Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

svar på frågestunden, del 1

12698145_903324609786284_820201085014641032_o

Vad roligt att ni hade så många frågor under frågestunden, jag delade upp mina svar i två delar så att inlägget inte skulle bli för långt och del två kommer lite senare i veckan!

→ Mäkta imponerad av din yoga! Känner du ett inre lugn eller hur har yogan påverkat dig hittills?

Tack! Jag ser som sagt yogan främst som en träningsform men ja, jag ligger ju 5 minuter innan och 10 minuter efter varje pass och ”mediterar” precis som de andra gör. Jag tar det kanske inte på fullt så stort allvar som vissa gör men visst känner jag att min stresstålighet har blivit ännu bättre och att jag känner ett helt annat lugn än förut. Däremot är det en färskvara och det krävs minst 2-3 yogapass i veckan för att jag ska känna någon sådan effekt av yogan.

→ 3 absoluta bästa resor/resmål och 3 resmål du drömmer om att åka till?

Jag skrev ett inlägg om tre fantastiska resmål i Europa som du hittar här (klick!). Utanför Europa så är mina favoriter som följer. Nummer 1: Vietnam, Nummer 2: Sydafrika och Nummer 3: Karibien. Högst upp på listan över resmål som jag vill besöka är Syd- och Mellanamerika (gärna Rio de Janerio, Mexico City och Inkaleden i Peru), Ryssland och Hongkong! Australien vore också roligt att uppleva.

→ Promenerar och springer du lika mycket som du gjorde tidigare (och äter väldigt nyttigt) ? Kommer ihåg att du var väldigt strikt för något år sedan.

Jag går som sagt ganska många långpromenader i veckorna tack vare vår hund Charlie men jag springer inte längre. Den enda gången jag har ätit riktigt nyttigt i en längre period var när jag tränade med PT-Fia och fick ett matschema av henne. Det var jätteintressant att se vilket resultat det gav träningen men det måste vara en 4-5 år sedan nu.

→ Köpte du din rolex själv eller en present?

Jag fick min Rolex i present av Mattias. Det var i augusti förra året när vi precis hade kommit hem från semestern och vi firade ingenting speciellt så jag blev väldigt överraskad och otroligt glad. Jag funderar faktiskt på att köpa en själv också och jag är sugen på en lite mindre i silver som jag kan variera med.

→ Om du bara fick gå efter utseende – vem, enligt dig, är världens vackraste kvinna? Och bara yta nu!

Just nu har jag en crush på Jennifer Lawrence, men det är ju inte endast för hennes yttre utan för att jag tycker hon är så häftig och har sådan karisma. Skulle jag säga någon annan så är det Alicia Vikander, och samma sak där, för att hon är så målinriktad och är så otroligt duktig på det hon gör. Det tycker jag är något av det vackraste som finns! Och ska jag bara gå på yta så svarar jag typ Alesandra Ambsorio eller någon som liknar henne (den typen) men jag har dålig koll på skådespelade och modeller och om jag inte har fått tillräckligt med intryck av någons personlighet och utstrålning så har jag svårt för att tycka att den personen är vacker. Förstår du hur jag tänker?

→ Kan man verkligen leva det lyxlivet man gör med din blogg? Båt, sommarställe, väskor, våning på Ö-malm, hermésarmband, väskor etc? Jag vet ju att Kenza köper sina egna grejer men hennes blogg är ju väldigt stor och hon har dessutom Ivy och modellandet. Så, kan du leva ett sånt lyxliv på din blogg?

Nej jag tjänar inte så mycket pengar på min blogg och vårt nya företag så att det finansierar vår lägenhet, vårt lantställe och vår livsstil. Mattias är äldre än mig och har kommit mycket längre i sin karriär. Han har i över tio års tid byggt upp ett fantastiskt företag som det går väldigt bra för och det är tack vare det och honom som vi kan ha det som bra som vi har det och det är jag otroligt tacksam för. Men det innebär inte att jag tänker luta mig tillbaka och leva av honom utan jag jobbar hårt för att bidra till vår ekonomi och mitt mål är att så småningom äga hälften av våra fastigheter, kunna betala hälften av våra utgifter och så vidare. Jag siktar högt och tycker det är extremt viktigt att vara självständig men jag måste samtidigt acceptera att jag inte är där min kille är rent ekonomiskt än.

→ Du verkar ha väldigt bra självförtroende. Har du alltid haft det eller kommer det dagar du känner dig mindre nöjd?

Jag tror jag utstrålar någon sorts trygghet i mig själv, för jag får ofta höra att jag verkar ha så bra självförtroende men jag är precis som vilken annan tjej som helst som ibland ifrågasätter vad jag har på mig, om mitt hår ligger rätt osv men jag är fast besluten om att inte lägga så mycket vikt vid det och att inte prata om det. Det är jätteroligt att klä sig fint, sminka sig osv men det finns så mycket mer utvecklande och underhållande aktiviteter att ägna sig åt här i livet så jag väljer att lägga mitt fokus på annat än dåligt självförtroende.

→ Utan att berätta vad, har du komplex för något?

Ja! Eller rättare sagt, jag har haft en del komplex men jag har sedan ett par år tillbaka bestämt mig för att acceptera att jag inte kan göra något åt dem. Jag har t.ex. haft komplex för att jag har ganska fula händer. Eller fula och fula men de är ganska ”okvinnliga”, om det nu finns något som definierar typiskt kvinnliga händer. Ibland har jag önskat att jag hade mer feminina och vackra händer men idag när jag tittar på mina händer så brukar jag tänka att mina händer är en del av mig och jag skulle inte vilja byta händer med någon annan om det innebar att jag skulle behöva vara någon annan än den jag är. Förstår du hur jag tänker?

→ Vad är, enligt din kille, det absolut bästa med dig som människa? Och instämmer du?

Oj, jag har aldrig riktigt frågat honom det. Men jag tror att något av det han uppskattar mest hos mig är att jag är väldigt optimistisk som person. Det skulle jag även själv säga är min bästa egenskap.

→ Jag undrar om du har någon kontakt med ditt ex Jacob idag o hur er relation är idag isåfall?

Vi har sporadisk kontakt ja, och vi är vänner. Jacob kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag är väldigt tacksam för att jag fortfarande får ha honom i mitt liv.

→ Klänningen du har på dig – vart kommer den ifrån?

→ Var kommer klänningen ifrån som du har på bilden? Så söt!

Klänningen i det här inlägget kommer från Gina Tricot

→ Vad sätter du på dig om du inte har någon aning och ska på fest? något som alltid funkar?

Det händer ofta att jag ska på middag eller fest men så är jag absolut inte sugen på att ha en fin klänning på mig eller sticka ut så mycket. Då brukar jag alltid köra på ett par tajta jeans eller skinnbrallor och pumps till ett snyggt linne med lite tunnare band (mer festligt) och en snygg kavaj eller jacka över. Det viktigaste när man ska ha kul är att känna sig bekväm tycker jag!

→ Bästa tips för bättre självförtroende?

Jag tror att en vanlig missuppfattning är att man i för hög utsträckning får för sig att andra människor uppmärksammar ens brister. De flesta har för fullt upp med sig själva för att ens reflektera över dina brister och de som gör det kommer du inte kunna ändra på. Det viktigaste är nog att veta var man har sig själv och fokusera mer på det man är bra på (eller det man kan bli bättre på) än det som man är mindre bra på. Och som jag skrev här ovan så tror jag det är viktigt att man accepterar sina brister istället för att försöka ändra på dem i allt för hög utsträckning. Framförallt om det är något man faktiskt inte kan ändra på!

→ Har du funderat på att ta ut dina extensions och ha en kortare frisyr någon gång? du skulle säkert passa lika bra i det!

Jag har ju testat att ta ut dem en gång för inte så längesedan. Det gick bra i ett par timmar innan jag ringde min frisör och bokade in en tid för nya extensions dagen därpå. Haha! Just nu trivs jag bra med extensions, jag gör om dem var tredje månad så det är inte särskilt tidskrävande och jag är väldigt noggrann med färgen, hur vi sätter i dem och hur de klipps in för att de ska se så naturliga ut som möjligt vilket jag hoppas att dem gör.

→ När tror du Mattias kommer fria?

→ När vill ni gifta er?

Haha, jag vet inte hur ofta jag får den här frågan nu för tiden. Jag antar att det är för att vi har varit tillsammans ganska länge nu och för att jag börjar närma mig den åldern då man borde tänka på giftermål och barn. Men ska jag vara helt ärlig så känner jag ingen stress. När jag förlorade min mamma och bror för några år sedan var jag ganska tydlig mot Mattias att jag inte ville förlova eller gifta mig inom det närmsta. Alla fungerar vi olika och för vissa kanske en förlovning fungerar som en ljuspunkt mitt i allt det jobbiga men för mig har det varit viktig att komma tillbaka på fötterna igen så att jag kan glädjas på riktigt den dagen vi eventuellt förlovar oss.

→ När vill ni skaffa barn?

Jag hade definitivt kunnat vänta med att skaffa barn i tio år till. Just nu mår jag så bra och efter det jag har gått genom så är det så skönt att få vara lycklig och fokusera på mig själv igen. Vi har precis skaffat lantställe och både jag och Mattias är ganska överens om att vi vill njuta av det tillsammans och med våra vänner ett tag till innan vi vill försöka skaffa barn. Däremot vill jag inte bli för gammal så jag skulle säga att det är dags att börja tänka på det om 2-3 år kanske. Jag är helt säker på att jag vill ha barn i framtiden, gärna 2-3 stycken, men jag har aldrig varit en sådan som tycker att det känns helt naturligt att bli mamma. Den dagen det är dags kommer jag nog behöva övertala mig själv om att det är en bra idé att börja skaffa familj!

→ Hur ser en typisk matdag ut för dej? Vad åt du tex idag?

Bra fråga, jag vet egentligen ingenting som definierar en typisk matdag för mig bortsett från att jag alltid äter minst två ägg till frukost. Till det blir det alltid en kopp kaffe och antingen yoghurt, en avokadomacka eller ingenting mer än ägg om jag har bråttom. Eftersom jag går på en hel del frukost och lunchevent så blir det ganska varierat matintag i veckorna. Jag föredrar att äta en sallad till lunch för att inte bli för trött på eftermiddagen men jag måste alltid äta bröd till min sallad för annars blir jag hungrig efter en timme igen. Mitt matintresse växer för varje år som går men roligast tycker jag är att gå ut och äta på restaurang. Jag tycker inte det är jätteroligt att gå hem och laga middag en vardagskväll, då jobbar jag hellre en timme extra och sedan Foodora lanserades i Stockholm (de kör hem mat från de flesta restaurangerna i city) så har nog vi blivit en av deras bästa kunder, haha. Lagar inte min kille mat så kan jag lika gärna äta två mackor eller glass och godis till middag. Jag är verkligen en periodare och äter nyttigt i perioder men mestadels ganska onyttigt eller en mix av båda. Jag önskar jag kunde bli bättre på att äta lite mer hälsosamt och det är alltid ett mål jag har. När jag har mycket att göra så äter jag mindre men onyttigare och när jag har tråkigt (känner mig rastlös) så äter jag allt jag kan komma över, haha.

→ Tips på utomhus träning på sommaren?

Oj, vad kan man inte träna utomhus på sommaren? Det kanske är svårt att dra ut gymmaskiner på gräsmattan men det kommer ju allt fler utomhusgym runtomkring även här i Sverige. Jag har ju börjat träna yoga utomhus på vår brygga och det fungerar utmärkt med hjälp av en bra yogavideo som jag sätter på i mobilen. Jag använder mig mycket av tjänsten Yogobe eller så hittar jag gratis yogavideor på Youtube. Det finns många bra tränings-appar och något jag tycker är roligt är strandtennis och beach volley. Det känns inte som ett typiskt träningspass och en timme går på nolltid för att man har så roligt.

→ Tränar du något annat än yoga för tillfälle, springer du till exempel? Och hur långt brukar du springa då?

Nej, jag går på vissa träningsevent då och då men privat så tränar jag endast yoga och så går jag minst 2-3 långpromenader med Charlie varje vecka. När jag sprang som mest brukade jag springa runt 5-8 km per gång men jag upplevde det som för slitsamt för min kropp, jag fick ont i mitt knä och även om jag älskar att springa så mår jag inte så bra av det som vissa andra gör så jag har bara fått inse att det inte är den bästa träningsformen för mig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Så ärliga o fina svar!! Du verkar verkligen ha fötterna på jorden och vara en härlig person!!

  Emma 2016-06-12 19:57:56
  Svara
 • Tack för att du komenterade våran blogg ?
  http://nouw.com/elinochebba

  Elin 2016-06-07 19:38:13 http://nouw.com/elinochebba
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Det har jag inte gjort tjejer, så länge ingen annan har gjort det i mitt namn 😛 Ha en fin kväll!

   Linn Herbertsson 2016-06-07 20:06:11
   Svara

senaste från Mode

Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind