Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NaturalCycles

_MG_7936 copy

När jag fick frågan om jag ville göra ett samarbete med NaturalCycles i vår tackade jag ja utan att blinka. Det här är en produkt jag vill ska uppmärksammas nämligen. NaturalCycles är nämligen ett naturligt preventivmedel helt utan hormoner. Med hjälp av en termometer mäter man alltså sin kroppstemperatur varje morgon och skriver in resultatet i appen. Då kommer appen visa vilka dagar som är gröna (som är 99,9 % säkra) och vilka som är röda (då det finns risk för att bli gravid) och på så sätt kan man både förhindra men också planera graviditet.

Anledningen att jag har uppmärksammat produkten sedan tidigare är för att den är helt hormonfri. Min mamma hade östrogenkänslig bröstcancer och det var en läkare som rekommenderade oss att jag skulle ha preventivmedel helt fritt från östrogen, många tror nämligen att det finns ett samband mellan det och bröstcancer. Jag fick ju så klart lite panik, jag har aldrig klarat av P-piller då jag blev så känslig för minsta lilla men jag använde då P-ring. Jag hade velat ha spiral sedan tidigare men jag var tvungen att ha en tillräckligt bra anledning för att få det då man sällan skriver ut det till tjejer under tjugo. När min mamma blev sjuk beviljades dock min önskan och nu använder jag en spiral med minsta mängd hormon och helt fri från östrogen. Den fungerar jättebra för mig men jag kan definitivt tänka mig att gå över till NaturalCycles nästa gång jag ska byta, ju mindre hormon och onaturlig påverkan av kroppen desto bättre, om ni frågar mig.

Ni kan läsa mer information om NaturalCycles på deras hemsida här (klick!) och metoden är alltså lika säker som andra preventivmedel. Det hade varit kul att höra era erfarenheter kring preventivmedel och p-piller också? Jag hade som sagt jättemycket problem innan jag fick min spiral och kände att det var en riktig kamp som tjej för att bli hörd när de ville att jag skulle testa en massa olika p-piller i 6 månader åt gången innan de bytte och jag mådde så dåligt, jag vägrade eftersom jag inte ville kasta bort 6 månader av mitt liv varje gång jag skulle testa ett nytt preparat, jag var dessutom väldigt skeptisk till att det skulle påverka mig så mycket. Jag blev ledsen, glad, arg och grät om vartannat, det var fruktansvärt. Nästa vecka kommer jag föresten tävla ut ett startkit från NaturalCycles så håll utkik!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Har också blivit gravid med NC på en grön dag, det är absolut inget att rekommendera!

  Lisa 2016-11-29 10:36:44
  Svara
 • Prova INTE Natural cycles. Blev själv gravid på en ”grön dag” och fick genomgå en jobbig abort. Natural cycles har ingen kontakt med sjukvården och vet inte hur många kvinnor som tvingats genomgå aborter pga dem 🙁 Lite på utbildad sjukvårdspersonal (barnmorskor, läkare) inte på app-skapre!

  Ella 2015-05-15 17:45:49
  Svara
 • Natural Cycles verkar vara en så bra grej! Jag är lite sur över att jag inte kan använda den eftersom jag ammar (har ju ingen mens eller ens ägglossning men man vet ju aldrig när kroppen sätter igång igen…). Och med bebis i huset så misstänker jag att de närmaste årens sovmönster inte direkt innefattar långa sovperioder och att vakna samma tid varje dag. Typiskt. Så hormoner blir det här. Men jag är så glad att hormonfria metoder uppmärksammas så att vi tjejer får reda på att det finns flera alternativ 🙂

  brunnsgatan / eivor 2015-05-02 04:43:07 http://www.brunnsgatan.com
  Svara
 • Hej!

  Jag har kört med hormonfri kopparspiral i snart fem år. De ända nackdelarna är att den måste bytas ut var femte år och att jag ibland har en extra mensdag. Det var motviljan att stoppa i mig hormoner som gjorde att jag valde kopparspiral. Kram

  Anna 2015-05-01 07:11:58
  Svara
 • Hej Fina!

  Jag har aldrig ätit p-piller.
  Vi använder kondom och det 99% säkert och hormonfritt.

  Kram

  Deniz 2015-04-29 20:38:25
  Svara
 • Har använt NaturalCycles i över ett år. Väldigt bra och skönt att slippa piller eller annat. Lite roligt också att ta temp varje morgon och se hur fantastisk kroppen är. =)

  Malin 2015-04-29 17:05:12
  Svara
 • Åhh glad jag blir av att läsa att du också gillar natural cycles. Har nämnligen börjat med detta för 3 månader sen och tycker det fungerar så himla bra! Känner mig mycket gladare och typ jämnare i humöret sen jag kastade pillerna. Usch och fy för alla läskiga hormoner tjejer stoppar i säg dagligen!!

  Jenni 2015-04-29 15:20:43
  Svara
 • Tråkigt att p-piller fått så dåligt rykte, för många och tex mig funkar det perfekt, haft en o samma sort alltid o inga biverkningar. Innan dess mådde jag illa, spydde och svimmade av mensvärk när jag hade mens. Stämmer att p-piller kan ge en lätt förhöjd risk för bröstcancer men de ger ju tex minskad risk för äggstockscancer. Trivs man inte är det såklart toppen att det finns massa andra alternativ, men tänk på att för många fungerar det bra.

  Mia 2015-04-29 11:43:29
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Jag har precis som du haft fruktansvärda menssmärtor under nästan hela mitt liv och när jag började äta p-piller blev det betydligt bättre, även om jag fortsatte att blöda väldigt mycket. Efter ett par år med p-ring kom smärtorna tillbaka ordentligt och efter sju år av kräkningar, svimningar och fruktansvärd smärta fick jag diagnosen endometrios. Läs gärna lite mer om det – det är en läskigt vanligt förekommande sjukdom som få vet om att de har eftersom symptomen är så diffusa. Eller ”lite mensvärk får man väl stå ut med” som man ofta får höra av vården. Man tror att sjukdom beror på en östrogendominans som kommer från mat, plast och så vidare men man vet inte. Idag äter jag Cerazatte (endast gulkroppshormon) som funkar kanon för mig eftersom jag aldrig får mens men drömmen hade ju varit att en dag få vara helt hormonfri och prova typ Natural Cykles. Det är ju hormonerna som satte mig i den här sitsen från första början så att få bli av med dom helt vore ju fantastiskt.

   Linn 2015-04-29 13:22:28
   Svara
   • Svar på Linns kommentar.

    Oj vad jobbigt att du haft det så tufft Linn, vad skönt att höra att du hittat något som fungerar för dig.

    Linn Herbertsson 2015-04-30 07:49:47
    Svara
   • Svar på Linns kommentar.

    Tack, men blivit utredd för det och det var det inte 🙂 Låter jobbigt men bra att du verkat få orning på din problem oxå.

    Mia 2015-04-29 13:37:27
    Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Oh ja det vet jag, jag har många kompisar som mår så mycket bättre av P-piller men det är skönt att det kommit ett bra alternativ för de som inte klarar av det 🙂 Vad skönt att höra att det hjälper dig så mycket. Kram

   Linn Herbertsson 2015-04-29 12:04:55
   Svara
Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand