Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DIY marmorerade påskägg

IMG_5585 copy IMG_5600 copy IMG_5605 copy IMG_5613 copy IMG_5626 copy IMG_5633 copy

Jag ville ha påskpynt som passar in i vårt hem så jag gjorde egna marmorerade påskägg till vårt ris!

Hej på er! Jag verkligen njuter när jag får sitta och pyssla nuförtiden och jag ska bli bättre på att ta mig tid till sådant här pill. Det är lite som terapi för mig så i helgen bestämde jag mig för att göra eget påskpynt till vårt ris för jag hittade inga fina ägg när jag var ute på stan. Så här gjorde jag:

Du behöver:

  • Ägg
  • Superlim
  • Sytråd
  • Knappnålar
  • Nagellack i valfria färger
  • En skål med vatten

Gör så här: Börja med att sticka hål i ägget med en knappnål, ett i toppen och ett i botten. Sedan blåser man ut innehåller och det här tyckte jag var ganska svårt. Petra berättade igår att man tydligen kan köpa färdiga, vita ägg i hobbyaffärer så det är helt klart ett tips om ni vill spara lite tid.

För att fästa tråden lätt så doppade jag en knappnål i superlimmet och förde sedan in den i ägget och lät torka. Det blev riktigt fint också istället för att använda ståltråd tyckte jag det var ett bra alternativ. Knyt tråden runt knapphuvudet, knyt en ögla och ta sedan fram din skål med vatten. Jag använde ett ljuslila nagellack från Essie som jag doppade äggen i först och sedan ett mörkgrått från H&M (mitt favoritlack just nu faktiskt) för att få till lite mer nyans.

Droppa endast ett fåtal droppar (två-tre stycken räcker) i skålen med vatten, tar man för mycket nagellack så blir det inte riktigt någon marmorering utan då färgas hela ägget istället. Sedan doppar du ner ägget i vattnet och rullar det ett varv. Jag valde att sätta på tråd först så det blev lätt att hålla ägget i något men risken är att tråden också får färg. Det misstaget gjorde jag med mitt första ägg men jag tyckte det blev fint ändå!

Sedan lägger ni äggen på tork i ett par minuter och sedan går de att torka av med handduk innan ni hänger dem i påskriset. Så lätt är det och fler bilder kommer när mitt påskris är klart.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Home
Jannike Ebbing
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Imane Asry
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand