-12-27 18:43:26
  Svara
  • Svar på Emilias kommentar.

   Haha ja varför inte, det kanske hade varit lärorikt som du säger 🙂 Det kommer fler restaurangtips i januari 😀 Massa kramar och gott slut!

   Linn Herbertsson 2016-12-30 04:15:34
   Svara
 • Som trogen bloggläsare måste jag säga att du verkligen uppfyllt målet med att utveckla bloggen. Den är bättre än någonsin nu. Resa mindre var också ett utav mina mål för 2016 men så blev det icke. 2017 har jag otroligt många resor planerade, åker i övermorgon och är sedan knappt hemma innan första helgen i januari. Kul i och försig men gillar också att vara hemma lite men det får väl bli när det är bättre och varmare väder här.

  pilla 2016-12-27 18:11:32 http://utochspring.com
  Svara
  • Svar på pillas kommentar.

   Åh tack Pilla, vad kul att du tycker det! Hoppas du får det fint på alla dina resor, massa kramar!

   Linn Herbertsson 2016-12-30 04:13:13
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Imane Asry
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand