Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Veckans tips: Fredrik Reinfeldt, hårinpackning näthat m.m

→ Om du gillar böcker och inte kan få nog

Som ni märkte så tog jag lite semester från Veckans tips förra veckan när vi var i Dubai vilket har resulterat i att jag har så många tips att dela med mig av så att jag nästan spricker. Framförallt boktips, jag lyckades ta mig genom 4-5 böcker under vår femdagarsresa. Men en sak i taget och om ni älskar att läsa så hoppas jag att ni har börjat lyssna på ljudböcker också. För mig var det en helt ny värld som öppnades när jag laddade ner Storytel förra året. Böcker i all ära, tre av böckerna jag läste under semestern var vanliga böcker men i vardagen hinner jag inte läsa lika mycket som jag önskar. Men tack vare alla mina bok-appar så kan jag lyssna på böcker även när jag städar, sitter och fixar bilder eller gör något annat där mina händer är upptagna. Storytel (kostar 169 kronor i månaden för obegränsat med böcker) blir bättre och bättre och får in allt mer engelska titlar men jag har även Audible som är Amazon.com’s bokapp. Där hittar jag många engelska böcker och jag läser/lyssnar helst på engelska om jag får välja. För Audible betalar jag 15 dollar i månaden (ca 140 kronor) och för det får jag en credit som gäller för att ladda ner en bok i månaden. Ganska dyrt jämfört med Storytel med andra ord men ändå värt det för de har många bra t.ex. marketing och managementböcker som inte finns på svenska. Jag har även Adlibris-appen där man betalar för de böcker man vill ladda ner och betalar alltså ingen månadsavgift om man inte använder appen. Det var längesen jag använde Adlibris-appen nu för de flesta svenska böckerna hittar jag på Storytel.

→ Fredrik Reinfeldts bok – Nya Livet

En av böckerna som jag lyssnar på just nu i Storytel är Fredrik Reinfeldt bok Nya Livet. Det verkar som att den kom ut redan 2015 och jag förstår inte hur jag har kunnat missa den? Jag har alltid tyckt att Fredrik Reinfeldt har varit en vettig man men inte mycket mer än så. När jag däremot lyssnar på hans bok Nya Livet så hoppas jag att han någon gång återupptar sin politiska karriär och väljs till Sveriges statsminister igen. Jag älskar som sagt faktaböcker där man lär sig om samhället, det stora hela och så är jag väldigt svag för när man använder statistik för att få bättre förståelse för saker som sker i världen. Det är bara några av de ämnena som Reinfeldt berör i sin bok och jag kan verkligen rekommendera den! Go Reinfeldt!

→ Stilrena accessoarer och passfodral med initialer 

Jag älskar människor som ger upp allt de har och går all in för något de tror på. En gammal bekant till mig från Skåne gjorde precis det, Isolina heter hon och har startat Deriwe som bl.a. säljer de här fina passfodralen (mitt ser ni på bilden här nedan) med dina initialer på. Så bra idé och riktigt snyggt utförande!

IMG_7792IMG_7789

→ En riktigt bra hårinpackning

Jag har länge använt Redkens All soft-inpackning. När jag reser, solar och badar mycket så behöver jag en riktigt mjukgörande inpackning för att reda ut mitt hår efter lite för många dopp i poolen. Jag gillar att vara fin i håret men jag kan inte påstå att jag tar särskilt väl hand om mitt hår så All Soft-inpackningen har varit ytterst avgörande för min del.  När jag skulle gå till frisörsalongen mitt över gatan förra veckan så visade det sig dock att de helt plötsligt hade slutat sälja Redken. Frisörskan i kassan tipsade mig istället om Oribes Intense Conditoner som det efter lite övertalning från hennes sida slutade med att jag köpte med mig till Dubai. Jag hade gett upp hoppet om att hitta en lika bra inpackning som All Soft så jag blev positivt överraskad då den här är helt fantastisk! Ett litet tips alltså om ni vill ta hand om håret, och ett stort plus i kanten är att förpackningen är så mycket snyggare än den andra.

→ Ett väldigt rörande och kraftfullt tal om näthat!

Tjejnätverket Heja Livet har jag skrivit om tidigare här i bloggen och Veckans tips. Vi är nu även 16000 medlemmar och jag kan tänka mig och hoppas att många av er läsare är med. Annars tycker jag att ni ska ansöka om medlemsskap, bl.a. så att ni kan se den här filmen på Veckorevyns chefredaktör Irena Pozar när hon talar om näthat. Ett otroligt kraftfullt och rörande tal och nu måste vi alla hjälpas åt för att sprida nätkärlek och motverka näthat och inte vifta bort det som något obetydligt! Så starkt och modigt av Irena att dela med sig och fortsätta kämpa!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Tack för svar! Du är jätteduktig och ambitiös. Ville ge min upplevelse för jag har alltid älskar din blogg. Man behöver inte dela med sig av allt men den känns oerhört formell om jag ska uttrycka mig så. All lycka till!

  Mikaela 2016-12-02 15:49:53
  Svara
 • Konstruktiv kritik!
  Tidigare läste jag alltid alla dina inlägg. Men nu bläddrar jag förbi då de ser ut som artiklar, tror jag är anledningen i alla fall. Märkligt kanske men tänkte dela med mig av det. Hoppas du mår bättre!

  Mikaela 2016-12-01 22:18:39
  Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Hej Mikaela! Som du vet så förespråkar jag konstruktiv kritik så tack för din kommentar och jag är så glad att du delar med dig. Jag strävar alltid efter att ta bättre bilder och att få en snyggare blogg (därmed risken att det kanske känns mer som artiklar eller en hemsida) och jag älskar att hela tiden utvecklas till det bättre och så även min bloggdesign, samtidigt försöker jag hela tiden att bli bättre på att vara personlig i inläggen så ge det en chans ibland att läsa mina texter för ofta kryper det personliga och mer av mig in i texterna även om det kanske inte syns direkt när man endast överblickar inläggen och bilderna. Jag ska verkligen tänka på det du skrev och försöka bli bättre. Jag vet att en av mina brister är att jag är lite dålig på att ta mer bilder ”in the moment” och vardagliga bilder. Det ska jag också jobba på! Massa kramar till dig och trevlig helg!

   Linn Herbertsson 2016-12-02 11:19:59
   Svara

senaste från Mode

Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind