Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Mina San Sebastian tips

Restauranger/Caféer
goat cheese toast

san sebastian

Itturioz: Första dagen i San Sebastian var vi så hungriga när det var dags för lunch så vi chansade och bara satte oss ner på en uteservering på Del Buen Pastor Plaza. San Sebastian är tydligen känt för sina kulinariska matupplevelser och det verkar vara svårt att hitta ställen med mat som inte smakar bra. Vi åt underbart god Iberico-skinka, getost-toast och calamares(bläckfiskringar). Det här stället kan jag definitivt rekommendera för lunch och man sitter i solen på uteserveringen i en stor gång längst med en lagom trafikerad gata och har utsikt över den vackra kyrkan. Väldigt mysigt och väldigt spanskt!

ostbricka

astelena san sebastian

Astelena: En tjejkompis vid namn Emelie som har bott i San Sebastian tipsade oss om restaurangen Astelena på Constitución Plaza i Gamla stan. I Baskien kallar man tapas för pintxos och det serveras i var och varannan bar. Men precis som min vän också hade förberett oss på så är nästan de större rätterna godare, de håller lite högre kvalitet. Pintxos är ofta en liten rätt serverad ovanpå en brödbit och står framdukade på bardisken så man kan plocka själv, inte så fräscht om ni frågar mig. Istället åt vi Iberico-skinka(det kostar runt 150-180 kronor för en tallrik men är den godaste skinkan som går att få tag i, ni måste testa), oxfile, anklever och osttallriken där var billig och väldigt god. Minus för den hemskt otrevliga personalen som verkade avsky turister!

rekondo san sebastian

Rekondo: Rekondo är en fine dining restaurang som ligger fem minuters bildfärd upp för ett av bergen som omger San Sebastian på Igeldo Pasealekua. Stället är känt för sin vinkällare som är världens fjärde största med ca 180.000 flaskor i sin samling. Tydligen är det Mr. Rekondo själv som har samlat viner från hela världen men vid förra finanskrisen bestämde han sig för att börja sälja ut sin samling i. Vinlistan är tjock som en bok men sommeliern är duktig och rekommenderar gärna om man har svårt att välja. Maten är god men enligt mig inte riktigt värd så mycket som man betalar för den. Ca 300-400 kronor per rätt och på ett sådant ställe beställer man ofta både för- varm och efterrätt. Mattias åt en Rib Eye Steak som faktiskt var väldigt god, men vi svenskar är ju vana vid sås och det ska man inte räkna med. Den serveras med en grönsallad vid sidan av, that’s it! Ett tips är att beställa green peppers som snack och även red peppers till varmrätten, det är så gott och något de är väldigt bra på att laga. Jag åt tonfisk till förrätt och bakad krabba till varmrätt och jag kan tyvärr inte rekommendera någon utav dem. Ett stort plus dock för att Mr. Rekondo själv var på plats och minglade mellan borden och diskuterade olika viner med gästerna. Restaurangen har en väldigt fin uteservering med helt ok utsikt över bukten i San Sebastian där man kan ta en fördrink. Tyvärr kunde man inte sitta ute och äta men det kan bero på att det är oktober, jag vet inte.

oiartzun

bakelser

Oiartzun: Gillar man choklad, bakelser och kakor så har man kommit till helt rätt ställe. Oiartzun ligger precis i början av Gamla Stan och har mycket gott att välja mellan. De har dessutom otroligt gott kaffe och en mysig uteservering där man kan sitta och läsa tidningen eller spela schack.

Hotell:
Hotel Londres: Hotel Londres var fullbokat när vi bokade vårt hotell annars hade jag helt klart velat bo där. Det ligger precis nere på strandpromenaden och är väldigt gammeldags och fint. På eftermiddagen och kvällen har de en jättemysig uteservering på strandpromenaden där man kan dela en flaska vin eller ta en kaffe.

Tryp Orly: Hotell med fyra stjärnor men som antagligen bara hade haft tre stjärnor hemma i Sverige. De vanliga rummen var slut så vi fick boka en minisvit, den var faktiskt jättefin och vi hade väldigt härlig utsikt. Hissarna, entrén och de allmänna utrymmena är dessvärre väldigt tråkiga och hela hotellet luktar doftspray. Ett plus är dock den goda hotellfrukosten som serveras ända fram till klockan 11 och väldigt gullig personal.

san sebastian

Shopping
Zara: Zara skulle jag väl säga är ett måste när man besöker Spanien. Jag gillar deras kläder och i Spanien är de väsentligt mycket billigare också.

Massimo Dutti: Jag visste inte ens att Massimo Dutti hade tjejkläder men jag blev glatt överraskad och fick ett par byxor och en riktigt fin polotröja med mig därifrån(se inlägget nedan).

Märken: Det finns en butik på Calle Nagusia i Gamla Stan där man hittar ett ganska bra utbud av Marc by Marc Jacobs och Givenchy. Och på Avenida Libertad(som för övrigt räknas som den stora shoppinggatan) finns det en butik som säljer bl.a. Prada, Missoni och Miu Miu. Utbudet är inte jättebra och priserna är inte mycket lägre än hemma. Ska man fynda så rekommenderar jag de inhemska, spanska butikerna. Jag skulle nog säga att deras mode är lite mer ‘ruff’ än hemma och ska man åka till San Sebastian så är det inte för shoppingens skull utan för den goda maten, vinet och de vackra omgivningarna.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Linn Herbertssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  Jannike Ebbing
  Home
  34 kvadrat
  Mode
  Paulina Forsberg
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Joanna Swica
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Lifestyle
  By Momo
  Hälsa
  Jenny Sunding
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Mode
  Mathilda Weihager
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Pamela Bellafesta