Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

yogaretreat med Lina Lindahl Yoga

Foto-2014-01-02-21-15-26 yogamatta ananasFoto-2014-01-02-14-21-51 snygg yogamattayoga helg Foto-2014-01-02-14-22-18 Foto-2014-01-02-14-21-56

Här kommer ett gäng bilder från vår fantastiska yogahelg på Äleby Gård!

Hej darlings!

Ledsen att jag aldrig lyckades kika in här igår men jag lämnade datorn hemma i lördags morse, det kände fel att ta med sig jobb till ett yogaretreat och när jag kom hem igår kväll var jag alldeles för trött och avslappnad för att sätta mig och jobba framför datorn så jag mös ner mig i soffan framför en film istället!

Och vilket yoga retreat det var! Lina Lindahl som styrde ihop det här eventet är en gammal bekant till mig från Malmö och jag visste sedan tidigare att Lina är en väldigt duktig yogainstruktör men trots det så överträffade hon ändå mina förväntningar med hästlängder.

Precis som jag så gillar Lina yoga med fokus på styrka, lagom mycket meditation och så är hon otroligt noga med tekniken och så att man utövar yoga på rätt sätt för att inte få skador. Jag som nästan hade gett upp mitt handstående fick några enkla små tips av Lina och redan andra dagen var jag nära att komma upp i handstående utan vägg, känslan när det händer är obeskrivlig.

Jag lärde mig dessutom en korrekt övergång från låg planka till uppåtgående hund. Jag har lärt mig att flytta en fot i taget men då belastar man höften fel så det lärde Lina oss redan under första passet. Jag älskar när man får en aha-upplevelse och kommer vidare i sin yogautveckling, så kände jag flera gånger under den här helgen.

Utöver det var det fantastiskt att få umgås med så många härliga tjejer, vi var 16 personer som samlades på vackra Äleby Gård en bit från Strängnäs över helgen, vi fick lära känna varandra och utbyta tips, erfarenheter och en massa positiv energi. Maten, lokalen och servicen var dessutom alldeles fantastisk.

Äleby Gård jobbar med närproducerade råvaror och allt kött som serveras kommer från jakt på deras egna marker. Personalen som jobbade där kändes dessutom otroligt engagerade och det älskar jag. Ett litet minus får de dock för rummen, när jag åker på yogaretreat vill jag hela tiden känna mig bekväm och sova i ett mysigt rum för att verkligen kunna slappna av.

Rummen vi sov i låg i några hus en bit bort på tomten och var väldigt gamla och lite ruggiga. Vi delade badrum och man var ganska osugen på att ta en dusch på morgonen när det var så kallt som det var på toaletterna. Till deras försvar så var detta det första yogaeventet på Äleby Gård och jag hoppas att rummen så småningom utvecklas i samma riktning som det stora huset där vi åt och hade klasser under dagarna, för det var verkligen fantastiskt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Vad var tipsen på handstående? Jag kämpar också med att komma upp i handtsand (har lätt för både headstand och tripod). kram!

  Jennifer 2016-10-19 08:42:55
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Jag märker att det blir lättare för mig ju mer jag har stretchat höften innan, så det är ett tips. Men annars så är det viktigt att fästa blicken fram en bit på mattan (det vet du säkert redan). Jag ska försöka förklara i text men ska se om jag kan filma det någon dag.
   Lina sa för det första åt mig att testa handstående utan vägg bakom. Jag har ju vant mig vid att slå över när jag går upp i handstående för jag vet att väggen bakom alltid fångar mig. Så nu tränar jag på mitt handstående utan vägg och vågar slå över och ramla ibland vilket jag var jätterädd för innan.
   Jag börjar med ett ben i luften, rakt och med pekande tår och slänger upp det samtidigt som det andra benet också måste vara rakt när jag vrider upp höften. För att jag ska hitta balansen måste jag lägga mycket mer tyngd framåt och i axlarna än vad jag vågade innan. Viktigt att hela tiden ha sträckta ben och pekande tår (balettfötter).
   Jag kommer för det mesta upp i handstående nu och kan hålla mig stilla i en sekund sen tappar jag balansen, haha, men innan kom jag inte ens upp utan en vägg bakom för jag tog alltid i så mycket så jag slog över. Hoppas att du blev lite klokare av mitt svar i alla fall!

   Linn Herbertsson 2016-10-26 12:47:16
   Svara
 • Vad roligt att ses på yogaretreaten! Vilka härliga och lärorika dagar det var 🙂

  Svara
 • Oj, stiliga foton, verkligen!

  kran rostfritt stål 2016-10-17 13:55:20 http://www.pricerunner.se/sp/nivito-rostfri.html
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry