Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Hemma hos reportage – del 2

linn_herbertsson-19-copy


Text: Emma Castman Foto: Henrik Nero och Nadja Endler

Det känns som att lägenheten på Östermalm stämmer ganska bra överens med Linn och hennes person. Hon är ståtlig och vacker. Mjuk och gemytlig. De skånska tonerna bryter igenom och innetofflorna sitter som en smäck. Tillsammans skapas en stuns av charm och äkthet. Lägenheten är fräsch och minimalistisk, men känns inte det minsta stel och opersonlig. De små, men noggrant utvalda, detaljerna hjälper till att skapa en känsla av hemtrevnad. Här känns det verkligen som att någon bor.

– Flera av möblerna är tillverkade av folk vi känner. Spegeln kommer från min mamma, och tavlan, som föreställer en karta över Skanör-Falsterbo, står för mina rötter. Jag tror att det är just sådant som gör att hem blir ett hem.


_MG_2708_MG_2687


Linn har alltid varit mån om att ha det fint omkring sig. Även om stilen intagit olika skepnad. Som liten lät hon rummet ha knallrosa väggar och mörkrött tak. Medans interiörerna bestod av zebramattor och guldspeglar.

– Jag växte upp med föräldrar som var saksamlare. När jag fyllde 16 fick jag panik och gjorde mig av med allt mitt bråte. Det har satt spår och i dag rensar jag bland mina saker ett par gånger om året. För mig är det en ansträngning att ha för mycket prylar.

linn_herbertsson-18-copylinn_herbertsson-17-copy


Som många andra par hade Linn och hennes pojkvän Mattias till en början svårt att enas om inredningen. I dag, efter år av pysslande, beskriver Linn lägenheten som en kompromiss mellan det mörka och det ljusa. Med hög designfaktor, och avskalade och moderna interiörer har de skapat ett hem som de båda trivs i.

– Vi var som varandras motpolerI början ville jag knappt vara här. Det var en fantastisk lägenhet för sociala tillställningar, men så fort vi skulle ha myskväll så var det något som saknades. Först nu, efter fyra år, trivs jag sjukt bra.


_MG_2698_MG_2774


3 inredningstips

– Gå på auktioner och loppmarknader. Du behöver inte köpa, köpa, köpa, men du kan hitta små unika saker som förhöjer känslan av ”hemma”.

– Prioritera magkänslan. Det är lätt att tappa bort sig bland alla trender. Tänk i stället ”hur trivs jag, och vilken känsla vill jag skapa?”.

– Kolla Pinterest, där hittar du inspiration och får se prylar i ett sammanhang. På så sätt blir det lättare att matcha med redan befintlig inredning.

→ Ni kan läsa Hemma hos reportage, del 1 här (klick!)!

Ni får gärna dela med er om ni också har haft svårigheter med att komma överens med er sambo gällande inredning. Jag har upplevt att det har varit så mycket lättare med lantstället för där fick vi börja från början med inredningen tillsammans. Det var mycket svårare med lägenheten där vi skulle få till vår gemensamma stil med de möbler och prylar vi hade skaffat på olika håll innan vi träffades.

Och jag måste erkänna att det fortfarande finns vissa saker, bl.a. den färgglada tavlan i matsalen och den färgglada byrån som var med på bild i första inlägget, som inte riktigt faller mig i smaken, men vi får se om vi byter ut dem längre fram. Jag är i alla fall så glad för att vi har kompromissat och mötts någonstans i mitten för nu känner jag mig verkligen hemma i vår lägenhet.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson