Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Veckans tips

→ Tony Robbins: I am not your guru

Det var Daniel som jag delar kontor med som tipsade mig om en dokumentär på Netflix som heter Tony Robbins: I am not your guru. Det är en amerikansk man som har dedikerat sitt liv åt att hjälpa och utveckla andra människor. Efter 15 minuter var jag nära att stänga av dokumentären för den kändes lite för amerikansk och Hollywood för min smak men så började Tony prata med en kille i 20-årsåldern som mådde dåligt och då sa Tony något i stil med ”många i din generation överskattar vad ni kan åstadkomma under ett års tid samtidigt som ni underskattar vad ni kan åstadkomma under ett decennium” och jag kände mig så träffad.

Ibland kan jag se framför mig vad jag vill ha åstadkommit under ett år men nästan alltid visar det sig att jag är alldeles för mycket av en tidsoptimist. Jag tror det är lite typiskt för vår generation att jaga mål och drömmar med snabb utdelning och det är sällan jag föreställer mig vad jag istället hade kunnat åstadkomma på 10 års tid. Någon som känner igen sig? Jag kan i alla fall rekommendera er att se dokumentären. Den är två timmar lång och ja, lite för ”amerikansk” för min smak men man får sig en del tankeställare och det gillar jag!


→ Ett inlägg om träningshets!

I veckan skrev Fia ett inlägg om träningshets som ni kan läsa här(klick!). Jag är ju väldigt all in med min träning och förr har jag alltid kört en viss träningsform väldigt dedikerat ett tag och sedan inte tränat alls. Det var faktiskt först när jag började träna med Fia för 6-7 år sedan som jag började träna regelbundet. Fast då var jag också väldigt all in, samma sak när jag körde Xtremefit i parken. Jag och en annan tjej var de enda som hade varit på alla pass utom ett, tre morgnar i veckan, i tio veckor. Efter den omgången körde jag dessutom två omgångar Xtremefit till, och gick så klart all in även då!

När jag fick problem med min nacke (för mycket tid framför datorn och för lite stretch av framsida) så tvingades jag sluta på Xtremefit-passen och min sjukgymnast gav stränga order om att den enda träning jag fick ägna mig åt ett tag framöver var yoga. Det är snart exakt två år sedan och yogan är som ni märker fortfarande en stor del av mitt liv. Det jag vill komma fram till är dock att jag känner mig nöjd även de veckor jag inte hinner gå på mer än 1-2 yogapass.

Andra veckor kan jag gå på 4-5 yogapass men jag känner inte längre att det är ett måste och för mig personligen är det så viktigt att läsa texter som den Fia skrev häromdagen för att påminna mig själv om att träning inte är något som ska vara jobbigt och stressigt utan något jag gör för att jag mår så mycket bättre av det. Eller vad säger ni? Känner ni mycket träningspress?


IMG_4269IMG_4270


→ Om du vill göra fint vid din arbetsplats

Under pressveckan snubblade jag över det här magiska märket Jo & Judy som gör diverse olika anteckningsböcker, söta vykort och bl.a. ett block som är en Weekly Planner. Perfekt när jag och Liv kör våra måndagsmöten och när jag behöver en översikt över veckan som kommer.

Sedan jag flyttade in på vårt kontor på No18 har jag varit förvånansvärt stökig, jag som annars är organiserings- och städfreak har väl slappnat av och haft för mycket annat att tänka på, haha. Men nu blir det ändring på det, jag jobbar så mycket bättre när det är ordning och reda på mitt skrivbord.


→ Hitta nya vänner med hjälp av en app

Det var i början av veckan som jag läste en artikel om en ny app som heter Go Frendly! Jag har inte testat den själv men jag gillade konceptet så mycket så jag bara måste tipsa er om den. Det är alltså en app som är framtagen för att hitta nya vänner, den fungerar lite som en dejtingapp då den tar fram potentiella förslag på vänner baserat på vem du är, var du bor och vad du söker hos en vän.

Kanske har du flyttat till en ny stad eller känner att du saknar någon att dela ett specifikt intresse med? Jag tror dessutom att man ibland måste rensa upp lite bland sina vänner. Vissa människor tar mer energi än vad de ger och jag tycker att man lär sig mer om vad man letar efter hos en vän för varje år som går. Om någon har testat Go Frendly-appen så får ni gärna berätta mer om vad ni tyckte?


→ Om du vill lyssna på en riktigt bra podd

Vi fortsätter med lite fler nördiga podcast-tips. Som ni vet så har jag inte varit ett stort podcast-fan tidigare. Jag gillar inte att lyssna på två personer som sitter och snackar osammanhängande om sitt liv och vardagsproblem. Jag vill lära mig mycket om jag ska ta mig tid att lyssna på en podcast och avsnitten får gärna vara baserade på fakta och historia. Gillade ni podden ”Allt du velat veta” som jag tipsade om förra veckan så kommer ni även älska Freakonomics. Ni hittar den i Acast och tack till tjejen på vårt yoga retreat i helgen som tipsade mig om den. I love it!


Vill du läsa mer? 

Här hittar du fler Veckans tips-inlägg!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Linn Herbertssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Home
  Jannike Ebbing
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Lifestyle
  Sara Che
  Hälsa
  Joanna Swica
  Mode
  Paulina Forsberg
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Lifestyle
  Mitra Javadi
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Imane Asry