Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

UNICEF Next Generation

IMG_1772IMG_1825 IMG_1810 IMG_1830 IMG_1842IMG_1874IMG_1835 IMG_1776IMG_1854IMG_1832 IMG_1764 IMG_1816 IMG_1841

Lite bilder från vår lanserings-aw med UNICEF Next Generation Sweden på No18 i torsdag!

Hej vänner!

Här kommer lite bilder från vår lanserings after work som vi hade med vårt nya nätverk UNICEF Next Generation- Sweden No18 i torsdag! Next Generation är ett initiativ från UNICEF med tanken att engagera och samla unga professionella i åldrarna 21-40 år som vill hjälpa till att göra livet bättre för utsatta barn runt om i världen.

Som ni vet har jag arbetat en hel del med välgörenhet tidigare för bl.a. Cancerfonden och Rosa Bandet och jag tror starkt på att alla kan hjälpa till och göra något! När min gamla killkompis Ricard kontaktade mig från London och frågade om jag ville vara med och starta upp Next Generation Sweden så kändes det som en självklarhet för mig att tacka ja.

Vi vill att välgörenhet ska bli en del av vår vardag och göra det mer lättillgängligt. Alla går på after work, middagar, yogaevent eller fotbollsmatcher och tanken är att anordna events som dessa som går hand i hand med välgörenhet och vårt mål att samla in pengar till UNICEF och krigsdrabbade barn.

Varje dag dör 18000 barn av orsaker som hade kunnat förebyggas och förhindras. UNICEF arbetar för att förbättra barns liv, deras hälsa, trygghet och för att bidra med rent vatten, mat, utbildning m.m.

Något som jag känner extra starkt för är att t.ex. flyktingkrisen och andra katastrofer får en hype i media under en väldigt kort tid för att sedan glömmas bort. Ett exempel är den lilla pojken som sköljdes upp på stranden och hamnade på varenda tidningslöp runt om i världen.

Då vaknar vi upp och förstår vilka fruktansvärda förutsättningar många människor lever under idag men faktum är att runt 60 miljoner människor lever på flykt och nästan hälften, alltså hela 28 miljoner av dessa är barn. Det är ingenting som bara händer när media väljer att uppmärksamma det utan det är något som pågår hela tiden och varje dag.

Det är därför jag vill engagera mig, för många idag vet inte hur man ska fånga upp vår generation och få oss att skänka till välgörenhet. Jag, Henric, Ricard och Olle som har dragit igång UNICEF Next Generation Sweden är precis som grundarna av Next Generation i London övertygade om att vi måste tänka nytt.

Vi var så klart alldeles överväldigade i torsdags när det kom nästan 100 personer på vår after work. Vi fick så mycket komplimanger och peppande ord om vilket bra initiativ det här är! Det känns verkligen som att många vill engagera sig, men de vet inte riktigt var de ska börja.

Och tanken är inte att man bara får vara med om man kan skänka en massa pengar, Next Generation bygger i grunden på nätverkande, kanske jobbar man på ett företag som vill gå in som sponsor, har tillgång till en lokal som kan husera ett event utan kostnad eller så kan man erbjuda sin tid.

Allt engagemang är välkommet och är ni intresserade kan ni alltid höra av er till mig eller läsa mer på vår Facebook-sida som ni hittar här (klick)!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson