Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Veckans tips: Insamling till våldtäktsoffer, EDIT Parisa Amiri

→ Insamling för våldtäktsoffer 

Häromdagen var det en gammal bekant som skickade en länk till mig på Facebook med en insamling som startats av Joakim Lamotte för ett våldtäktsoffer i Ludvika där de män som hade fällts i tingsrätten friades av hovrätten för att man inte kunde avgöra vem som hade gjort vad. Skadestånd betalades dessutom ut för att en av männen hade suttit häktad medan kvinnans skadestånd som hade bestämts av tingsrätten uteblev.

På ett par dagar nådde insamlingen fantastiska 433 500 kronor som kommer betalas ut till kvinnan i fråga. Och igår såg jag på Instagram att min vän Ellen Bergström har startat en insamling till ett annat våldtäktsoffer. En ung kvinna som ska ha blivit våldtagen av fyra män på en studentkryssning. Trots att vittnen uppgett att en man stod utanför hytten och ”vaktade” och ljög för kvinnans vänner som letade efter henne så ansåg tingsrätten att kvinnan i fråga inte befann sig i en tillräckligt utsatt situation.

Ellens insamling är redan uppe i över 200 000 kronor och hon har dessutom fått Elisabeth Massi Fritz att ta sig an målet och hjälpa kvinnan att överklaga domen. Jag vet inte vad man ska säga men de här insamlingarna tyder verkligen på att tilliten till rättssäkerheten har fått sig en törn.

I första fallet (ni kan läsa mer här) där en av männen har erkänt att han var med vid våldtäkten men inte deltog i den så är det ju bevisat att kvinnan blev våldtagen men inte vem som gjorde vad. Det måste vara så otroligt förnedrande för kvinnan när rätten friar alla tre och dessutom betalar ut skadestånd. Jag hoppas att detta inte avskräcker andra från att anmäla och jag är glad att allmänheten har reagerat och visat på vems sida de står! Ni kan följa utvecklingen på Ellens instagram här (klick!).


→ Burn Cancer together 

Rosa oktober är snart över men kampen mot cancer fortsätter. Jag tror verkligen att alla kan göra något och de här ljusen från Victorian är en favorit som jag har hemma varje år. 10% av försäljningen går till organisationen Ung Cancer och ni kan läsa mer och beställa ljusen här(klick!).


IMG_4997


→ Edit med Parisa Amiri på SVT Play

Parisa är en av de härligaste tjejerna jag vet. Så länge jag kan minnas så har vi träffats ute i olika sociala sammanhang och jag slås alltid av vilken pondus och självsäkerhet Parisa utstrålar. Nu har Parisa fått en egen talkshow på SVT Play där hon i varje program diskuterar ett aktuellt ämne inom populärkultur och samtidsfrågor. Jag har än så länge bara hunnit se ett avsnitt som behandlar ämnet kroppsideal och Parisa får högsta betyg av mig. Nu såg jag att det ligger så mycket som 12 avsnitt uppe på SVT Play och ni hittar Edit med Parisa Amiri här(klick!).


→ Att vara ledig och ha ångest

Jag älskar Rebeccas blogg, så mycket inredningsinspiration, snygga outfits och annat! Jag vet också hur mycket hårt jobb som ligger bakom en blogg och i veckan skrev Rebecca ett väldigt intressant och målande inlägg om hur det kan vara att arbeta med en blogg och sociala medier.

Jag var inne i en ganska självkritisk period för ett tag sedan som jag tror var en del av min sorg. Jag minns hur jag istället för att bearbeta grävde ner mig i prestationer och jobb och idag är det så otroligt lätt att jämföra sig med andra utan att man knappt märker det själv. Vi blir utsatta för så många intryck varje dag, hela tiden, och ganska fort insåg jag att för att kunna fortsätta jobba med bloggen som jag älskar så mycket så var jag tvungen att tänka om.

Även om jag ibland vill fota allt, förmedla till er vad jag gör varje timme av dygnet och har så mycket idéer och inspiration som jag vill lägga upp i bloggen så måste jag säga stopp. Ett viktigt steg för att inte jobba dygnet runt har för mig som ni vet varit att börja lämna datorn på kontoret på kvällarna. Under stressiga veckor har detta istället resulterat i att jag har varit på kontoret från åtta på morgon till åtta på kvällen, haha, men det har verkligen hjälpt mig och minskat min stress när jag har fått stänga av allt och verkligen vara ledig på kvällarna. Läs hela Rebeccas inlägg här(klick!).


→ Lägenhet sökes!

Jag tänkte avsluta den här veckans tips med att be er om tips! Min koordinator Liv kommer från Skåne precis som jag och hon skulle få ha lägenheten där hon bor nu fram till maj nästa år. Men på grund av vissa omständigheter måste hon lämna lägenheten redan i december och letar nu efter nytt boende. Det är så svårt att hitta boende i Stockholm men jag ville ge det ett försök att be er om tips. Ni får alltså mer än gärna maila mig på linn.herbertsson@metro.se om ni vet någon som ska hyra ut sin lägenhet eller en del av sin lägenhet i centrala Stockholm. Tack på förhand!


Vill du läsa mer? 

Här(klick!) hittar du fler Veckans tips-inlägg!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Kvinnor och barn har alltid haft lägre rättssäkerhet än män. Det är en del av det samhälle vi lever i, där mäns ord alltid har större tyngd än kvinnors. Jag är så glad att det finns människor som jobbar med att förändra detta. Och Elisabeth Massi Fritz är en av mina största idoler.

    Anna 2016-10-29 12:13:24
    Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry