Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

tre små träningstips

Hej på er! Det var riktigt tufft att stiga upp i morse. När jag har haft ett längre träningsuppehåll p.g.a. sjukdom så brukar jag behöva lite knep för att komma upp tidigt på morgonen och ta mig till gymmet så jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina tre bästa knep och träningstips just nu. Om ni gillar träningstips så lämna gärna en kommentar, det är alltid kul att veta vad ni uppskattar att läsa om här i bloggen.

1. Något att se fram emot – När klockan ringer tjugo i sju brukar jag bara fokusera på att jag ska stiga upp och dricka en god kaffe med Nyhetsmorgon i bakgrunden, det är något av det mysigaste jag vet. Då blir det så mycket lättare att stiga upp och om gymmet är det första jag tänker på när jag slår upp ögonen så blir det så mycket jobbigare när jag vet att jag snart ska köra ett hårt träningspass. Och jag är verkligen en morgonmänniska när det kommer till träning, det är så skönt att ha träningen avklarad och ingenting man måste göra efter en lång arbetsdag. Träningen ger mig energi och den energin vill jag ha användning utav under dagen.

2. Magnesium – Det här är så klart bara om man behöver det men min massageterapeut rekommenderade mig att börja äta två kapslar magnesium (det är viktigt att det är kapslar och inte tabletter för de tas inte upp lika bra) om dagen eftersom jag blev så trött och öm i kroppen efter träning. I början tog jag mina magnesiumkapslar på morgonen tillsammans med mina andra vitaminer men jag blev så otroligt trött. Då snackade jag med Alex och hon berättade att man alltid ska ta magnesium-tillskott på kvällen men att många brukar göra det misstaget. Sedan jag började ta magnesium på kvällen istället har det blivit så mycket bättre och mina muskler återhämtar sig verkligen snabbare.

3. Inlägg – För mig blev mina träningsresultat så mycket bättre efter att jag gjorde inlägg (formgjutna fotbäddar) till mina skor. Vi är många där ute som har inåtvända eller utåtvända fötter, ett ben som är längre än det andra osv. Jag gick till Gå och Löpkliniken här i Stockholm och så fick jag springa på ett löpband och så tog de bilder av mina fötter, en vecka senare fick jag mina inlägg och sedan dess kan jag springa mycket längre utan att få ont. I mitt fall så har jag ju lite problem med mitt knä och så är min ena höft lite högre än den andra (p.g.a att mitt ena ben är lite längre än det andra) vilket gör att jag kan få ont i korsryggen när jag springer. Jag slipper inte bara smärta nu utan belastar även mina leder jämnare och aktiverar på så sätt rätt muskler och känner bättre resultat av min träning. Det kostar en slant att göra inlägg men det är det så värt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej! Jag undrar bara var du får tag i dem i kapselform? Jag har bara hittat i tabelltform på life. Kram

  Madeleine 2015-03-27 18:47:39
  Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Hej, jag vet, det är så svårt! De finns i hälsokostbutiken på Gallerian i Stockholm i närheten av Axelssons Spa ligger den. Det var min massageterapeut som tipsade mig. Kram

   Linn Herbertsson 2015-03-31 08:56:27
   Svara
 • Hej,
  Beroende på vad du tar för vitaminer så bör inte dessa tas i samband med kaffe, som man ju gärna dricker på morgonen, då de inte tas upp lika bra när man fått i sig koffein. Gäller i alla fall C- och D-vitamin. Jag tar dessa i samband med mitt sista mål mat för dagen.

  Fin blogg!

  Caroline 2015-03-25 14:31:11
  Svara
 • Hej, vill bara säga att man alltid ska vara försiktig med tillskott i olika former om du inte fått de ordinerat av läkare, dvs att du fått klart att du verkligen har brist..

  jennifer 2015-03-25 09:58:53
  Svara
  • Svar på jennifers kommentar.

   Tack för omtanken, jag ska faktiskt till läkaren efter påsk och ta prover och se hur allt står till 🙂 Kram

   Linn Herbertsson 2015-03-25 12:46:49
   Svara
 • Jag älskar att läsa om andra som också har stort intresse för träning och hälsa så jag uppskattar inlägg om det alla dagar i veckan :*

  Julia 2015-03-24 16:57:09 http://www.westergrenjulia.devote.se
  Svara
 • Smart med magnesium, det måste jag testa! <3

  Tess 2015-03-24 11:39:16 http://tessm.metromode.se/
  Svara

senaste från Mode

Linn Herbertssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind