Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

när vi förälskade oss i Cap Ferret

DSCF3370


Kan ni föreställa er ett semesterparadis där ni inte kommer springa in i en enda svensk, bara tre timmar med flyg från Sverige och där den ena sidan av halvön består av långa, vita sandstränder och andra sidan kantas av pittoreska, små fiskebyar. I så fall kan ni föreställa er Cap Ferret.


DSCF3403DSCF3382 DSCF3381


I augusti åkte jag på en roatrip med mina två äldsta vänner, Maria och Sofia. Vi började i Paris, tog tåget till Bordeaux där vi hyrde en bil och körde vidare till Cap Ferret som ligger på Frankrikes västkust invid Atlanten.


DSCF3385DSCF3360


Maria och hennes franska man har länge pratat om att de vill investera i ett hus i Frankrike i framtiden. Gärna på en plats där ingen annan man känner har hus, så kan man bjuda dit alla vänner och familj och bara umgås. Vi behövde inte spendera mer än ett par timmar i Cap Ferret innan vi var eniga om att de ska leta hus i Cap Ferret istället för nere på Rivieran.


DSCF3363 DSCF3419DSCF3399


Som de tre långa, blonda svenskar vi är så fick vi mycket blickar när vi gick runt på gatorna i de små fiskebyarna. En äldre man i stråhatt bjöd oss på champagne utanför sin vinbutik i L’Herbe och en annan kille kom fram och undrade hur vi hade hamnat i just Cap Ferret. Dit kommer ju bara fransmän, bortsett från campingen på andra sidan halvön där det kryllar av tyskar.


DSCF3362 DSCF3391DSCF3386 DSCF3392 DSCF3407


Konstigt nog verkar inte turisterna (förutom de fransktalande) hitta bort till de mysiga fiskebyarna på andra sidan och vi hade tur som hade med oss Maria. Hon bemästrar en hel del franska nu och tack vare den lyckades vi få både en och annan glad min när vi frågade oss fram efter de bästa restaurangerna och utflykterna.


DSCF3409 DSCF3423 DSCF3428


Överallt på gatorna går det runt folk med surfbräda i högsta hugg och man märker att de flesta som rör sig runt om i byarna på Cap Ferret är återkommande sommargäster. Det märks inte minst på kvaliteten på restaurangerna och maten, de är beroende av återkommande och nöjda gäster vilket resulterar i flertalet mysiga ställen med riktigt bra mat.


DSCF3364DSCF3431


Cap Ferret är inte bara känt för att det är ett av de ställena där det fiskas upp mest ostron, det sägs också att ostronen är några av Frankrikes bästa. Vattnet i Atlanten är ju väldigt kallt även i augusti men de absolut godaste ostronen fiskas upp i oktober-december när vattnet är som kallast, åtminstone om man frågar invånarna.

Jag som inte ens tycker om ostron har aldrig tidigare ätit så många ostron på så kort tid. För några år sedan bestämde jag mig för att varje gång det bjuds på ostron så ska jag äta minst ett, precis som det är, utan citron eller andra tillbehör.

För mig liknar det mest en kallsup vilket tar mig tillbaka till barndomen när man råkade svälja för mycket havsvatten med smak av tång i Falsterbo. Men jag är fast besluten om att jag en dag kommer älska ostron, och jag fortsätter med kalsuparna med rädsla för att annars gå miste om när någonting smakar så där gott så att det nästan blir beroendeframkallande. Vilket jag har förstått att ostron gör när man väl lär sig att tycka om det.


DSCF3474DSCF3433 DSCF3437


Jag har lite fler bilder från Cap Ferret som ni ska få se och i nästa inlägg tänkte jag skriva en liten guide över vad ni inte får missa om ni någon gång bestämmer er för att resa dit. Jag och tjejerna har redan tänkt att vi ska hyra hus där nästa år med våra respektive, jag hoppas verkligen att det blir av för jag längtar redan tillbaka till Cap Ferret!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Resesuget nu alltså <3 din blogg har fått så himla bra mix tycker jag. Alltid lika härliga inlägg 🙂

    ISA 2016-09-06 20:30:04 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Nej! Be om tabasko, häll en droppe över och en citronkläm och du kommer aldrig vilja äta ostron på något annat sätt i hela ditt liv! Till och med harcdcore ostronälskande fragglar har älskat det när jag har tvingat dem!

    Happy 2016-09-06 18:17:48
    Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson