Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

OUR DAY IN BARCELONA

Vi hade två intensiva dygn på resande fot men jag fick ändå känslan av att vi hann med en hel del i Barcelona. Vår torsdagsmorgon startade med en guidad promenad genom centrala Barcelona. Vi besökte den kända gatan La Rambla, matmarknaden Boqueria och palatset Palau Güell.
la rambla

la rambla

la rambla

Besöker man Barcelona så måste man ta sig till matmarknaden Boqueria. Där hittar man allt från färsk fisk till smoothies, fruktsallader, nötter, choklad, café-barer och kött. När jag var i Barcelona för några år sedan handlade vi en massa mat här som vi tillagade i vår lägenhet som låg precis bredvid på La Rambla. Den här gången skulle vi ju inte stanna så länge men det är ändå en upplevelse att få känna stämningen på matmarknaden.
boqueria barcelona

la rambla

boqueria barcelona

När vi hade druckit upp våra kaffe gick vi vidare till palatset Palau Güell som ligger på en tvärgata till La Rambla. Vår guide berättade om den speciella arkitekturen som var inspirerad av det mänskliga skelettet och träd samt om Barcelona på 18-1900-talet.
palats

Palau Güell

palats

Efter vår sightseeing åkte vi ner till stranden, vi hade inte tur med vädret kan jag säga för det blåste som bara den och regnade ett par gånger också. Men lika glada var vi för det när vi fick i oss lite fisk och skaldjur på restaurangen Can Majó.
restaurang barcelona

restaurang barcelona

Efter lunchen åkte vi ut till Freixenet’s vingård som ligger ca 30 minuter från Barcelona. Där fick vi träffa vdn och ägaren av Freixenet som är världens största cava-tillverkare och världens nionde största vinproducent. De var två jättetrevliga, äldre män som ville höra allt om det svenska bloggfenomenet och så höll vi en liten kort lektion för dem om Instagram. Två dagar senare fick jag en kommentar på en bild jag la upp av vdn Bernd Halbach som hade skaffat ett eget Instagram-konto, kul!
freixenet vingård

cava freixenet

freixenet

freixenet

freixenet vingård

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Linn Herbertssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  By Momo
  Hälsa
  Foodjunkie
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Home
  Jannike Ebbing
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Emelie Walles
  Mode
  Imane Asry
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Sara Che
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Hälsa
  Joanna Swica
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Hälsa
  Jenny Sunding
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Fanny Ekstrand