Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

grattis på födelsedagen min älskling

IMG_8681IMG_8683IMG_8685

God morgon!

Idag är det ingen vanlig dag! Det är nämligen Mattias födelsedag, och jag bakade en tårta åt honom igår kväll som jag gjorde klar i morse. Han fick frukost på sängen och hur många paket som helst. Av mig fick han en mysig morgonrock till landet från Gant, en kaffepress som jag hittade på Cervera och som han har önskat sig, tillhörande kaffe från NKs Te och Kaffe-handel, hans favorithårserie med schampoo, balsam m.m. och lite andra smågrejer. Han hade dessutom flera paket från sin familj så han blev verkligen ordentligt firad.

Jag och Charlie väckte Mattias med frukost på sängen och sång vid sju. Självklart sjunger jag ”Vi gratulerar!” men jag har hört att det är en skånsk version av ”Ja må du leva!”? Haha, ni skulle sett minerna när jag tog micken och bad alla sjunga med till ”Vi gratulerar!” på Mattias födelsedagsfest för några år sedan. Jag började skråla och det var bara en eller två andra ur sällskapet som hängde med och resten började bara skratta, haha! Det är inte alltid så lätt att vara skåning i en stad full av Stockholmare och jag trodde att ALLA kunde ”Vi gratulerar!”?

Vilken låt sjunger ni på födelsedagar? Min gamla släkting Inga som stod mig väldigt nära ringde alltid mig på min födelsedag och sjöng ”Med en enkel tulipan”, det är min favorit och den är så fin men det blir inte samma sak om det inte är Inga som sjunger den! Nej, nu ska jag fortsätta jobba, jag ska sitta klistrad framför datorn på kontoret hela dagen bortsett från ett härligt lunchmöte och om jag hinner med allt jag ska så kanske jag möter upp Mattias nere på stan i eftermiddag. Vi tänkte mysa runt lite, kolla julklappar och i kväll ska vi ut och äta och fortsätta fira hans födelsedag!

Puss och kram så länge!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • De pratar skånska i videon jag hittade 😀

  Helena 2016-12-08 11:26:04
  Svara
 • Vad är det? En till stockholmare som googlar här…. ;).

  Helena 2016-12-08 11:24:27
  Svara
 • Jag är stockholmare men kan båda. Jag arbetar på en förskola och vi sjunger båda två med barnen, den som fyller år får välja. Jag tycker nog att båda väljs lika ofta faktiskt. Men Ja, må han leva är ju mycket vanligare annars, har aldrig varit på ett födelsedagsfirande där vi inte sjungit Ja, må han leva.

  Mikaela 2016-12-07 21:50:26
  Svara
 • Haha.. Vi kör ”Ja, må du leva!”, men ”Vi gratulerar!” är inte främmande för mig, jag kan den också… Och jag är uppväxt och bor fortfarande i Uppsala. 🙂 Visste inte att den var skånsk..

  Carolina 2016-12-07 20:19:20
  Svara
  • Svar på Carolinas kommentar.

   Ha, vad intressant! Jag vet som sagt inte om den är just skånsk men den verkar mer vanligt förekommande i Skåne än i Stockholm i alla fall. Men den kanske sjungs över allt i Sverige men inte så mycket just i Stockholm, haha 😛

   Linn Herbertsson 2016-12-08 16:31:00
   Svara
 • Jag kan absolut Vi gratulerar men det kan bero på att min mamma är från Malmö 🙂
  Själv är jag född och uppvuxen i Stockholm men jag har aldrig reflekterat över att den kanske är skånsk!

  Karin 2016-12-07 15:02:26
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Haha så roligt, ja det förklarar ju en del om mamsen är från Malmö. Vet inte om den är just från Skåne men det verkar som den är vanligare där än i Stockholm i alla fall.:) Kram

   Linn Herbertsson 2016-12-08 16:28:22
   Svara
 • Visste inte att den var skånsk ? Så lustigt! I skolan sjöng vi jättemånga låtar när någon fyllde år + på engelska för att vi tyckte det var roligt.
  Förslag till din header kan vara många olika bilder av dig, så kanske du inte tröttnar lika fort. Den du har nu gillar jag, men brukar gilla att du byter då och då. Och självklart ska du ha en header där du ler, mycket trevligare att läsa då ?

  Li 2016-12-07 11:47:09
  Svara
  • Svar på Lis kommentar.

   Nej jag vet inte säkert om den är just skånsk från början men den verkar iaf vara mycket mer förekommande i Skåne 🙂 Tack för tipset om headern, det var ett bra förslag, ska ha det i åtanke nästa gång jag ska fixa en ny 🙂 Kram och ha en fin torsdag!

   Linn Herbertsson 2016-12-08 16:27:43
   Svara
 • Hahahahaa jag har också gjort den tabben! Visste inte eller att den va skånsk

  Paulina 2016-12-07 11:34:53
  Svara
  • Svar på Paulinas kommentar.

   Haha så kul! Fick en film av en tjejkompis igår som hade gjort exakt samma som vi och lyckats filma allt också. Någon i sällskapet säger direkt ”den kan inte vi, vi är stockholmare” och så avbryter de hennes sång och börjar sjunga Ja må han leva istället. haha. Sjukt kul!

   Linn Herbertsson 2016-12-08 16:25:52
   Svara
 • Hahaha född och uppvuxen i Stockholm – jag har aldrig ens hört talas om ”Vi gratulerar” var tvungen att googla nu!

  Elin 2016-12-07 10:54:19
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Home
Jannike Ebbing
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Imane Asry
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand