Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

vecka 49

IMG_7954

veckans planer: 

Jag får börja även den här veckan på landet och jobbar hela förmiddagen här ute och kör in till stan först på lunchen. Det är så mycket trafik på morgnarna så vi sparar nästan över en halvtimme på att åka vid lunch istället. Och inte mig emot att jobba härifrån, jag ska ändå bara beta av en miljard mail idag så då kan jag lika gärna sitta här. Och så ska jag börja med att svara på alla era kommentarer, tack för att ni lyssnade på mig förra veckan. Jag har återigen känt mig bortskämd med er närvaro och det blir så mycket roligare att blogga då, så tack, tack, tack! Resten av veckan har jag bokat in en massa roliga luncher, både lunchmöten och med vänner. Det blir en födelsedagsmiddag på onsdag, middag med Johan på torsdag och ett litet lunchevent med Yollibox på fredag. Jag ser fram emot en mer balanserad vecka än den förra, håll tummarna för det, hehe!

veckans måste:

Vi har äntligen börjat kika på att boka vår vintersemester och den här veckan måste vi få tummen ur och ta tag i det innan det blir för sent. Hur galet är det förresten att det bara är tre veckor kvar till jul? Det lutar åt att vi åker till Hongkong över Nyår och sedan Filippinerna, alternativt endast Filippinerna. Hongkong har vi helt ok koll på men Filippinerna är så svårt tycker jag. Jag har hört att Boracay har blivit väldigt exploaterat men Mattias vill gärna dit ett par dagar. Jag fick många bra tips av er läsare, bl.a. Palawan och El Nido. Däremot undrar jag om någon kanske har specifika hotelltips och kanske fler tips på någon ö som är fin, där det finns lite liv och rörelse och händer lite? Vår plan är att stanna 4-5 dagar per ställe så att vi hinner se oss omkring lite och vi vill gärna hitta lite mindre och mer genuina hotell, helst inga stora resorter. Jag vore så tacksam för lite hjälp!

veckans borde: 

Jag har som sagt inte riktigt börjat köpa julklappar ännu, jag som brukar vara ute i väldigt god tid, så det borde jag verkligen ta tag i och börja planera lite den här veckan. Vissa presenter kräver ju ibland lite planering om de ska hinna komma fram i tid osv.

veckans bästa:

Jag älskar födelsedagar och på onsdag fyller min älskling Mattias år! Jag håller hårt på traditionen som min mamma införde i vår familj vilket är att man alltid blir firad med frukost på sängen och presenter. Mattias håller inte alls lika hårt på den traditionen (typiskt killar gissar jag?) och jag minns att han förra året sa att vi inte skulle hinna fira honom på morgonen. Jag blev helt knäckt och lyckades övertala honom att styra om sina planer, haha! I eftermiddag ska jag ner på stan och sätta igång med alla förberedelser!

veckans sämsta:

Det ska bli varmare igen? Nu är vi så nära jul så jag hade föredragit om kylan och snön fick stanna kvar nu med förhoppningar om en riktigt vit jul. Vi ska fira vår första jul ute på landet, pappa kommer upp från Skåne och han och hela Mattias familj ska sova över på julafton. Vi kommer bli tolv personer så varenda säng i hela huset kommer vara upptagen och det måste helt enkelt bli massor med snö för den bästa julstämningen någonsin. Jag är så laddad!

veckans irritationsmoment:

Jag vet inte om ni har märkt det, men jag tror aldrig att jag har varit nöjd med en bloggheader i mer än en vecka någonsin. Jag vad så nöjd med mina nya header som jag bytte till för några veckor sedan men efter bara några dagar började jag störa mig på att jag såg så allvarlig ut. Det var precis det jag ville för några veckor sedan men jag faller alltid tillbaka till en header där jag ser glad ut för det är så mycket mer jag. Haha! Ledsen för alla byten men jag hoppas ni står ut! Nu har vi ett nytt format sedan vi fick vår nya bloggdesign vilket gör det lite lättare att ta bilder till headern så inom kort ska jag ta en ny och bättre anpassad men tills dess ska jag försöka nöja mig med den här. Jag vill att det ska vara en varm och positiv känsla när man kommer in här i bloggen och den förra headern kändes inte särskilt välkomnande, då speglar den här bättre min personlighet!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Linn!
  Jag tillbringade 4 veckor på Filippinerna föregående jul och nyår. Helt fantastiskt ställe! De tre första veckorna var vi ett stort kompisgäng på 10 personer och sista veckan spenderade jag och min pojkvän på tumanhand. De första 10 dagarna var vi på ElNido, helt otroligt mysigt och autentiskt ställe, ingen lyx och flärd utan genuint vackert tack vare omgivningen och alla trevliga människor. Jag tog mitt dykarcertifikat där, och ElNido är överlag ett fint ställe om man vill dyka eller snorkla. Ett tips är att hyra scooter och köra runt på ön och upptäcka alla öde stränder. Nyåret spenderade vi på Boracay som var raka motsatsen till ElNido, fint men alldeles för turistigt för min smak. Dock var det ett bra ställe att fira nyår på med mycket liv och rörelse.
  Sista veckan spenderade jag och min pojkvän på Siargao, vilket var mitt favoritställe. Så otroligt vackert helt längs med Stilla Havet. Vi bodde på Bravo Beach Resort som då just hade öppnats. Det är två arkitekter från Spanien som äger stället. Boendet består av moderna och mysiga bungalows i betong och med halm tak. Stället hade en mysig terass där man kunde njuta av spanska tapas och spanska toner. Ligger helt bredvid vattnet med en liten söt pool. Ett tips på Siargao är också att hyra scooter och köra runt på ön, vi körde runt en hel dag genom små byar (där barnen vinkade glatt), till naturliga rock-pools som finns på en sida av ön, genom tät regnskog… ja du hör ju själv, helt otroligt vackert! På Siargao finns även berömda surfingstället Cloud Nine dit alla mer eller mindre erfarna surfare kommer för att fånga stilla havets vågor. Man kan testa surfa själv eller gå ut på en lång pir i kvällssolen och kolla på surfarna.
  Hoppas ni får en fantastisk resa!

  Carolina 2016-12-06 09:57:38
  Svara
  • Svar på Carolinas kommentar.

   Så kul, för just nu verkar det som vi hoppar Boracay och kör kombinationen en vecka El Nido och en vecka Siargao! Så tusen tack för ditt tips, det har varit väldigt avgörande i vår reseplanering 🙂 MASSA KRAMAR och ha en fin kväll!

   Linn Herbertsson 2016-12-08 16:21:09
   Svara
 • Bodde i HK förra året, det är verkligen en fantastisk stad! Passade även på att besöka El Nido som var ett PARADIS. Sjukt billig och god mat, så trevliga invånare och havet var underbart.

  Apollonia 2016-12-05 21:09:12 http://www.nouw.com/Apollonia
  Svara
  • Svar på Apollonias kommentar.

   Åh vad spännande! Vi kommer vänta med Hong Kong och åker förhoppningsvis dit i vår istället över en lång weekend. Och nu i vinter ser det ut som det bl.a. bli El Nido i Filippinerna 🙂 Tack för tipset. Kram

   Linn Herbertsson 2016-12-08 16:16:11
   Svara
 • Åh va kul med Filippinerna! Kom hem därifrån för 2 veckor sen. Kan verkligen rekomendera ön Siargao och byn General Luna. Helt fantastiskt ställe! Tips på boende där (bungalow på stranden) är Isla cabana och Romantic beach villas.
  Byn är full med genuina restauranger och pubar. Man får inte missa att rida på stranden, ta en båttur över till Daku Island och cykla till Cloud 9 för att kolla in surfarna.
  Det kan vara regnperiod där nu, men värt att kolla upp. Smidigast att ta sig dit är att flyga med Cebu pacific airlines direkt från Cebu.
  Googla eller kolla på bilderna på min instagram JohannasStil så får du se hur magiskt det är 🙂

  Johanna 2016-12-05 16:50:50
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Tack för tipsen! Vi kikar just nu på El Nido och Siargao. Tror den kombinationen kan bli super så verkligen tack för tipset. Den ön verkar så genuin, avslappnad och härligt. Jag har varit inne och snokat på din instagram 🙂 Så fina bilder! Massa kramar!

   Linn Herbertsson 2016-12-08 16:12:49
   Svara
   • Svar på Linn Herbertssons kommentar.

    Tack så mycket! Hoppas att ni får en helt fantastiskt resa! Såg i kommentarerna att du hade fått fler tips om Siargao 🙂 ett litet paradis på jorden.
    Kram och god jul!

    Johanna 2016-12-25 14:50:30
    Svara
    • Svar på Johannas kommentar.

     Så kul att höra, vi sitter i detta nu och väntar på flyget som ska ta oss till Cebu och därifrån till Siargao 😀 Kram och gott slut fina!

     Linn Herbertsson 2016-12-30 01:04:29
     Svara

senaste från Mode

Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind