Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

det här måste ni se

06669a9ebbdc7a51356072e72a3d0708_980x0_c_85_ns_v4 copy

I min webbläsare har jag ett bokmärke som heter att se/läsa och varje gång jag kommer över något intressant webbklipp eller en artikel på nätet så bokmärker jag det i min att se/läsa-mapp. När jag sedan har tid över så kollar jag genom allt jag har sparat där. Jag älskar att läsa det mesta och så kom jag på att jag alldeles säkert inte är ensam om det bland oss som hänger här inne på bloggen så därför tänkte jag att jag ska börja dela med mig av de bästa klippen och artiklarna jag kommer över. Vad tycker ni om det? Här kommer de första tipsen som ni borde kika på:

Peace brother

Vad händer när en jude och muslim går arm i arm på gatan?

Vi kallas tiggare

Intressant miniserie med Alexandra Pascalidou där vi får veta mer om tiggare. Vilka är de? Varför tigger de? Vad tycker de om att kallas för tiggare? Otroligt bra miniserie som alla borde se för att öka medkänslan och empatin för utsatta folkgrupper i vårt samhälle.

Att växa upp med en alkoholiserad pappa

En gammal bekant till mig skriver i sin blogg om hur det är att växa upp med en alkoholiserad pappa. När jag var tonåring levde jag och mamma i tre år tillsammans med hennes dåvarande man som visade sig vara alkoholist. Jag var som ni kanske förstår inte hemma mycket under de åren, jag sov hos kompisar och undvek att bjuda hem vänner i perioderna då han drack som mest. Många gånger genom åren har jag jag känt tacksamhet för att den där mannen inte var min riktiga pappa och jag vet att det finns många där ute som växer upp med alkoholism i familjen, då kanske det här inlägget kan fungera som lite stöd och för er andra tror jag att det kan vara nyttigt  att läsa det här inlägget för att förstå lite hur det är att vara anhörig till någon med ett missbruk. Då kanske ni blir mer lyhörda och kan hjälpa någon som har det jobbigt där hemma!

Miljögift i våra tamponger

Sydsvenskan och många andra stora nyhetssidor rapporterar nu om hur vi kvinnor får i oss miljögifter genom att använda vanliga tamponger. Jag ska genast ta reda på var jag kan få tag i ekologiska alternativ! Några tips?

Monica Lewinsky: The Price of Shame 

Jag var väldigt ung när 22-åriga Monica Lewinsky hängdes ut i medierna runt om i världen för att hon hade en affär med dåvarande presidenten Bill Clinton och det enda jag minns om henne är just det. I den här videon berättar hon om nätmobbningen, ett fenomen som ingen ens visste vad det var på den tiden. Väldigt gripande!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Köp en menskopp! Det är det bästa jag gjort! Så skönt, inget kladd och inget mer springade till affären varje månad. Köp en i giftfri plast. De håller i ca 5 år. Så du sparar dessutom en massa pengar och jag personligen känner knappt av när jag har mens nu för tiden. (Förstår verkligen inte varför ingen har berättat om att menskopp existerar innan men jag gissar att Always, Libress och alla andra företag inte vill mista alla sina kunder).
  Lycka till!

  Elina 2016-05-26 15:04:59
  Svara
 • Med gud! Jag såg precis att du tipsat om inlägget om min pappa. Har inte hunnit bli så techig än så jag hade inte lagt märke till funktionen i WP 🙂

  Tack kära du för att du så generöst delar med dig av min historia! Det betyder massor för mig att ämnet kommer upp till ytan och förhoppningsvis blir mindre och mindre tabubelagt.

  Linn, Du är verkligen en sann inspiration du starka, vackra kvinna!

  Stor varm kram till dig <3

  Katarina Lilljequist Briem 2016-05-24 22:32:51 http://www.katarinabriem.com
  Svara
 • http://www.laplandecostore.se/hygien/ekologiska-tamponger/

  Anna 2016-05-21 11:17:28
  Svara
 • Menskopp istället för tampong! 🙂

  C 2016-05-19 18:33:47
  Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   hehe, åh ja jag vet att många använder det men vet inte om jag kommer trivas med det. Men tack frö tipset =)

   Linn Herbertsson 2016-05-24 15:26:08
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind