Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

min helg i bilder, julbak och vinterlandskap

IMG_9076

I lördags vaknade jag upp till ett riktigt vinterlandskap ute på landet, det snöade för fullt hela dagen! Älskart!

IMG_8934

Jag började min morgon med att göra frukost och som sällskap hade jag ett helt gäng inredningsstidningar. Så mycket bra inredningsinspiration i ELLE Decor och i Sköna Hem hittade jag jättemycket idéer till vår dukning på julafton!

IMG_9030

Efter en lång stund i soffan gick jag upp till gymmet och körde ett yogapass…

IMG_9014

….med den här underbara utsikten!

IMG_9398

När jag hade duschat och gjort mig iordning så började jag klä julgranen som vi köpte förra helgen!

IMG_9062

Först hade jag tänkt köpa nytt julgranspynt till landet, något lite modernare och enklare men det var faktiskt Mattias som övertalade mig att ta med vårt julgranspynt från stan ut till landet.

IMG_9059

 Mamma visste hur mycket jag älskade julen och varje jul och födelsedag i några år fick jag två av de här jättefina julgransdekorationerna som hon köpte av en kvinna på Cristianias Julmarknad i Köpenhamn. Hennes sista jul år 2012 när hon hade blivit sjuk igen så gav hon mig alla hon hade kvar att ge mig, jag antar att hon visste med sig att hon kanske inte skulle få uppleva fler jular.

IMG_9394

Sedan dess klär jag alltid granen ensam och så sätter jag på julmusik på högsta volym. Jag älskar när jag får packa upp alla fina figurer som påminner mig om henne och det är min och mammas stund tillsammans, när jag klär granen! Jag vet inte vad jag tänkte när jag fick för mig att köpa nytt julgranspynt till landet. Vi har ingen julgran hemma i stan i år och jag har redan tidigare bestämt mig för att jag kommer ha de här julgransprydnaderna i vår julgran resten av livet. Tänk så mysigt om vi får barn, att deras mormor har köpt så fina julgransprydnader som har blivit tradition i vår familj.

IMG_8993

När jag vaknade i söndags la jag mig ganska snabbt i sängen igen efter att jag hade kört ett yogapass och så låg jag där och skrev och jobbade lite…

IMG_8980

…och jag var bara tvungen att öppna upp dörrarna till vår nya terrass utanför sovrummet för att få känna hur det känns! Det blev så klart svinkallt i sovrummet men…

IMG_8989

…tänk er i sommar när man får vakna här och gå rakt ut på terrassen, vi ska köpa två mysiga fåtöljer och ett bord så att vi kan äta frukost där ute.

IMG_9373

Vid lunch satte jag igång det stora julbaket inför julafton! Vi ska ju ha hela släkten som sover över ute på landet och jag har bestämt att allt julgodis minsann ska vara hembakat.

IMG_9377

Det blev knäck och chokladkola på mammas gamla recept! Mamma älskade julen precis som jag och det är en väldigt känslosam tid på året för mig. Det känns som att hon är närvarande i allt jag gör som är julrelaterat och på något vis blir saknaden ännu starkare. Första satsen knäck brände jag vid och blev alldeles knäckt, inte för att jag misslyckades men för att jag inte fick till det lika bra som mamma alltid fick det. Konstigt va? Mamma var en jäkel på att baka och laga mat och jag önskar att jag blir hälften så mysig som hon var om jag får barn.

IMG_9386

Även lussekatterna har vi bakat på samma recept sedan jag var väldigt liten, men aldrig mer ska jag koka upp mjölken utan en termometer. Jag fick chansa och gissa när mjölken var fingervarm för att inte döda jästen och jag var så nervös när det tog tid innan degen började jäsa…

IMG_9380

…men det gick bra till slut och så här nöjd var jag! Några lussekatter fick följa med in till stan och de ska vi äta upp i morgon bitti när vi kollar på Lucia.

IMG_8968

På eftermiddagen satte jag mig i soffgruppen i nya sovrummet och jobbade lite till! Det är inte riktigt klart här ännu men det börjar ta form, lite fler kuddar, lite mindre växter och så kanske ett bord till sedan är jag nöjd.

IMG_8972

Som ni ser så har jag min lilla sminkhörna där i fönstret, jag sitter och sminkar mig här på morgnarna och det här har blivit en av mina favoritplatser i huset. I vår ska vi bygga pool längst med terrassen där uppe och då kommer man kunna vakna, gå raka vägen upp för trappan och hoppa rakt ner i poolen. Vilken dröm va?

IMG_9429

Innan det blev mörkt ute så tog vi en promenad i snön och njöt av vinterlandskapet. Jag hoppas verkligen att snön får ligga kvar där ute tills julafton eller att det kommer ny!

IMG_9440

Och så lekte jag sök med Charlie innan vi åkte in till stan och gick på bio. När jag leker sök med Charlie så får hon sätta sig och vänta medan jag slänger ut godis på gräsmattan och sedan får hon söka upp godisarna. Jag trodde aldrig att hon skulle göra det i snön men godis går tydligen före allt för Charlie som annars är väldigt frusen av sig skuttade runt med snö upp till magen och grävde djupt med tassarna för att få upp allt godis. Så gulligt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Åh vad mysiga bilder, ser ut att ha varit en underbar helg! Älskar din gosiga tröja, varifrån? 🙂
  Massa kram! <3

  Erika 2016-12-14 15:46:21
  Svara
 • ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Pappa 2016-12-14 00:01:48 http://peter.herbertsson@comhem.se
  Svara
 • ”Det är inte riktigt klart här ännu men det börjar ta form, lite fler kuddar, lite mindre växter och så kanske ett bord till sedan är jag nöjd.”

  du blir aldrig nöjd

  Hanna 2016-12-13 19:23:53
  Svara
 • Vad kommer det söta bordet ifrån vid soffan?

  Elina 2016-12-13 13:12:41
  Svara
  • Svar på Elinas kommentar.

   Från Reforma här http://www.reformasthlm.se/sv/artiklar/soffbord-nordic-vitt.html

   Kram

   Linn Herbertsson 2016-12-19 21:02:33
   Svara
 • Hej! Jag är nybörjare på yoga, har hitintills bara gått på klasser men vill gärna få in det i min vardagsrutin hemma också. Hur gör du när du yogar hemma? Har du ett förutbestämt pass som du följer eller gör du det du känner för spontant? Hur långa är dina yogapass ungefär? Vilken typ av yoga utövar du? Tack och kram!

  C 2016-12-13 12:17:02
  Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   Hej där, jag har svarat på alla dina frågor i det här inlägget 🙂 http://linnherbertsson.metromode.se/2016/12/16/yoga-routine/ Kram

   Linn Herbertsson 2016-12-19 21:02:07
   Svara
 • Sååå härligt det ser ut i nya huset! WOW! grattis 🙂 och du kommer göra succé när ni får egna barn! Kram

  Sandra Wannerstedt 2016-12-13 09:34:32
  Svara
 • Så fin tröja! Vart kommer den ifrån? 🙂 tack för inspirerande blogg. Kram

  Alexandra 2016-12-12 23:29:48
  Svara
 • Vad härlig helg, Mysis! Kan du skriva om dina tankar på vart man kan bo i Sthlm; om man arbetar väldigt mycket i stan samtidigt som man vill ha lugn och ro med härlig natur? Kram

  Olivetti 2016-12-12 22:55:49
  Svara
  • Svar på Olivettis kommentar.

   Åh, älskade Stockholm! Själv hade jag nog kunnat bo var som helst i Stockholm innanför tullarna. Jag älskar den här stan men om du vill vara nära naturen så kan det vara en bra idé att bo lite utanför stan. I stan så är ju Strandvägen/Narvavägen ett alternativ med fantastiska Djurgården bara runt hörnet men det är också en av de dyraste adresserna i Stockholm. Vasastan nära Hagaparken är ett annat alternativ, Hagaparken är jättestor och så mysig att promenera i och har närhet till vattnet. Solna har jag aldrig varit i själv men har hört att det ska vara väldigt fint på sina platser. En kille jag dejtade ett kort tag bodde i Bromma vid ett torg som jag har för mig hette Nockeby Torg (men jag kan blanda ihop det med något annat), vissa delar runt om Bromma är i alla fall väldigt mysiga och vackra om du frågar mig.

   Linn Herbertsson 2016-12-19 21:01:01
   Svara
 • Hejsan! Vilket mysigt inlägg! Kan du länka dina jeans, sjukt snygga!:) och skriv gärna mera om träning, hälsa och recept 🙂 Kram!

  Matilda 2016-12-12 22:01:34
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Åh jag älskar de här jeansen och använder dem hela tiden, de kommer från Crocker och du kan hitta dem hos JC. Modellen heter POW 169 MOVE och jag har dem i storlek 25.

   Linn Herbertsson 2016-12-19 21:00:39
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
By Momo
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Emma Danielsson