Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

chiapudding for the win

_MG_7384 copy

Hej babes! Glad Valborg på er, ska ni ut och stöka idag? Jag sitter på Saturnus och jobbar ett par timmar, Charlie ska vara ensam i eftermiddag så vi har gått en promenad och nu gör hon mig sällskap på Saturnus istället. Jag ska iväg på brunch hos en tjejkompis och sedan ska vi på en dagsfest för att fira valborg, det ska bli så trevligt. Jag testar även chiapudding för andra gången i mitt liv, jag googlade lite efter förra gången jag smakade det (och inte alls tyckte om det) men nu kan jag inte låta bli att äta det, det är ju så nyttigt. Tyvärr smakar inte chiapudding så mycket men de har börjat servera det på Saturnus och den här är så mycket godare än den jag testade senast. Servera med bär och nötter så blir det lite godare, hehe!

Jag är i alla fall helt tagen av all fördelar med chiafrön och har listat de bästa egenskaperna jag läste mig till på Google här nedan, visst låter det väldigt bra? Jag kommer fortsätta att äta det även om det inte smakar så mycket!

– De innehåller högre halter av den nyttiga omega-3-fettsyran än något annat naturligt livsmedel.

– Fröna har en hög proteinhalt på 21 procent och innehåller 18 av de 20 aminosyrorna. Det är en mycket bra källa till vegetabiliskt protein, som hjälper dig att bygga muskler.

– Chiafrön innehåller många viktiga mineraler, bl.a. magnesium, zink och kalium. Nästan 90 procent av kolhydraterna i chiafröet utgörs av vattenlösliga fibrer, som jämnar ut blodsockret och förbättrar tarmfunktionen.

– När fröet kommer i kontakt med vätska sväller det och tar på så sätt upp större plats i magsäcken, vilket gör att du känner dig mättare. De energirika fröna ger extra kraft och ork vid tuffa fysiska ansträngningar

– Chiafröet är proppfullt av antioxidanter, vilka skyddar kroppens celler mot att skadas av fria radikaler, som annars kan ge upphov till sjukdomar.

– De fyller på kroppens järndepåer. Trötthet beror ofta på järnbrist och chiafröet är alltså en utmärkt källa till järn.

Om ni har några bra chia-recept får ni gärna dela med er i en kommentar! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Linn! Jag alskar Chia-fron, de funkar som perfekt frukost. speciellt om man inte vaknar upp & ar jattehungrig men anda vill fa nagot i sig. Jag brukar gora min pudding med osotad mix-not eller mandelmadelmjolk, lite kanel, hasselnotssmor & blandar i honung eller agave om jag gor det till nagon som vill ha det sott pa morgonen. For servering brukar jag mixa mellan olika frukter, notter & kokosflarn, men inte for mycket for puddingen som den ar med dessa ingredienser ar redan mums!

  Johanna 2015-05-01 15:50:44
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Tack för de bra tipsen. Ja jag har också börjat äta det till frukost, så bra morgonmat tycker jag och man håller sig mätt ända fram till lunch 😀 Kram

   Linn Herbertsson 2015-05-03 20:07:58
   Svara
 • Det positiva med att det inte smakar nåt är att man strössla det på vad som helst, på en sallad, på vanliga mueslin i yogurt, i såser, på kött, på mackan, ja allt! 🙂

  Jag har även läst att man ska vara noga med att tugga sönder fröna för att få ut alla nyttigheter i kroppen, med chiapudding är det lätt att bara svälja då det är så mjukt (iaf för mig som inte heller är ett fan av chiapudding).

  Jennifer 2015-05-01 10:04:14
  Svara
 • Jag gör alltid chiagröt på mandelmjölk eller om jag ska festa till det så havremjölk med vaniljsmak hehe, men utöver det tycker jag att det blir godast när man öser i exempelvis kanel och kardemumma (som en vaniljbulle!) och toppar med bär, frusen mango och hallon toppat med honung är en favorit. Annars är det också gott att köra med mandel/havremjölk, i med ekologisk kakao och ekologiskt vaniljpulver (pulver, inte socker), blanda och låt stå över natten och sen toppa med hallon – mums! Tycker inte att man ska vara snål med bär/annan topping – chian i sig är ju så neutral och dessutom är ju bär och nötter nyttigt så det är ju bara att ösa på!

  Anna 2015-04-30 13:59:06
  Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Emelie Walles
Mode
Imane Asry
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand