Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

My London Guide

IMG_3959 copyIMG_3528      

For a classic (London) moment:

…to grab a green juice: Juice Tonic Organic Juicery som ligger i Soho har underbara juicer och de har verkligen juicer för allt, om du känner dig svullen, stressad osv. Om de fortfarande har juicen Green Power så är den ett måste. Innehåller bl.a. äpple, ananas, hampa, maca, banan och spirulina.

…for a big dinner: Då måste jag rekommendera Blanchette, mysigaste franska restaurangen mitt i Soho. Boka bord i tid och är ni riktigt många kan man hyra deras private diningroom Djungle room, en riktig upplevelse och annars är det jättemysigt att bara droppa in och ta lite smårätter och ett glas vin i baren. Magiskt kött, krispiga pommes, grodlår och fantastiska charkuterier är bara lite av det ni kan förtära. Och missa för guds skull inte deras chokladfondant! I princip varje gång jag är i London så kör vi en stor middag med alla vänner på Blanchette. Det är min bästa vän Marias man, Max och hans två franska bröder som äger Blanchette vilket gör att det känns ännu mer som hemma för mig!

IMG_3717IMG_5174-copy1IMG_5171-copy1IMG_3615 copyIMG_5176-copy1

…for brunch: Chiltern Firehouse har brunch på lördagar och söndagar, det är svårt att få bord men försöka går ju alltid. Även ett jättebra ställe för en stor middag och om man är sugen på fest efteråt kan man försöka komma in i den ”privata” loungen/baren. Det är främst till för lyxhotellets gäster men känner du någon eller är kändis så kommer du in, om nu det hjälper. Baren huserar i det gamla rummer där man förvarade stegarna och det är alltså väldigt högt i tak och vackert. Den baren är helt klart min absoluta favoritbar för cocktails i London. De har öppet till runt 3-4 snåret men spelar lite lugnare musik och det är mer lounge än nattklubb.

Chiltern-HERO copy

…to have a cocktail with friends: The Parlour på Sketch. Sketch måste ses om ni är i London och the Parlour tycker jag är trevligast för en cocktail men ni kan även äta middag i någon av restaurangerna eller gå på deras afternoon tea. Var beredda på att det är väldigt uppbokat så var ute i god tid. Ni kanske har hört talas om deras äggformade toaletter som stället är känt för? Riktigt balla!

Ett annat ställe för trevliga drinkar som verkligen andas London vibes är The Connaught Hotel i Mayfair. In till höger när ni kommer in finns en jättefin och väldigt klassisk bar och går man istället in till vänster så finns det en liten större bar. Inredningen är så fin, det är ett riktigt lyxigt hotell och de har verkligen lyckats med den härliga, gammeldags atmosfären.

…for a date: Vill ni skämma bort er älskling så är en middag på Michelin-krogen Galvin at Windows ett tips. Restaurangen ligger på 28e våningen i Hilton på Park Lane och bjuder på en fantastisk utsikt!

…to grab lunch: För en snabb lunch skulle jag rekommendera Leon (första bilden), en snabbmatskedja med ekologiska råvaror. Deras kycklingburgare är så god. Är ni sugna på japanskt ska ni gå till Flesh and Buns på Earlham Street, en rolig matupplevelse.

Ett nytt favoritställe för lunch hittade jag med hjälp av några vänner senast jag var i London och det heter Bone Daddies (andra-fjärde bilden nedan). Det ligger på 31 Peter Street i Soho och serverar helt fantastiska tapas (missa inte deras soft shell crab, ribs och kycklingvingar och anledningen till att man går dit, deras ramen som är en japansk nudelsoppa med olika tillbehör. Så gott! Det går inte att boka bord så det är bara att gå dit och ställa sig i kö!

IMG_3479 copydone daddies sohoIMG_5123 copy

…to buy fresh produce: Alexandra Palace Farmers Market där du hittar organiska grönsaker, frukt, kött, skaldjur osv. Öppettider söndagar 10-15, marknaden ligger dock en bit utanför London och upplevs bäst på våren och sommaren men det finns många andra bra Farmers Markets runt om i London.

…to get a bouquet of flowers: Columbia Road Flower Market är värt ett besök på söndagar, det ligger i Östra London i närheten av Brick Lane. Där hittar ni buketter och växter i mängder!

…to get the best view: The London Eye, jag är ledsen att säga det men denna turistattraktion är en av mina favoriter och jag har åkt den flera gånger! Betala lite extra för att slippa köa för länge. Och ett annat alternativ är att besöka Londons högsta byggnad the Shard för riktigt grym utsikt.

IMG_3534 copyIMG_3976 copyIMG_4021

…to get a blowout, a facial or a manicure: Extra lyxigt är det att boka tid i någon av salongerna på Liberty för att fixa håret, naglarna eller en ansiktsbehandling efter en lång dags shopping i London.

…to go vintage shopping: Bricklane i Östra London. Där hittar ni många secondhand-butiker och även marknaden i Notting Hill har en hel del vintage shopping under helgerna.

IMG_3538 copyIMG_3522 copy

…to go shoe shopping: Selfridges har en hel våning med bara skor, missa inte! Allt från Christian Louboutin, Prada och Charlotte Olympia till Aldo och lite billigare märken.

…to find a new outfit: Helt klart på Primark på Oxford Street om man vill komma billigt undan. Den duktige kan säkert komma därifrån med en hel outfit för under 1000-lappen. Där finns mycket skit men leta efter plagg med lite högre kvailtet som jag brukar göra, jag har några Primark-plagg som har fått bo i min garderob i flera år. Letar man efter en riktigt fin festklänning eller byxdress ska man gå till butiken AQ/AQ i Soho (12 Foubert’s Pl, Carnaby St), dit går jag alltid minst en gång under mina London-besök. Och till min förtjusning har de börjat sälja AQ/AQ på Nelly här (klick!) och Revolve Clothing här (klick!). Så mycket fint!

IMG_4989copy

…to immerse yourself in art: Är ni sugna på konst och häftiga utställningar så måste ni göra ett besök på Tate Modern. En riktigt häftig byggnad som ligger jättevackert nere vid Themsen i höjd med Millennium Bridge. Där hittar man alltid någon häftig utställning och räkna med att besöket tar några timmar.

…to hang out and do nothing at all: Det gör man allra bäst i någon av Londons vackra parker. Ta en promenad i Hyde Park eller besök Kew Royal Gardens. Så mysigt! Och bli inte förvånade om ni stöter på tama ekorrar som vill ha mat eller ser en räv.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Linn Herbertssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Hälsa
  Joanna Swica
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Mode
  Paulina Forsberg
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Sara Che
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Home
  Jannike Ebbing
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Lifestyle
  Mitra Javadi
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Imane Asry
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson