Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

min kamera och mitt objektiv

496cce3715822d93a4f2061e3ccace6d_980x0_c_85_ns_v4

Jag har fått lite frågor den senaste tiden angående min Canon EOS 70D-kamera och vilka objektiv jag använder. På bilden ovan har ni ett riktigt bra objektiv till ett väldigt lågt pris. Det är ett fast 50 mm objektiv (det går alltså inte att zooma in och ut med) och det är ganska inzoomat. Fördelen är att bländartalet är lågt och ligger på 1,8 vilket ger mycket bra ljusinsläpp alltså möjligheten att ta bra bilder även i dåliga ljusförhållanden. Priset ligger runt 900-1000 kronor! Det här objektivet använde jag hela tiden tills jag investerade i ett riktigt bra objektiv. Det är ett 24 mm fast objektiv med bländare 1,4. Priset ligger runt 15000 kronor och ni hittar det här (klick!) men det är i princip det enda objektivet jag använder nu så jag ska sälja mina andra zoom-objektiv som jag köpte samtidigt som kamerahuset.

Ju lägre bländartal på objektivet desto mer ljusinsläpp och 1,4 är ett väldigt lågt bländartal. Det objektivet går inte heller att zooma men med ett så lågt bländartal blir det ett otroligt djup i bilderna (fokuspunkten blir knivskarp och bakgrunden blurrig, precis den effekten som många bloggare idag vill uppnå när de tar dagens outfit-bilder). Jag gick en kameraskola hos Canon i Stockholm när jag köpte min kamera och är mycket självlärd via youtube-klipp och kamerasidor på nätet. Något annat jag tycker är sjukt kul är redigeringen av bilderna i Photoshop, om ni tycker det är kul och vill ha tips så lämna en kommentar under det här inlägget så kommer det fler kamera- och bildtips-inlägg i bloggen. Det finns dock två grundregler och de är:

-Köp inte objektiven som kommer med kameran för ett paketpris, de är ofta väldigt dåliga och kan få vem som helst att ge upp med sin nyköpta systemkamera.

– Det är framförallt objektiven som gör stor skillnad i bildkvalitet och inte kamerahuset så ibland kan det löna sig att köpa ett lite billigare kamerahus och ett dyrare objektiv, precis som jag har gjort!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej Linn, jag har själv ett 50mm objektiv med bländare 1,4 som jag är riktigt nöjd med. Jag blev dock förvånad över att du använder vidvinkelsobjektiv till att fota outfits med? Jag har sj varit inne på att införskaffa ett vidvinkelsobjektiv med i fotobutiken menar de på att bilderna lätt blir förvrängda om man fotar med vidvinkel. Hur upplever du det? Skulle du inte kunna publicera ett inlägg där du tagit foto med det objektivet i olika vinklar så att man kan se hur resultatet blir?
  Hoppas du har en härlig sommar!

  Thessan 2015-07-30 21:53:13 http://thessan.se
  Svara
  • Svar på Thessans kommentar.

   Hej där, åh jag älskar vidvinkelobjektiv, tycker det blir så snyggt till outfitbilder, många bloggare använder det. 🙂 Däremot blir inte mitt 24 mm särskilt vidvinkel på min 70D kamera. Den är ju inte fullformat så då kapar ingången till kamerahuset av en del så de yttersta kanterna kommer inte med. Jag tror att 24 mm objektiv blir ungefär som ett 28 mm objektiv på en 70D 😀 Jag har inte upplevt att något i bilderna blir förvrängt däremot kanske det kan hända om man har fullformat? Ha en fin sommar du med 😀

   Linn Herbertsson 2015-08-01 15:33:51
   Svara
 • Gärna mer bildtips och fototips!!! Vilka inställningar och så du använder! 😀

  Desirée 2015-07-29 14:36:47
  Svara
 • Jaa tipsa gärna om Photoshop mm. Jag är helt novis på detta och tar gärna emot tips!

  Anna 2015-07-29 00:30:16
  Svara
 • Tycker tvärtom att kitobjektiven man får med är väldigt bra för den summa man får dem för.

  Kameratrollet 2015-07-28 22:34:11 http://kameratrollet.se
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Emma Danielsson
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson