Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

sorg och trötthet.

Ja, jag fortsätter att kämpa mot den här fruktansvärda tröttheten! Jag har känt av den hela dagen och gick ju som sagt och la mig en extra gång i morse. Nu har jag sovit en halvtimme till och min kropp gör nästan ont av trötthet. Så här har jag känt fram och tillbaka i några månader nu så jag googlade sorg och det första följeordet som kom i sökningen var trötthet. Det är ingenting ovanligt alltså, vilket jag redan visste men jag har så svårt att acceptera det. Vissa dagar är jag aktiv från morgon till kväll vilket jag helt klart föredrar och är van vid, medan andra dagar försvinner i ett grått moln av trötthet. Jag försöker acceptera det och vila när kroppen säger ifrån men när jag väl lägger mig ner och ska försöka så tar tankarna över och allt börjar bara snurra. Ni är säkert några som känner igen er. Nedan har jag klippt in lite fakta om trötthet vid sorg, jag behövde verkligen läsa det för att försöka acceptera att jag inte besitter min vanliga kapacitet längre. Jag kommer nog aldrig acceptera det helt utan fortsätter att kämpa på tills det går över.

”Kroppens naturliga uttryck för sorg är tårarna. När de saknas kan det vara svårt att känna igen sorgen. Den kan i stället visa sig som en trötthet som kan vara så stor att det känns som om man knappt orkar bära upp sin kropp, och man kan ha svårt att sköta sig själv.” Källa!

”Låt sorgen ta sin tid samtidigt som du fortsätter med dina vardagsrutiner. Acceptera att du är tröttare än vanligt, vila då du känner att du behöver och inse att ditt tempo och din kapacitet inte kommer vara vad de brukar ett tag framöver. Var ensam när du känner att du behöver det men sök dig också till andras sällskap ibland.” Källa!

”Så småningom kommer vi till fasen där vi börjar bearbeta. Vi tar in vad som hänt, vi accepterar det gradvis och sörjer det. Vi är fortfarande ledsna, arga och frustrerade men inte på samma intensiva och dramatiska sätt som tidigare. Tröttheten, uppgivenheten och oron inför hur framtiden ska gestalta sig kan i den här fasen vara stor. Vi upplever en svidande, tung och plågsam ledsenhet och saknad efter den vi förlorat. Den här delen av sorgearbetet tar ungefär från några månader upp till ett år.” Källa!

”Man känner sig trött, även om man inte ‘gör något’.” Källa!

”Man kan räkna med att bli trött och okoncentrerad eftersom en hel del energi går åt till att försöka förstå att den närstående avlidit och att en del av koncentrationen tas i anspråk av detta. Att sörja kräver omställning, som i sin tur kräver energi.” Källa!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Linn Herbertssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Imane Asry
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Home
  Jannike Ebbing
  Lifestyle
  Emelie Walles
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Hälsa
  Joanna Swica
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Lifestyle
  Sara Che
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Lifestyle
  By Momo
  Hälsa
  Foodjunkie
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Jenny Sunding
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Fanny Ekstrand