Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

yoga, andning och bot mot stress

MM-Felix-MY-1400px--(10-of-71) MM-Felix-MY-1400px--(55-of-71) MM-Felix-MY-1400px--(18-of-71)MM-Felix-MY-1400px--(45-of-71) MM-Felix-MY-1400px--(67-of-71)MM-Felix-MY-1400px--(40-of-71) MM-Felix-MY-1400px--(16-of-71) MM-Felix-MY-1400px--(50-of-71) MM-Felix-MY-1400px--(59-of-71)


Hej hjärtan!

Jag och Liv sitter på kontoret och jobbar. Vi har fått vår nya soffa och här har blivit så mysigt, när alla lampor är uppsatta och lite annat småfix så ska jag ta lite nya bilder som ni får se. Jag älskar att här börjar kännas som hemma!

Igår startade jag ju min morgon med ett yogaevent som Petra och Fia hade i samarbete med Felix och deras nya ekologiska hummus. Det var riktigt kul att få testa Altromondo på Grev Turegatan och vi körde ett 45 minuter långt yogapass tillsammans innan vi åt frukost från Pom & Flora. Mackorna var gjorda med hummus och tanken har aldrig slagit mig att man kan ha det på smörgåsar men det var så gott, speciellt med avokado.

Visste ni förresten att vissa menar att i en tillräckligt syrerik kropp så kan inte depression existera och att man kan läka stress och utbrändhet med andning och yoga. Jag läste det i den här artikeln(klick) och längst ner finns en video från Ted Talks som berör samma ämne. Jag har inte hunnit titta på den men ska göra det i kväll!

Jag märker ju att jag mår mycket bättre och känner mig mer harmonisk när jag tar andningen under yogan på allvar, jag glömmer lätt bort det och gillar yogainstruktörer som konstant påminner mig att andas in och ut vid rätt tillfällen, haha.

Ett litet tips om ni känner er stressade! Vi hörs lite senare, puss så länge!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Det går inte att läka utbrändhet, det är ett kroniskt tillstånd (eftersom att det system i kroppen som bromsar utsöndringen av stresshormoner sätts ur spel och slutar fungera när man bränner ut sig). Du kan däremot anpassa ditt liv efter det aktuella tillståndet och få livskvalitet. Yoga kan därmed fungera utmärkt i en rehabiliteringsprocess men kan INTE bota tillståndet.
  /Arbetshälsospecialist

  Linda 2016-10-19 14:51:19
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Tack för din kommentar! Jag älskar när någon specialist uttalar sig här i bloggen. I Veckans tips där jag tipsade om en sida där det står att en tillräckligt syrerik kropp inte kan drabbas av depression så var det inte meningen att påstå att så är fallet. Jag tyckte bara att det lät väldigt intressant och ett ämne jag skulle vilja lära mig mer om och jag tror precis som du att yoga och andning/meditation kan fungera väldigt bra som rehabilitering om man blir utbränd. Och i mitt fall i perioder när jag jobbar som mest så tror jag verkligen att min yoga hjälper mig att slappna av och stressa ner väldigt mycket vilket jag antar borde motverka att man hamnar i utbrändhetsfällan, eller vad säger du som är utbildad inom ämnet? Man borde väl kunna arbeta proaktivt och förebyggande om man är i riskzonen för att bli utbränd?

   Linn Herbertsson 2016-10-26 12:48:12
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry