Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

veckans tips

Jag tänkte börja med en ny kategori här på bloggen som heter Veckans Tips där jag kommer dela med mig av tips som rör allt från bra artiklar ni borde läsa till tjänster, produkter och videoklipp jag fastnat lite extra för. I mitt yrke får jag ju testa en hel del, jag får ofta mail om nyheter och så älskar jag dessutom att läsa och ta in ny information.

Däremot hinner jag ju sällan ägna ett helt inlägg åt det jag kommer över så då tänker jag att ett inlägg i veckan med fyra-fem tips blir ett bra och roligt upplägg, eller vad säger ni? I de här inläggen vill jag kunna tipsa om allt möjligt som inspirerar, tilltalar mig eller gör livet lite enklare!

Jag tycker dessutom att det är jätteroligt när ni läsare tipsar mig om allt mellan himmel och jord! Många av tipsen jag kommer dela med mig av har jag fått av just er läsare, så tack för det!


Veckans tips…


→ Om du vill ta fina bilder!

Då måste jag tipsa om min Fujufilm-kamera! Visst, den kostar en hel del ( ca 11000 kronor) och det sved till i plånboken när jag bestämde mig för att köpa den men jag har testat många kameror i den här storleken och det här är det närmsta jag kommer en systemkamera. Jag får många frågor och mail om mina bilder och jobbar man inte med bilder så vill man kanske inte lägga 30000 kronor på en bra systemkamera och ett objektiv. Då är den här kameran ett riktigt bra alternativ. Ni kan läsa en mer utförlig recension jag har skrivit om den här(klick!).


IMG_08121


→ Sheryl Sandberg på Ted Talks

Jag läser en bok av Sheryl Sandberg just nu och fortsätter den vara lika bra som den har börjat så kommer den definitivt bli en ”Veckans tips”-bok. Idag vill jag däremot tipsa om hennes föreläsning på TED Talks som heter Why we have too few women leaders och ni hittar den här (klick!).

I det här avsnittet pratar Sheryl bl.a om att framgång och att bli omtyckt ofta går hand i hand för män medan vi kvinnor har mycket svårare för att bli omtyckta när vi är framgångsrika. Så intressant och något ni borde kika på! Lämna gärna en kommentar och berätta vad ni tycker!


→ Om ditt flyg har blivit försenat!

När vi var på St Barts förra året så hade flygbolaget bokat in fler människor på planet än vad det fanns platser. Detta berättade sedan pappa för mig är väldigt vanligt. Vi kom inte med flyget utan fick stanna ett dygn extra och fick övernattning på ett hotell hyfsat nära flygplatsen. I vårt fall hade vi tur, vi var ju i Karibien och fick en hel dag i solen på ett faktiskt väldigt bra hotell men så är ju inte alltid fallet.

Ett år senare fick jag höra talas om tjänsten Försenad.se och var tvungen att ta kontakt med killarna som har startat den. Flygbolagen är nämligen skyldiga att betala skadestånd när ett flyg är försenat, inställt eller fullbokat. MEN, det är många konsumenter som inte känner till detta och man kan få upp till  €600 i ersättning.

Försenad.se tar bara betalt om de lyckas hjälpa dig och man kan enligt EU-förordningen ansöka om ersättning i upp till två år efter resetillfället. I vårt fall hade flygbolaget redan betalat ut en liten ersättning och då kan man inte ansöka på nytt, och se upp, för flygbolaget erbjuder ofta en lägre summa än vad konsumenten har rätt till, eller ingen alls.


→ Before the Flood och klimatförändringar

Det här är ett tips som ni kan hålla utkik efter. Leonardo Di Caprio har ju länge engagerat sig i djur- och miljörättsfrågor och i slutet av oktober har hans dokumentär Before the Flood premiär. Så intressant och häftigt! Mer eller mindre alla kändisar ägnar sig åt välgörenhet idag och det tycker jag är så bra. Alla kan göra något och någon som är så känd och omtyckt som Leonardo Di Caprio kan verkligen nå ut och göra skillnad. Bl.a. min favorit Elon Musk är med i dokumentären och ni kan se den officiella trailern här (klick!).


→ Om du känner att du inte riktigt räcker till!

Som ni vet så gillar jag inspirerande quotes, jag gillar att dela med mig av positiv energi och hoppas att det smittar av sig. Förr la jag upp en hel del citat och inspirationsbilder här i bloggen men det var ett tag sedan nu. Jag kommer definitivt slänga ur mig ett citat här och där ibland men jag är lite trött på att bli matad med ”It won’t be easy but it’ll be worth it”  eller ”You have as many hours in a day as Beyonce”. Ibland är man mottaglig och känner sig peppad men man kan inte alltid vara mottaglig och bestämma sig för att man helt plötsligt ska känna motivation och driv.

Jag är med i en riktigt häftig grupp på Facebook som heter Heja Livet, den började med några hundratals tjejer i Stockholmsområdet som ville dela tips och erfarenheter, nu är det över 10 000 medlemmar och jag får så mycket inspiration där dagligen. Nyligen så delade en av tjejerna den här artikeln To Anyone Who Thinks They’re Falling Behind In Life (klick!) som handlar just om att man inte alltid kan vara på topp. Riktigt bra skrivet och en värdefull artikel att läsa om man har en dålig dag eller befinner sig i en jobbig period!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • JA! superkul kategori, detta var en salig blandning tips. Lite lifehacks nästan 😉

  ISA 2016-10-06 20:22:02 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Smart sätt att tipsa om grejer utan att det blir för reklamigt. Gilla!

  pilla 2016-10-06 17:25:18 http://utochspring.com
  Svara
  • Svar på pillas kommentar.

   Tack =) Ja tanken är att de här inläggen ska vara fria från reklam, det här är personliga rekommendationer. Och är något reklam och betalt innehåll i min blogg så märker jag alltid ut detta så att ni läsare vet. Ha en fin fredag!

   Linn Herbertsson 2016-10-14 09:39:53
   Svara
 • Tack för bra tips! Min kille reser mycket och råkar ofta ut för förseningar så ska spana in den sidan. Och sista punkten, den länken sparar jag till att läsa ikväll 🙂

  Jag bor på Malta och är med i flera Facebook-grupper där folk både ställer frågor och delar med sig av tips och råd. Har både fått bra hjälp och även hjälp andra, det är så fantastiskt kul att dela med sig av erfarenheter. Denna kategori ser jag fram emot att följa!

  Stephanie 2016-10-06 15:17:14 http://www.stephaniehak.com
  Svara
  • Svar på Stephanies kommentar.

   Vad kul att du tycker om kategorin! Ja kika in på hemsidan och undrar du något så är deras kundtjänst via info-mailen väldigt bra, jag fick svar jättefort. Ta hand om dig!

   Linn Herbertsson 2016-10-14 09:39:12
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry