Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

3 mysiga caféer i Stockholm

IMG_4473 IMG_4479


Fabrique Stenugnsbageri
Humlegårdsgatan 9

Fabrique är en supermysig kedja som har funnits i Stockholm sedan 2008. Tidigare har jag besökt Fabrique på Odengatan men då jag sällan rör mig i Vasastan så har jag längtat efter att de ska öppna upp i närheten och nu ligger det ett Fabrique-café bara runt hörnet från vårt kontor.

Fabrique är perfekt för en enklare lunch, när jag var där förra veckan åt jag en jättegod croque monsieuroch de ha flera olika varma mackor på menyn. Det Fabrique gör allra bäst är dock bullar av olika slag och till det kan du få en riktigt god kaffe.

Jag brukar köpa med mig kardemummabullar (min favorit) till kontoret härifrån och de är alltid dagsfärska och smakar som de precis har tagits ut ur ugnen. Tyvärr har 7eleven bredvid kontoret (där jag annars köper mina bullar) fått en oslagbar konkurrent. 

Inredningen är typiskt fransk, de har inte jättemånga bord så om man vill slå sig ner och jobba ett tag föreslår jag att man inte går dit på eftermiddagen då jag har upplevt att de har som mest att göra. Satsa på förmiddag eller lunch! Wifi finns så klart också och det fungerar riktigt bra!


IMG_3843IMG_3866


Café Pascal
Norrtullsgatan 4, Odenplan

Café Pascal är en klass för sig när det kommer till caféer i Stockholm. Varje helg är det fullt med folk och ibland kan det vara svårt att få plats men om man bara ger det några minuter så brukar det lösa sig. Förutom att Pascal erbjuder fantastiskt goda bullar och småkakor, så har dem även ett väldigt bra utbud av mat.

Alla deras rätter görs efter beställning och är gjorda på bra råvaror. Om ni befinner er i Vasastan och har tid över för lunch då borde ni testa deras magiska caesarsallad som är något utöver det vanliga eller deras toast med portabellosvamp. Det finns många platser, mysiga fönsterbord där det är perfekt att sitta och jobba och wifi är riktigt bra!


IMG_3789 IMG_3828


Kaffeverket
Sankt Eriksgatan 88

Kaffeverket ligger nästan vägg i vägg med min frisör på Sankt Eriksgatan så jag brukar alltid passa på att gå in där om jag är lite tidig. På Kaffeverket kan du få en fräsch chiapudding som är toppad med bär och till det en god cappuccino. Men är du hungrig så borde du testades vegetariska nudelsallad med tofu.

Kaffeverket är även känt för deras matchalatte som har blivit populär i sociala medier. Jag har testat den en gång men det gör jag aldrig om igen, haha, det var inte riktigt min grej men gillar ni matchalatte så har jag hört från säkra källor (läs matchaälskare) att den här ska vara riktigt bra. 

Kaffeverket består av tre olika rum men är väldigt populärt så ibland kan det ta tid innan ett bord blir ledigt trots att de kan husera väldigt många sällskap. Wifi finns och fungerar fint där inne men inte lika bra på uteserveringen!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • De ser verkligen mysiga ut!

  Karin B 2016-10-29 20:26:38 http://www.junitjejen.se
  Svara
 • Ska komma ihåg dessa kaféer! Har länge tänkt besöka Kaffeverket men inte kommit dit ännu, måste ändra på det. Pascal lät väldigt härligt också 🙂

  Janina 2016-10-25 19:58:52 http://www.dietiststudent.com
  Svara
 • Åhh gud så höst-mysiga de såg ut Linn! Ska kolla in! =) Tack för tipsen bästa Linn <3

  Nadia 2016-10-25 18:06:47
  Svara
 • Alltså först skriver du att du inte rör dej i Vasastan sen tipsar du om två ställen där varav det ena ligger granne med din frisör i Vasastan?

  Sara 2016-10-25 15:39:58
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Ja jag gör sällan (som jag skrev och inte aldrig) det och jag rör mig absolut inte där dagligen som jag gör runt vårt kontor 😛 Jag är hos frisören en gång var 3e eller var 4e månad vilket jag inte tycker är så ofta. Ha en fin onsdag!

   Linn Herbertsson 2016-10-26 09:32:29
   Svara
 • Måste prova kaffeverket, tack för bra tips 🙂

  WWW.JOHANNAGRAHN.SE

  Johanna Grahn 2016-10-25 14:34:32 http://www.johannagrahn.se
  Svara
 • Linn vart har du köpt din weekly planner i inlägget längre ner? Har adhd och letat efter en BRA weekly planner som passar mig länge så skulle bli jätteglad om du kunde säga vart du hittat din :))
  Kram

  Lollo 2016-10-25 11:12:23
  Svara
  • Svar på Lollos kommentar.

   Tack, jag är redan så fäst vid min veckoplanerare. Den kommer från ett märke som heter Jo and Judy https://www.joandjudy.com

   Linn Herbertsson 2016-10-26 12:51:52
   Svara
  • Svar på Lollos kommentar.

   https://www.joandjudy.com/shop/

   Tror den kommer härifrån ?

   Sara 2016-10-25 15:55:16
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Evelina Andersson
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand